Како сте ги добивале/да ги добиете посакуваните работи?

• Креатор на темата Креатор на темата Брзии
  • Време на започнување Време на започнување
Лесни пари...нема таква работа во животот.
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 01:40 ---
Така. Ќе почнеш преговори. Ќе бидеш упорен, секој ден по неколку пати, некогаш и ќе има караници али ако бидеш упорен ќе успееш(y) Барем мене ми успеваше, ми успеа за мобилен, за компјутер, за вториот мобилен али сега сум воздрасен и не ми требаат тие финти, можда за кола наскоро али ќе видам:)
Не го расипувај детето.

Земи еден калаш, влези дома и дрекни: Че го пукам!!!
Веќе утредента ќе добиеш се што сакаш, може и у Собрание фукнција да си лапнеш:D

каков мотор бе на 13 год,научи прво точак да возиш..мотори им изнакупија на дечиштава и секој ден сообраќајки има..сакаш ли глава да изгубиш?
same here, брат ми сака мотор 12 години е некој негов другар имал па сега и тој сака татко ми кога го подбра каков мотор бе мотор понатаму мал си уште а и питање е дали ќе ти купам чао пријатно :)

Пред многу години :D беше во мода нинтендото, оние обични кинески копии. Сите деца имаа, но јас немав, иако имав Sega Mega Drive и Nintendo GameBoy. Кога побарав нинтендо, ми рекоа еве веќе е Мај, ако ја заврши годината сестра ти со 5ка, ќе добиете нинтендо :tapp:. Велам што ако јас поминам со 5ка? Епа ти секогаш поминуваш со 5 за тоа нема ништо :D. Тоа е што помтам дека сум барал и сум добил услов, па морав да и помагам на сестра ми со домашни, со задачи со цртежи и што уште не за едно глупо нинтендо, иако имавме посовремен систем за истата работа + портабл систем за подобри игри од нинтендото :D. Ако се прашувате зошто сме сакале баш такво нинтендо, сите деца имаа, менуваа „дискети“, збореа баш за тие игри, не ни знаеја за Sonic, Metroid, Kirbi, Super Mario Land 2, Prince of Persia....да не набројувам повеќе...

Значи смени го прашањето, прашај се себе и родителите што треба да направиш за да го добиеш тоа што сакаш. Сигурно нема да е нешто невозможно, но не очекувај и нешто многу лесно, парите сепак не растат на дрво.

Како сте ги добивале посакуваните работи? И дали знаете како да ги добиете?
На пример сега сакам мотор, како да го намолам татко ми да ми купи мотор, секако доколку има можности?
Pretty Much, Со Моќта на Потсвеста :)

едноставно треба да го заслужиш па за возврат да го добиеш од родителите или евентуално ако најдиш работа сам да си го спечалиш. пример јас одеф на пракса во БТВ месец и пол па ми платија (не прашвајте колку не откривам) и си купиф телефон со парите.

Земи еден калаш, влези дома и дрекни: Че го пукам!!!
Веќе утредента ќе добиеш се што сакаш, може и у Собрание фукнција да си лапнеш:D
Еее и ти сега претера. Ќе му се слоши така.......ем во собрание ќе го стават, ем борец за човекови права ќе го направат, споменици ќе му изградат, ќе се поклонуваат генерали пред него па и можи доживотна пензија да лапни. Што е многу многу е, мал е уште за такви луксузи :coffee:
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 21:21 ---

(y)

Овде сите ми се прават веле-сили,работници демек тие кога биле мали деца не плачеле кога не му го купиле албумот со Покемон или Фифа 2002 и како главна сликичка тешко што се паѓаше Р.Карлос...

Детето има 13 години,а во ова време треба малце да си во шема една веспа под седиште Jack Daniels и една цигара во уста...2-3 голтки и ќе се мисли дека вози со 110 km/h,а тој тера со брзина како "точак на удолница".
Детето е уште младо за на 13 год. да работи,детето си има татко тој ќе му купи.

Од мене совет: Лажи го,плачи,мавај ја глата од цименто и рикај ко магаре и ќе види ќе не види ќе ти купи!

На пример сега сакам мотор, како да го намолам татко ми да ми купи мотор, секако доколку има можности?

Секогаш со разговор. ..................почнувајќи од факултетот што сум сакала да го учам, локацијата , пари потребни за трошење , летни одмори итн. ,,,, па се до работата што ја работам денес , бидејки бап РАЗГОВОР ми беше потребен за да ги уверам моите дека тоа е она што мене ме прави среќна, дека сум сигурна во она што го посакувам и дека навистина сум способна да се прилагодам сама некаде далеку од Македонија.

Ќе пишам на форум, на Кајгана и одма желбите ми се исполнуваат.

Шега на страна, одговорот е: со работа.

Абе децава брзо растат, ако од мал сега не се научи што и како, ќе му пројде возот дур сфати како возрасен;)
Можно е да си во право. Не велам дека си, ама можно е :coffee:
Бтв мали што направи бе?? Доби што сакаше или од трите подолгиот го доби?? :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom