Хорор филмови

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Го имам на PC неколку дена а никако да седнам да го изгледам, сега одкога го гледав конечно збор два за него. Chernobyl Diaries ги исполни моите очекувања, испадна баш како што претпоставува дека ќе биде. Лош хумор и лабава атмосфера на почетокот (borderline guilty pleasure), среќни парови бла бла и после работите одат во една сосема друга насока, да клише е но тоа е стандард во жарнов. Она што е битно е дека ептен добро е доловена атмосферата во целиот филм. Филмот има јака тензија и баш ова е најголемиот квалитет на овој филм, играта со камерата, светлината и звукот беше добро изведена. Исто вреди да се спомене дека локацииве каде е сниман филмов неможеше да бидат подобро одбрани! Слаба страна е приказната, недоволно разработена и нејасна.

Мечката! :D

Го препорачувам. Од мене 7/10.

А

Анноун

Гостин
Ги изгледав и јас Chernobyl Diaries и V/H/S .
Убаво е чувството кога ќе гледаш нови хорори , и кога од двата нема да си разочаран , нешто што ретко се случува во последно време .

Повеќе ми се допадна VHS , и навистина е измислен за сите други Point Of View хорори кои излегоа во последно време .
Убиствата се одлични , шминката е солидна , хорор моментите знаат да те мрднат од столица , и не е досаден бидејќи е составен од повеќе приказни. За машките е плус тоа што има и за определена нијанса повеќе голотија во филмот , така да нема да осетите кога ќе поминат саат и пеесе минути .

А

Анноун

Гостин
Еј хорористи ,
што мислите за Child's Play и Bride of Chucky ?
Seed of Chucky го гледав на Тв .

Вредат да се стават на watchlist за некогаш да ги гледам , или да ги прескокнам?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.646
Поени од реакции
88.359
Еј хорористи ,

Вредат да се стават на watchlist за некогаш да ги гледам , или да ги прескокнам?
Повеќе ќе те насмее одколку што ќе те исплаши. Пред неколку месеци ги гледав сите 5 дела. Првите три се држат до приказната, озбилно се направени , додека последните два повеќе се кретенски направени ( особено последниот дел ), ама затоа имаат добар хумор. Види изгледај ги, ама не верувам дека ќе те исплашат ( освен ако немаш страв од кукли :icon_lol: ). Добри се за тепање време.
Инаку читав дека во 2013 ќе се правел нов Чаки, викаат ќе се враќал на старата приказна од првите три дела.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Го имам на PC неколку дена а никако да седнам да го изгледам, сега одкога го гледав конечно збор два за него. Chernobyl Diaries ги исполни моите очекувања, испадна баш како што претпоставува дека ќе биде. Лош хумор и лабава атмосфера на почетокот (borderline guilty pleasure), среќни парови бла бла и после работите одат во една сосема друга насока, да клише е но тоа е стандард во жарнов. Она што е битно е дека ептен добро е доловена атмосферата во целиот филм. Филмот има јака тензија и баш ова е најголемиот квалитет на овој филм, играта со камерата, светлината и звукот беше добро изведена. Исто вреди да се спомене дека локацииве каде е сниман филмов неможеше да бидат подобро одбрани! Слаба страна е приказната, недоволно разработена и нејасна.

Мечката! :D

Го препорачувам. Од мене 7/10.
7/10 многу му е другар, една 6 од мене има, 7 се веќе добри филмови, овој е просек, али не е лош, значи има прелазна оцена и од мене.

И дај некој нека ми препорача некој нов добар хорор? има ли таков воопшто? :D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Можеби малце го преценив, но во целина ми се допадна, солиден беше.

Друг нов хорор не знам, слабо некако жарнов го пратам во задно време. Лоши филмови вадат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еј хорористи ,

Првиов вака по наслов не ми е гледан ама на вториов семето на Чаки уште кога го дадоа на А1 првпат се истурив од смеење :pos: така да не очекувај хорор :D

А

Анноун

Гостин
Првиов вака по наслов не ми е гледан ама на вториов семето на Чаки уште кога го дадоа на А1 првпат се истурив од смеење :pos: така да не очекувај хорор :D
Исто :pos: Доста смешен беше Семето на Чаки . Ама имам слушано дека првиот дел бил доста поквалитетен ( што е и за очекување според оценката на имдб и оа што е хорор од 1988 година)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
7/10 многу му е другар, една 6 од мене има, 7 се веќе добри филмови, овој е просек, али не е лош, значи има прелазна оцена и од мене.

И дај некој нека ми препорача некој нов добар хорор? има ли таков воопшто? :D
Не беше толку лош CD, со оглед на тоа што последните амерички хорори кои сум ги гледал биле глупи.

Инаку, нешто последно што ми се допадна од жанрот е шпанскиот The Uninvited Guest. Повеќе е психолошки трилер отколку хорор, ама вреди да се гледа. А да, нема врска со американскиот The Uninvited.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не беше толку лош CD, со оглед на тоа што последните амерички хорори кои сум ги гледал биле глупи.

Инаку, нешто последно што ми се допадна од жанрот е шпанскиот The Uninvited Guest. Повеќе е психолошки трилер отколку хорор, ама вреди да се гледа. А да, нема врска со американскиот The Uninvited.
Не не, не викам дека е лош, ама не е за седмица, изгледа сите на форумов различно ги толкуваат оцените, 5 е просек за мене, 6 солидно :)

Фала на предлогот, иде на download.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850

Добро е, пред да го дочитам предлогот помислив одма на тој американскиот за кој искрено жалам што потрошив час и половина.
Иначе овој ми е сметнат но нешто зафатен сум ќе го гледам по 15тина дена. Но од ден на ден паѓа оценката, веројатно за нигде е ама ако :)
http://www.imdb.com/title/tt1987028/

Kajgana Shop

На врв Bottom