Vlatko_Gjorce
Ѓубре
- Член од
- 17 април 2009
- Мислења
- 2.561
- Поени од реакции
- 2.524
The hills have eyes mnogu dobar film ako ne ti e gledan gledaj go nema da pogresisПрепорака на некој хорор нешто како Wrong Turn.
Повеќе ќе те насмее одколку што ќе те исплаши. Пред неколку месеци ги гледав сите 5 дела. Првите три се држат до приказната, озбилно се направени , додека последните два повеќе се кретенски направени ( особено последниот дел ), ама затоа имаат добар хумор. Види изгледај ги, ама не верувам дека ќе те исплашат ( освен ако немаш страв од кукли ). Добри се за тепање време.Еј хорористи ,
што мислите за Child's Play и Bride of Chucky ?
Seed of Chucky го гледав на Тв .
Вредат да се стават на watchlist за некогаш да ги гледам , или да ги прескокнам?
7/10 многу му е другар, една 6 од мене има, 7 се веќе добри филмови, овој е просек, али не е лош, значи има прелазна оцена и од мене.Го имам на PC неколку дена а никако да седнам да го изгледам, сега одкога го гледав конечно збор два за него. Chernobyl Diaries ги исполни моите очекувања, испадна баш како што претпоставува дека ќе биде. Лош хумор и лабава атмосфера на почетокот (borderline guilty pleasure), среќни парови бла бла и после работите одат во една сосема друга насока, да клише е но тоа е стандард во жарнов. Она што е битно е дека ептен добро е доловена атмосферата во целиот филм. Филмот има јака тензија и баш ова е најголемиот квалитет на овој филм, играта со камерата, светлината и звукот беше добро изведена. Исто вреди да се спомене дека локацииве каде е сниман филмов неможеше да бидат подобро одбрани! Слаба страна е приказната, недоволно разработена и нејасна.
Мечката!
Го препорачувам. Од мене 7/10.
Jaсно, ама неможам веќе да гледам стари, све ми е изгледаноДруг нов хорор не знам, слабо некако жарнов го пратам во задно време. Лоши филмови вадат.
почни ја американ хорор сториJaсно, ама неможам веќе да гледам стари, све ми е изгледано
Првиов вака по наслов не ми е гледан ама на вториов семето на Чаки уште кога го дадоа на А1 првпат се истурив од смеење така да не очекувај хорорЕј хорористи ,
што мислите за Child's Play и Bride of Chucky ?
Seed of Chucky го гледав на Тв .
Вредат да се стават на watchlist за некогаш да ги гледам , или да ги прескокнам?
Исто Доста смешен беше Семето на Чаки . Ама имам слушано дека првиот дел бил доста поквалитетен ( што е и за очекување според оценката на имдб и оа што е хорор од 1988 година)Првиов вака по наслов не ми е гледан ама на вториов семето на Чаки уште кога го дадоа на А1 првпат се истурив од смеење така да не очекувај хорор
Не беше толку лош CD, со оглед на тоа што последните амерички хорори кои сум ги гледал биле глупи.7/10 многу му е другар, една 6 од мене има, 7 се веќе добри филмови, овој е просек, али не е лош, значи има прелазна оцена и од мене.
И дај некој нека ми препорача некој нов добар хорор? има ли таков воопшто?
Не не, не викам дека е лош, ама не е за седмица, изгледа сите на форумов различно ги толкуваат оцените, 5 е просек за мене, 6 солидноНе беше толку лош CD, со оглед на тоа што последните амерички хорори кои сум ги гледал биле глупи.
Инаку, нешто последно што ми се допадна од жанрот е шпанскиот The Uninvited Guest. Повеќе е психолошки трилер отколку хорор, ама вреди да се гледа. А да, нема врска со американскиот The Uninvited.
Добро е, пред да го дочитам предлогот помислив одма на тој американскиот за кој искрено жалам што потрошив час и половина.Не беше толку лош CD, со оглед на тоа што последните амерички хорори кои сум ги гледал биле глупи.
Инаку, нешто последно што ми се допадна од жанрот е шпанскиот The Uninvited Guest. Повеќе е психолошки трилер отколку хорор, ама вреди да се гледа. А да, нема врска со американскиот The Uninvited.