Мачки (општи дискусии)

Член од
3 февруари 2012
Мислења
120
Поени од реакции
20
Имам ново маченце за прв пат..еве скоро 2 месеца. Се е супер но јас имам еден проблем. Но најверојатно лергичен сум и многу кивам, но најмногу што ме нервира е при подолго присуство на мачката во соба или при допир многу тешко дишам...некој совет?
направи тест на алергии , ако се чуствуваш многу тешко не ја чувај во соба, во двор или во ходник..

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
Мачоров ми имаше некоја инфекција на мочните патишта и мочаше кај стигне. Прими едно 10тина инекции, и после и храна медицинска и + апчиња насабајле и навечер му давам али уште моча..незнам више што да му правам, можно ли е да не се излечи после толку апчиња, инекции глупости. Више преку глава ми е :eek:

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Колку време го терапирате? Дали го погледнаа на ехо?

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Можеби се работи за некоја посериозна и поагресивна инфекција, па треба подолго време. Што ви кажа ветеринарот дека е проблем?

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
Можеби се работи за некоја посериозна и поагресивна инфекција, па треба подолго време. Што ви кажа ветеринарот дека е проблем?
Па инфекција дека е..ја носев и на контрола пред недела дена, и ја провери мочката и вика во ред е само нешто имаше покачено (тежина некоја ми кажа, али не дека е тешка мачкава :D ).
Ми даде 7-8 апчиња под четвртина насабајле и навечер му давам, уште едно има останато. + и храната од 300 денари ја купив али џабе...

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Креатинин или уреа претпоставувам... завршете со терапија па пак на контрола, а ако не би ви рекла да побарате и второ мислење. Не знам кај кој ветеринар сте, јас го препорачувам др. Диме и др. Анастас, нив ги знам. Без разлика,кај кого и да идете обавезно кажете му на ветеринарот која терапија и колку дена ја примало мачето.

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
Креатинин или уреа претпоставувам... завршете со терапија па пак на контрола, а ако не би ви рекла да побарате и второ мислење. Не знам кај кој ветеринар сте, јас го препорачувам др. Диме и др. Анастас, нив ги знам. Без разлика,кај кого и да идете обавезно кажете му на ветеринарот која терапија и колку дена ја примало мачето.
Кај Анастас идам :) Ако не се среди уште 2-3 дена ке го носам пак на вет. Фала ти на одговорите ;)

M

Moon Child

Гостин
Е беше кај мене дома еден ден ама го дадов:( Господинот Фигаро беше страшно многу љубоморен и ептен ми беше страв да не му направи нешто. На крај пред да го дадам мачето отиде и му го испи млекцето :pos: Се мислам од наредното парење да си зачувам едно маче и двечки да чувам, ама мисла ми е Фигаро како ќе го прифати тоа, оти е ептен асоцијален и навикнат целото внимание да е во него. Инаку сестра ми нејќеше да го дадеме мачето, ама морав, барем знам дека ќе го гледаат таму кај што го дадов.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Некој начин да го припитомам дворското маче ? Значи му давам јадење, се метка меѓу нозе али никако не остават да го погалам...

M

Moon Child

Гостин
Некој начин да го припитомам дворското маче ? Значи му давам јадење, се метка меѓу нозе али никако не остават да го погалам...
Имам припитомено едно дворско маче досега. Биди поупорен и ќе почне да се опушта, редовно ќе ти биде во двор кога ќе види дека му даваш јадење и дека немаш лоша намера.

Kajgana Shop

На врв Bottom