Самите вакви поделби сведочат колку тоа ние сме уназадени со паметот, па и со се останато во државава едно 100 години.
Да бидам искрена, Скопје никогаш не сум го сметала врвот на живеењето, оти ене каде ми е, на 1 саат пат.
Ама, дека е поразвиен од мојот град, дека има повеќе работи да се прават е вистина, да не правиме муабет за работа. Од индустриски центар на Македонија,во моево градче сега едвај работат 2-3 од порано звучните производители во Македонија. А ете го и Скопје Градски Трговски Центар, штотуку отворен нуди 2000 работни места. И нормално, кога мора да плаќаш сега дупло поскапи сметки, кога имаш дома 2 усти за ранење, нема чаре, мора да се прави миграција.
И убав е Скопје. И луѓето таму се океј. Исто како и ние останатите и они знаат дека таму има највеќе работа. Исто како и ние останатите и они знаат дека се упропастија работните места во државава. Можеби се чувствуваат загрозени дека ќе им ја земам работата, ама простете, секој за себе си гледа.
Пред некое време имаше еден текст што кружеше по интернетов, демек, како провинцијалките ги крадат работите на далеку повредните скопјанки со тоа шо спиеле со газдите, пушеле шо ти знам. Абе каква гордост имал типов, мислиш психолошки извештај правел. Као демек, такви злобни работи само од провинција испаѓаат, The Empire Strikes back 2 дел. Као демек, немало такви курви од Скопје. Е таквите скопјани, никогаш во лице нема да ми кажат како јас сум провинцијалка и други стереотипи, ама кога се дома, сигурно се војници на тастатура под безбедниот покрив на нивното јорганче со цуцлата во уста.