OSHO

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
А бе, се е то у ред. Не ти викам не прај вјерују на ОШО, али, тејк ит вит а грејн оф солт бе.

Кажи златен шо чудесија ти сотакви тебе Ошоизмот у животу.
Сериозно. не се зезам, ако таќе пишуем.
Не му верувам на Ошо... не верувам на никого и во ништо... али тоа што сум го прочитал од Ошо ми е по срце и свест погодено... реално и точно за мене... доколку видам нешто што не ми е по кеф го проверувам да ја видам ралноста на истот, доколку ми има значење го прифаќа(јас сум тој што се менува) доколку не е реално за мене, сиктер... И Ошоизам не постои оти Ошо не оставил религија зад себе ниту пак некакво религиско или догматично ниту пак филозофско учење(иако бил професор по филозофија некоја година) оставил медитативни техники... се дружел со луѓето и на секој човек што идел кај него да го праша нешто или да биде инициран му одговарал него лично според неговите потреби(а книгите поголемиот дел се базираат на тие негови муабети и енергетски сеанси со луѓето... затоа може многу работи да не ти одговараат тебе во тие одговори оти одговорот бил наменет на друг човек кој бил присутен во тој момент во реално време...ако ме разбираш) А за мене не е ни битно... јас си знам тоа... Битно е да си свесен... во секој момент... во денот и во ноќта... во активности и во неактивности... 24/7 свесен(не да спиеш т.е. да луташ со паметот)
Ајде поздрав сега...(y)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Нек ти биде.
Браос за тебе.
Иако грешиш.

а Ошо, јебига, ни едниот ни девеесеттиот автонобил не му помогна за да не замине во вечните ловишта. Да се надеваме дека на крајот, сепак, спознал вистина.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Аман бе до кога. Па ОШО е класика лузер.

Ете земи го само Небеско семе.

Катастрофа. Можда му вреди само фантазијата во делот кога се обидува да ги разоткрие демек скриените учења од црквата.
Толку ле си прочитал?
само 2 книги....:facepalm:
Не е ни чудо што не можете да го разберете....:pos:
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 11:54 ---
Нек ти биде.
Браос за тебе.
Иако грешиш.

а Ошо, јебига, ни едниот ни девеесеттиот автонобил не му помогна за да не замине во вечните ловишта. Да се надеваме дека на крајот, сепак, спознал вистина.
Не бе..со авион си замина во вешните ловишта...и тој негов
јебига...пред 2000г Исус одеше на магаренце, денес лугето патуваат со авион.
па нели по напредокот бевте мајќе му...
Испадна ова религиозните по напредни од атеистите...:pos:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Толку ле си прочитал?
само 2 книги....:facepalm:
Не е ни чудо што не можете да го разберете....:pos:

Гурџи не сум бе луд да потрошам 15 години 24/7 (ко тебе) да ги читам ошо, саи баба и остала багра, за да на крај пак ја бараш вистината на друго место, меѓудругото и на форуми.

Опрај се. Разговарај нормално.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Види, јас немам проблем со Ошо, тие шо го следат, еден ден ќе им светне у тимба по е и како стојат нештата.
Мака ми е шо замараат како Ѓурџо.
Оња Ошолаверон, ај, не смара ко други толку, ама Ѓурџо и братија, офлеле, крај!

M

Muranyi

Гостин
Искрено,не сум го читал Ошо.Еднаш земав да му ја читам книгата Патот на белиот облак и после дваесетата страна,ја баталив.
Не знам зошто,ама ми личи на оние неранимајковци што се појавуваат кога на човека му е тешко и печалат на неговата несреќа,знаат што да кажат за да го утешат несреќникот.Тип за психички лабилни особи.Се на се,нешто налик на денешниве гатачи кои ги имаме во Македонија.Можеби се предрасуди,штознам?
Али кој фактор е Ошо или било кој да ми ја предочува на мене вистината?Дали Ошо е свесен дека секој има своја вистина и навистина е тапа и глупаво на некој да му ја продаваш својата?Јас мислам дека ептен е кретенски.Освен,во случај,ако не си Бог или во најмала рака Богочовек.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Гурџи не сум бе луд да потрошам 15 години 24/7 (ко тебе) да ги читам ошо, саи баба и остала багра, за да на крај пак ја бараш вистината на друго место, меѓудругото и на форуми.

Опрај се. Разговарај нормално.
Нема проблем брат...луд сум јас и ...клов...трпам се...
Него да ти кажам еден пример како тебе....
Еден мој другар, поголем верник од тебе во Исус, (значи секоја недела на црква), почна да чита од Ошо. Му позајмив некоја книшка што ги имам на Мак. После првата ме молеше да му дадам уште. Али во Мак, педери, имаат преведено само најлошите, па морав да му ја дадам Небеско семе, знаеш добро дека тамо го критикува Исус.
После таа книга и тој како тебе, нејќе да чуе за Ошо...од една страна и го оправдувам....човекот си е прав верник.
Заебан е Ошо, зборува против сите религии. поготово против овие што направиле институции, или некои секти.
Штета што мислите дека со 2 книшки сте го разбрале.
Овој пак Диктатор го разбрал со 20 страници....:facepalm:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Нема проблем брат...луд сум јас и ...клов...трпам се...
Него да ти кажам еден пример како тебе....
Еден мој другар, поголем верник од тебе во Исус, (значи секоја недела на црква), почна да чита од Ошо. Му позајмив некоја книшка што ги имам на Мак. После првата ме молеше да му дадам уште. Али во Мак, педери, имаат преведено само најлошите, па морав да му ја дадам Небеско семе, знаеш добро дека тамо го критикува Исус.
После таа книга и тој како тебе, нејќе да чуе за Ошо...од една страна и го оправдувам....човекот си е прав верник.
Заебан е Ошо, зборува против сите религии. поготово против овие што направиле институции, или некои секти.
Штета што мислите дека со 2 книшки сте го разбрале.
Овој пак Диктатор го разбрал со 20 страници....:facepalm:
Која е потребата да со сила треба да разбереш некого кој е толку провиден во своите ставови и обиди за манипулација со луѓето?

Како може човек кој го напишал Небеско семе, да биде дијаметрално спротивен во некоја друга книшка, како што ги нарекуваш ти.
Зошто да со сила чита некој нешто ако после едно до две негови дела може да се заклучи стилот и начинот на пишување, како и целта на неговите книшки.

Не велам дека сум го разбрал, како што ти си го разбрал, туку доволно сум читнал за да заклучам дека е тешко срање според моите мерила, и немам намера да го "разбирам" подетално, бидејќи би претставувало губење време.

Слично постапуваш и ти. Појма немаш за животот и пред се делата на Никола Тесла, си прочитал 2-3 интервјуа и мислиш дека го познаваш ликот на Тесла, како религиозен.

Значи се обидуваш да влезеш во дискусија за Тесла, не знаејќи што човекот работел како научник, а ваму во квазифилософска дебата очекуваш да дискутираш со некого кој ги прочитал сите дела на лузерот ОШО.

Арен ли си ти?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Арен ли си ти?
фала на питање...супер сум...:pos:
По стоти пат....Тесла го коментирам само за неговото сваќане на поимот Бог и религија, колку пати требе да ти казам дака неговите научни постигнувања нењ ме интересираат.
Не се обидувам да навлегувам во дискусија за Тесла, затоа што гледам дека немате поима за неговото разбирање за Бог!

Околу Ошо.
Тој не се разбира од 5 книшки, затоа што е контрадикторен и голем критичар. Нема влакна на јазикот и не се плашел на никој, затоа и Американците го отруле.
Ако сакаш можам да ти дадам од мојата колекција некоја книшка. Едно време ги однема во книжарите па морав да ги порачувам да се штампат, или директно од Ошо центри да ги порачувам.
Иначе, само за тебе, не го читам Ошо веке 7г.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
фала на питање...супер сум...:pos:
По стоти пат....Тесла го коментирам само за неговото сваќане на поимот Бог и религија, колку пати требе да ти казам дака неговите научни постигнувања нењ ме интересираат.
Не се обидувам да навлегувам во дискусија за Тесла, затоа што гледам дека немате поима за неговото разбирање за Бог!

Околу Ошо.
Тој не се разбира од 5 книшки, затоа што е контрадикторен и голем критичар. Нема влакна на јазикот и не се плашел на никој, затоа и Американците го отруле.
Ако сакаш можам да ти дадам од мојата колекција некоја книшка. Едно време ги однема во книжарите па морав да ги порачувам да се штампат, или директно од Ошо центри да ги порачувам.
Иначе, само за тебе, не го читам Ошо веке 7г.
Околу ОШО - не разбираш Гурџи.
ВО животот има еден куп други работи кои би можеле да се направат наместо да се чита ОШО, за кого од една книшка може да се утврди што е, кој е, и која му е целта.

Таман работа бе Гурџи да секоја будала го читаме и му ги бараме контрадикторностите во неговите размислувања, за да на крај единствена придобивка ти е токму претпоставениот заклучок за лузерство или контрадикторност.
Свесен ли каква загуба на време е сето тоа?

Какво фајде што си престанал да го читаш, откако си забегал читајќи го :pos:

А, за Тесла, смешно е да дискутираме како еден Никола Тесла го сфаќал Бог:tapp:

Сакаш да дискутираме зашто Лео Меси после секој даден гол се прекрстува и како он го сфаќа Бог? Исто и за РОналдо. И двајцата имаат во интервјуа кажувано дека им е тоа ритуал. Најди се анивни интервјуа и протумачи ги.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Околу ОШО - не разбираш Гурџи.
ВО животот има еден куп други работи кои би можеле да се направат наместо да се чита ОШО, за кого од една книшка може да се утврди што е, кој е, и која му е целта.

Таман работа бе Гурџи да секоја будала го читаме и му ги бараме контрадикторностите во неговите размислувања, за да на крај единствена придобивка ти е токму претпоставениот заклучок за лузерство или контрадикторност.
Свесен ли каква загуба на време е сето тоа?

Какво фајде што си престанал да го читаш, откако си забегал читајќи го :pos:

А, за Тесла, смешно е да дискутираме како еден Никола Тесла го сфаќал Бог:tapp:

Сакаш да дискутираме зашто Лео Меси после секој даден гол се прекрстува и како он го сфаќа Бог? Исто и за РОналдо. И двајцата имаат во интервјуа кажувано дека им е тоа ритуал. Најди се анивни интервјуа и протумачи ги.
А зошто си ти на темава брат?
На мене ми даваш совети да не тролам по другите теми, а вие овде можете и тоа со прочитани 20 страници.
Сега јас ќе те прашам...нормален ле си?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А зошто си ти на темава брат?
На мене ми даваш совети да не тролам по другите теми, а вие овде можете и тоа со прочитани 20 страници.
Сега јас ќе те прашам...нормален ле си?
Јас до вчера пост малтене немав напишано на оваа тема. Не ме интересира. Ниту ќе продолжам.

Го дадов своето мислење за ОШО и тука на темава, особено за една од двете најчитани негови книги Небеското семе.

Kajgana Shop

На врв Bottom