OSHO-Lover
Konecno Sloboden...
- Член од
- 2 декември 2011
- Мислења
- 2.213
- Поени од реакции
- 2.844
Не му верувам на Ошо... не верувам на никого и во ништо... али тоа што сум го прочитал од Ошо ми е по срце и свест погодено... реално и точно за мене... доколку видам нешто што не ми е по кеф го проверувам да ја видам ралноста на истот, доколку ми има значење го прифаќа(јас сум тој што се менува) доколку не е реално за мене, сиктер... И Ошоизам не постои оти Ошо не оставил религија зад себе ниту пак некакво религиско или догматично ниту пак филозофско учење(иако бил професор по филозофија некоја година) оставил медитативни техники... се дружел со луѓето и на секој човек што идел кај него да го праша нешто или да биде инициран му одговарал него лично според неговите потреби(а книгите поголемиот дел се базираат на тие негови муабети и енергетски сеанси со луѓето... затоа може многу работи да не ти одговараат тебе во тие одговори оти одговорот бил наменет на друг човек кој бил присутен во тој момент во реално време...ако ме разбираш) А за мене не е ни битно... јас си знам тоа... Битно е да си свесен... во секој момент... во денот и во ноќта... во активности и во неактивности... 24/7 свесен(не да спиеш т.е. да луташ со паметот)А бе, се е то у ред. Не ти викам не прај вјерују на ОШО, али, тејк ит вит а грејн оф солт бе.
Кажи златен шо чудесија ти сотакви тебе Ошоизмот у животу.
Сериозно. не се зезам, ако таќе пишуем.
Ајде поздрав сега...
![Палец горе (y) (y)](/styles/default/xenforo/smilies/thumbsup.png)