DotA 2

marjov

Про
Член од
27 јуни 2011
Мислења
133
Поени од реакции
79
Океј, офтопик отидовте ептен сега.

Иначе, -HRO, јас реков дека кога го ганкав левиатан, не ја приметив луна меѓу неутралците. И стојам на ова.
Кога ја играм Dota 2, еве веќе 10-та партија, стојам на 30 сантима од екранот. На 22 инчен екран.
Јас имам 22 инчен екран, и си ја играм од поише од метар растојание, скоро легнат на столицата и се` се распознава.

marjov

Про
Член од
27 јуни 2011
Мислења
133
Поени од реакции
79
Новиот херој
Не сфаќам за шо збориш, али нвм :) Си кажувам дека си ја играм дота2 на 22 инча монитор (исто како тој што имаше напишано погоре дека не му се распознавало), само кај мене дека е обратно, дури нема ни потреба да се лепам до мониторот... Само време треба за навика :)

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
На мене ми е прилично стар лаптопот и неможам на фул резолуција (1280х800 :гомце:) да ја играм со сите детали, затоа играм на телевизорот 32" на 800х600 со се на максимум, па таму се скалира сликата одлично и прегледноста е зголемена. Меѓутоа, имам искусено да не го приметам пугна од зеленилото на мапата и криповите, можно е и сонлив да сум бил :D . Сега се навикнав и топ ми е.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Најјакиот аргумент на дота фанбојс: -потешка е, затоа е боље.
А играле лол со акаунт од први левел и не ни мириснале ranked.
Башка не знам коа тежината стана мерило за што е подобро.
Го изглеав видеото што беше ставено, и јака беше реченицата “во ЛоЛ нема вакви интересни моменти“.
Абе ти викам, дечкото играл лол долго време и стигнал 30ти и имал фул рун пејџови и со ранкд тим мавал 5в5 и затоа знае дека нема интересни моменти. Ќе се воздржам од понатамошни коментари.
На крај краева, ќе искочи дота 2 од бета, ќе видиме која повеќе ќе има играчи.

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Најјакиот аргумент на дота фанбојс: -потешка е, затоа е боље.
А играле лол со акаунт од први левел и не ни мириснале ranked.
Башка не знам коа тежината стана мерило за што е подобро.
Го изглеав видеото што беше ставено, и јака беше реченицата “во ЛоЛ нема вакви интересни моменти“.
Абе ти викам, дечкото играл лол долго време и стигнал 30ти и имал фул рун пејџови и со ранкд тим мавал 5в5 и затоа знае дека нема интересни моменти. Ќе се воздржам од понатамошни коментари.
На крај краева, ќе искочи дота 2 од бета, ќе видиме која повеќе ќе има играчи.
Само бетава ја играат 110.000+ играчи дневно, да не праиме муабет кога ќе излезе од closed бета.

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
бахаха дота нема да има повеќе играчи и ко ќе постане алфа, а тоа е едно од нештата што ја прави игра со добра заедница(занемарувајќи ги руските).
едноставно не е пријателски насочена према почетниците и слабаците, додека поради сеуште не усовршениот ММ и искусните со по 50< победи ќе патат ради тоа.

2146236326.jpg
играм по 2-3 партии месечно ЛоЛ и играта ја поседува потребната механика за почетниците да бидат забавувани... но со секое минимално подобрување се соочувам со тоа дека играта нема повеќе елементи кои зависат од самиот играч туку од случајностите.
>тродупло помалце активни ајтеми.

може да се наведе и фактот што една од најдобрите екипи во ЛоЛ е руски м5... помалце кинези наоѓаат предизвик во ЛоЛ за да ја играат америфатс и рускифагс.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.448
Поени од реакции
6.127
Додека чекам бета клуч ќе си играм лол(шо незначит дека после ќе прекинам).
Иначе кога веќе почнавте да дискутирате морат да го подржам статус кво(покрај сите субјективни мислења,неговите ми се некако најобјективни) во дискусија пошо скоро целосно сум сигурен дека ниту еднаш не сте играле ранкд на лол или не сте стигнале до 30ти левел. Искрено додека стигнав 30ти имаше преполно партии кои ги играв дали од почеток со играч помалце или повеќе (за чудо се дешавало и да победиме со играч мањак и обратно) затоа шо некој се успал,му паднал интернетот или го викнала мајка му на ручек.Али се зачудив од кога кренав 30ти таквиот тип на играчи се намали а се зголеми комуникацијата пред почетокот на натпреварот, при изборот на чемпиони(херои,како сакаш наречиги)ретко се случува да имат трол пик,има момци шо игрет сaпорт шо пред 30ти беше права реткост (иначе за нормал гејм прам муабет).

Иначе кога веќе спомвите за про гејмингот и кенкате за русите, за жал неможам да ја најдам партијата кога м5 играа со 2ца в џунгла,нешо неверојатно...
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 15:54 ---
бонус : неодамнешен скор на другарче кое штотуку почна да играт дота 2 :

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.112
Поени од реакции
7.073
Lel LoL babies

Мислам играјте си ја ЛоЛ полесна игра, побрза игра, по нестратегиска игра али тоа дека ЛоЛ била покомлицирана или по deep игра од Дота/Дота2........

Ем LoL ти е pay to win или grind/rice to win ако си аутист така да take your shitty game elsewhere.

Едина мана на ДОТА2 е глупиот matchmaking system, е прееска што играв со најретардираниот Воид што некад сум го видел, им рипаше сам на 5 ца и умираше ко гнида :( али врв беше јас со Бејн ја успувам Урса он пушта хромосфера и пробува да ја убие а у истата хромосвера се и lifestealer, CM и Рубик!! GG GO NEXT :vozbud:

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Lel LoL babies

Мислам играјте си ја ЛоЛ полесна игра, побрза игра, по нестратегиска игра али тоа дека ЛоЛ била покомлицирана или по deep игра од Дота/Дота2........

Ем LoL ти е pay to win или grind/rice to win ако си аутист така да take your shitty game elsewhere.

Едина мана на ДОТА2 е глупиот matchmaking system, е прееска што играв со најретардираниот Воид што некад сум го видел, им рипаше сам на 5 ца и умираше ко гнида :( али врв беше јас со Бејн ја успувам Урса он пушта хромосфера и пробува да ја убие а у истата хромосвера се и lifestealer, CM и Рубик!! GG GO NEXT :vozbud:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Lel LoL babies

Реков дека ќе се воздржам од коментари али не можам да не реагирам на ова.
Лол била pay/grind to win.
:facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom