Фан Клуб: Пелистер

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.956
Поени од реакции
73.821
Ви фалат двајца (читај ДВАЈЦА) играчи од 28 и ти велиш да дојди вардар со младинци. Да ти ебам „шампионот“ без двајца шо неможи да игра.
Симов
Захов
Илиевски
Таневски
Бојовиќ
Вајс
Бошковски
Цикарски
Петров
Хименез
Оса
Темелков
Стјепановиќ
Ранѓеловиќ
Стојаковиќ
Георгиев
Маневски
Костовски
Гешоски
Од 19 играчи, 6 ни фалат ;)
Правото да си бараме одложување ни дојде во право време, а и на вас само толку знаете колку играчи (ќе треба со истите против Дрита што играа да ни играте) би ви отсуствувале во недела ;)
Ако го одложат мечот, тогаш и двете екипи ќе добијат, но нормално ние ќе добиеме повеќе пошто нас ни фалат ептен клучни играчи.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.570
Поени од реакции
6.231
Симов
Захов
Илиевски
Таневски
Бојовиќ
Вајс
Бошковски
Цикарски
Петров
Хименез
Оса
Темелков
Стјепановиќ
Ранѓеловиќ
Стојаковиќ
Георгиев
Маневски
Костовски
Гешоски
Од 19 играчи, 6 ни фалат ;)
Правото да си бараме одложување ни дојде во право време, а и на вас само толку знаете колку играчи (ќе треба со истите против Дрита што играа да ни играте) би ви отсуствувале во недела ;)
Ако го одложат мечот, тогаш и двете екипи ќе добијат, но нормално ние ќе добиеме повеќе пошто нас ни фалат ептен клучни играчи.
Леле арно шо ми кажа фала многу инаку немаше да знам кој ќе ни фали,фала уште еднаш :cuc:,Абе тој србинот нога ќе скрши еве ќе видиш Господ гледа голем е а од тие со црно шо ти се најмалку уште 5 да ги поцрвенеш :pos:.Да видам тогаш за шо ќе барате одложување,:oops: ќе биди време на вируси во Вардиравци ќе има вируси па ќе барате за напролет:tapp:.Изгледа дури ние изиграме за купот овие другите тимови и финалето ќе го изиграт :pos::tapp::pos:
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 20:32 ---
Абе дечки сега ми текна :vozbud: шо се прат на тошо па дими тој голманот им е универзалалец еве најдоа замена за тој ѓорѓиев , изгледа ќе се игра утакмицата оппппсссс изумив нема играње тој опасниот србинот остоја :facepalm: го повикаја во репрезентација да му го дрви на резервите....:drk: леле занего немат замена :pos:. ,Добро во право биле за шо барале одложување :cuc:....
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 20:54 ---
Ова е од страната на ффм......Одлуки од 03.10.2012.........
СЕ ПОВЕДУВА дисциплинска постапка против ФК Вардар Скопје ,поради недолично однесување на своите навивачи и влегување во терен за време на полувремето на натпреварот со ФК Пелистер Битола во 8 коло од Прва МФЛ. Се задолжува ФК Вардар Скопје– овластено лице на клубот да достави писмена изјава околу овој настан во рок од 3(три) дена од денот на приемот.
СЕ ПОВЕДУВА дисциплинска постапка против ФК Пелистер Битола ,поради недолично однесување на своите навивачи и влегување во терен за време на полувремето на натпреварот со ФК Вардар Скопје во 8 коло од Прва МФЛ. Се задолжува ФК Пелистер Битола– овластено лице на клубот да достави писмена изјава околу овој настан во рок од 3(три) дена од денот на приемот.
Овај двоцефкашот не е нормален леле незнам дали да плачам дали да се смејам :LOL:.дисципинска за ФК Пелистер поради влегување на терен на неговите навивачи :vozbud:... Абе јас очекував Милан да го казнат шо ми го зеде транспарентот на тој депилираниот педеракис од редар. :LOL: ... Ајде ќе видиме како ќе се одвива сапуницата....

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
Ова само во Македонија го има во друга држава НЕ !!!
Утакмицата во Недела ќе гореше, сигурно ќе имаше 6000-7000 обична публика, плус навивачки групи од двете страни Чкембари 1200+ и Комити 350-400 !!!
Ќе личеше на вистинско дерби !!!
Ама за се криво е раководството на Вардар и ФФМ !!!

После празни се стадионите низ Македонија !!!

Е ШО НЕМА ДА СЕ ПРАЗНИ СИ ИГРАТЕ КУРТАШАК СО ЛУЃЕТО НАРАВНО ДЕКА НЕМА ДА ОДАТ ПОСЛЕ, СЕГА УТАКМИЦАТА ЌЕ ЈА НАМЕСТАТ ВО СРЕДА И НА СТАДИОН ЕДВАЈ 2000 ПУБЛИКА ЌЕ ИМА !!!

ФФМ МАФИЈА ФФМ МАФИЈА !!!
7000 ckembari i 20 komiti

Daj be priberete se malce da mu ebam majkata , svesni li ste so zborite vie??
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 21:37 ---
Па вие стварно не сте биле токму! Ајде нека дојде Вардар со младинци за да се задоволат вашите апетити! Не е Вардар крив што натпреварувачката комисија на ФФМ ставила Куп меч во термин предвиден за репрезентација! Ја стварно се прашувам дали има кај вас некој што трезвено гледа на работите или сите до еден сте преоптерени со таа ваша добропозната омраза кон Скопје...
Pisav pogore deka si imaat golemi maki , ne im e lesno, ete se uveruvas i samiot gabe se objasnuvas gabe e se , da zivee nezavisna bitola!!! :facepalm:

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Ова е од страната на ффм......Одлуки од 03.10.2012.........
СЕ ПОВЕДУВА дисциплинска постапка против ФК Вардар Скопје ,поради недолично однесување на своите навивачи и влегување во терен за време на полувремето на натпреварот со ФК Пелистер Битола во 8 коло од Прва МФЛ. Се задолжува ФК Вардар Скопје– овластено лице на клубот да достави писмена изјава околу овој настан во рок од 3(три) дена од денот на приемот.
СЕ ПОВЕДУВА дисциплинска постапка против ФК Пелистер Битола ,поради недолично однесување на своите навивачи и влегување во терен за време на полувремето на натпреварот со ФК Вардар Скопје во 8 коло од Прва МФЛ. Се задолжува ФК Пелистер Битола– овластено лице на клубот да достави писмена изјава околу овој настан во рок од 3(три) дена од денот на приемот.
Овај двоцефкашот не е нормален леле незнам дали да плачам дали да се смејам :LOL:.дисципинска за ФК Пелистер поради влегување на терен на неговите навивачи :vozbud:... Абе јас очекував Милан да го казнат шо ми го зеде транспарентот на тој депилираниот педеракис од редар. :LOL: ... Ајде ќе видиме како ќе се одвива сапуницата....
Треба ФФМ и за столчињата да ви бара пари што ги искршивте,сега гледам зашо во Штип ги однесоа старите солчиња од Градски, а не кај вас.

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.530
Поени од реакции
10.235
Абе Чкембари стварно имате по 30 години, или се мајтапите :pos: Не ми се верува што пишувате бе КАТАЛОНЦИ :pos:

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Пичките од на мајките и сестрите да му ги ебам на сите скопјани,кој задар бе уште ке лажите за то бе лајнари едни,3 автобуси на еден автобус и со камења мавате пички смрдени,скопје ви дојдовме ќотек јадите копилина едни ,од гнасен народ шо сте толку господ ви ги даде најгансните албански племиња од косово да ви бидат први комши,куропушачи едни.Ние сејљаци сме биле????алоооо педери едни 5 деца скопјани се убиени,во Битола помасовен протест имаше од скопје,и ние сме биле послем тоа контролирани од партија????Куртони дупнати едни,од вас напред не можи да оди оваа држава па и фудбалот ,како да оди кога едно село го ебавте само да останите прва лига,сега ја ебавате цела држава само да му се токми на мирацви!Шо е работата се уплашивте за внедела??????па мораше чичко илчо да реагира да повикува од вардар уште едно копиле за да имате лице да барате одложување,а?????АБЕ ДА ДАЈ ГОСПОД ОД СИТЕ ДА ИЗГУБИ МАКЕДОНИЈА СО 10 РАЗЛИКА не заслужваме ништо подобро,преку кур на сите ние дојдено од скопјани .блиску е каталонскобитолските желби да почнат да станват поголема реалност.СМРТ ЗА ПЕДЕРИ
Далеку сте вие другар од Каталонија прво они се протекторат имаат свој јазик,кулура имаат свој парламент а вие сте едно обично село нит па Пелситер е Барселона, уште долго време ќе си остане Скопје да се гради со ваши пари.

Член од
17 ноември 2011
Мислења
887
Поени од реакции
360
мене уште не ми е јасно зошто пишите со овие истите да не ги напоменувам?!!!!вие двојазични,терајте си темите за вашите маки ,а по можност видете си ги децата како шетат ни ебеното шкупи(тепани и ограбувани ) до албанчињата ;) а женичките клец-клец во чаир а?:D ееех колку ми е мило шо имате 200 илјади и згора албанчиња(шо рече некој погоре ГЛЕДА ГОСПОД ВИ ГИ ПУШТЕ НАЈГНАСНОТО ПЛЕМЕ ОД КОСОВО):pos:Добро е !само нека се котат и мешаат со вас,а упте помило ми е шо кузнај колку од нив работат на високи позиции,а исто и мештаните од Источна Македонија :D така да за вас остана само стапот!убо е шо идат во шкупи ви ги земаат местата работни и ви го грдат градот шугав:ROFLMAO: ај сега добра ноќ и гитла од темата Пелистер!п.с. немате ваши теми?оти јас ни читам ваши ни коментирам????!?ако немате ок,нема проблем тука ќе пишиме

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Дај бе доста го тупите,аман преку курот веќе...не се игра утакмица..
Очекувано беше,шо ве чуди?
Се знаеше дека Вардар ќе бара одложување,и дека ќе му се дозволи......
Му текна на Илче педерчето среде репрезентативна недела да клава куп утакмица..
Кај го има ова бе?алооо нормални се овие бе....врати се Хари.....и во твое време не беше вака...
И сакаме фудбал после со овие?
Илче стигна да биди претседател ејјјј Илче....:facepalm:од нафталин шо го извадија за тренер да биди.ама другарчиња се со Грујо...па подобро другарче од маало да биди претседател отколку некој шо би напрајл нешто...
Ситуацијата со РАЗГЛЕДУВАЊЕТО И РЕШАВАЊЕТО НА ИНЦИДЕНТОТ ВО СКОПЈЕ не ја коментирам....цитатот на Кили само ќе го употребам на скопски сленг ИЛЧЕ,МА НЕМОЈ ДА МЕ ЈЕБЕШ....:tapp:
Јебе луд збуњеног би рекле Србите.....
Изјава(во писмена форма)...:pos: ќе барале.....аф,аф....:drk: ..
П.С.
Туку баталето то..
Разбрав една работа шо ме уљандиса в крај....(искрено се надевам дека не е вистина и дека се само муабети)...:(
Не е за на форум,ама нека читат сите,ме боли...ко немат срам некој шо си играт играчки со спортот зошто би имал и јас...
Не е битно од кој(од чоек од клубот е,од главните фаци...)...дека утакмицата со Дрита вчера била местена за двојка....:eek:
Ама изненадувачки Руте закуца од слободен(изгледа не знаеше)....:cautious:
Муабето можеби ќе го земев здраво за готово како грото муабети и шпекулации врзани за битолскиот спорт,ама лично видов и друга работа вчера в кладилница....
Иди еден од батињата шо го водат клубо(не го именувам)....и си уплаќа ливче,е сега колку пари кладе не видов...(блиску бев до пултот ама не успеав да видам)...
И му вика на батето шо уплаќа ПИШИ МИ ГИ ШКЕНДИЈА,БРЕГАЛНИЦА,МЕТАЛУРГ и Работнички кецој....
И најјако беше овај шо го уплати ливчето му вика АБЕ ОТИ ПЕЛИСТЕР НЕ ЈА УПЛАЌАШ,МОРА ДА ТЕПАТЕ...овај ќути...:cautious:
Не го сфаќајте овај пост здраво за готово,па да ме цитирате сите....можи нема ништо......ама некако сумљива ми беше в крај утакмицата..
Ако е вистина нека си ебат мајката сите...
Или нека го водат клубот ко шо треба или нека не си играт курот со сите....
И тие играчите нека се замислат малце зошто играат за Пелистер....а не за било кој клуб....
Имало плата,немало плата..па чекајте да префрлат,па овај бил на одмор,тој бил на одмор...
Ко можи да има пари за некој педерски групи на Бит Фест можи да има пари и за фудбалот.....
Аман со тие борчења,да не се знај шо буџет имаме,дали ќе има пари за да ја истуркаме сезоната....
Ако не,нека кажат еднаш...нема пари,и да не не ебават појќе....:mad:зошто ризикуваме многу шо одиме на гостувања....
Да си го ебаваме денот да одиме по 400 км,да не маваат со камења од кај стигнат,и Албанците и некоја интернет хулиганско-атлетичарска дечурлана,и како шлаг на тортата да те тепа крвнички некој неписмен џандар со комплекси шо ги набивал цел живот и сега се истура на нас...
Да се пазиш да не ти ја скрши некој глатасо камен,или да не те звекни некој неписмен џандар со пендакот....ај упм нека фати и фудбал и се....
И после сакаме спорт?

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.334
Поени од реакции
5.328
Па вие стварно не сте биле токму! Ајде нека дојде Вардар со младинци за да се задоволат вашите апетити! Не е Вардар крив што натпреварувачката комисија на ФФМ ставила Куп меч во термин предвиден за репрезентација! Ја стварно се прашувам дали има кај вас некој што трезвено гледа на работите или сите до еден сте преоптерени со таа ваша добропозната омраза кон Скопје...
Ај бе не ми изигравај некој професор...
Ако е така, тогаш нека се одложи цел куп т.с да се помести за 2 недели потаму...
Точно е дека е крив тој копукот т.с миленикот на Вардар кој од нигде го избраја за претседател...
Па на крај кој кур Остија Стјепановиќ :eek: :pos: :pos::pos:
Абе сам клоца ќе си манам :D овај 2 сезона е кај вас и поќе од 2 гола нема даено и сега го земаат за репрезентација, глава клавам дека од овај има моментално подобри играчи од нашето првенство !!!
Стјепановиќ нема ни на пријателска да влези, па сега го зема за со Хрватска :pos: ќе дреми како ПЕС на клупа, за Драган Георгиев... ДА, дечкото е машина, али овај Стјепановиќ за куроздравје го зеле, само да го еб*т планот за купот...
То е то, гледа ГОСПОД ;)

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Далеку сте вие другар од Каталонија прво они се протекторат имаат свој јазик,кулура имаат свој парламент а вие сте едно обично село нит па Пелситер е Барселона, уште долго време ќе си остане Скопје да се гради со ваши пари.
Ебете се во газо педери смрдени еден ден и ние ке бидиме Автономни и независни, ке дојдат и нашите 5 мин. Во новата држава Битола е главен ГРАД !

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Ај бе не ми изигравај некој професор...
Ако е така, тогаш нека се одложи цел куп т.с да се помести за 2 недели потаму...
Точно е дека е крив тој копукот т.с миленикот на Вардар кој од нигде го избраја за претседател...
Па на крај кој кур Остија Стјепановиќ :eek: :pos: :pos::pos:
Абе сам клоца ќе си манам :D овај 2 сезона е кај вас и поќе од 2 гола нема даено и сега го земаат за репрезентација, глава клавам дека од овај има моментално подобри играчи од нашето првенство !!!
Стјепановиќ нема ни на пријателска да влези, па сега го зема за со Хрватска :pos: ќе дреми како ПЕС на клупа, за Драган Георгиев... ДА, дечкото е машина, али овај Стјепановиќ за куроздравје го зеле, само да го еб*т планот за купот...
То е то, гледа ГОСПОД ;)
Ти да не си удрен со мокра чорапа бе, легендо!? Не знаев дека за у репрезентација да те земат треба да имаш даено ПОЌЕ од 2 гола. Ццц... што све трпи тастатура. Залудно е човек да отвара дискусија со вас. Докажано е дека од вас и Прилепчани потерсене народ нема во државава, со чест на исклучоци нормално!
Ебете се во газо педери смрдени еден ден и ние ке бидиме Автономни и независни, ке дојдат и нашите 5 мин. Во новата држава Битола е главен ГРАД !
Најчесто употребувани зборови на еден припрост локал патриот од Битола: Ебете, газо, педери, смрдени, скопски, независна,...и шо повеќе да се каже на ова.

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
Si igrate kur be vie garant , nemoze se ova da go iznakaze normalen covek , ednostavno ne e mozno ova .
Gospod da vi pomogne i ako e mozno da ve opravi vo najbrz mozen rok , zal mi e epten za vas :(

Член од
29 февруари 2012
Мислења
35
Поени од реакции
19
абе Шип**ри одете на вашите теми, ова тема заборајтеја пукнавте од мака шо кај нас го нема то племето гнасно ве дупат секој ден и вашите сестри и мајки и баш ми е мило :pos: да ви ја е**м мамата и вас и на илчо педерчето.абе само 63 да се повтори уште еднаш со неколку степени појако и да ве сотри не сте вие МАКЕДОНЦИ да ви е**м киселите

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Што се случува тука бе.има ли некој освен Томасино нормален на темата да дискутира како што треба??што е ова мајки шајки сестри брачеди се се спомнуваат тука господ да чува...каква Битола какво Скопје не заборавајте дека ние сме едно и утре други ден пак ќе ја бодриме Македонија само тензиите за џабе се прават...дајте олабајте малце да му се сневиди

Член од
30 август 2012
Мислења
3.570
Поени од реакции
6.231
Јас мислам дека утакмицата со Дрита не беше местена,знам дека мораше да победиме ама имавме суспендирани , повредени и исцрпени играчи знаејќи дека немавме кузнај какви припреми,затоа и голем број на голови примаме после 85 мин .посебно на гостувања.
Еден погоре напиша столчињата од Скопје ги однеле во Штип,да во право си ама поарно ќе ви е штипјаните да си ги вратите во Штип и останатите источњаци со се шетат како шерифи низ Скопје :pos: ,мислиш 5 генерации живеат во Скопје :pos: а нас црвени столчиња не ни требаат само шо ќе ги наместат ќе треба да ги вадиме.
Невависна Битола е парола од пред едно 15-16 години ако не и повеќе,вие слободно мислете дека сме ненормални ама тоа ќе биди реалност.
А тоа за мајки шајки сестри и слично сум против посебно на форуми , ама некогаш мора да се спуштиме на ваше ниво оти на утакмици освен за нашите сестри друго не знаете да пеете :pos:,сега ќе мора да смислите некоја и за тие шо имаме браќа :pos:ама за нив ќе биде далеку да е поопасно знаејќи колку само двоцефкаши и запечени има низ главниот град :D.

Заедно ќе ја бодриме Македонија - Не верувам дека во блиска иднина ќе се случи, не само шо не верувам нема ни шанса.Значи нема шо ние да олабајме кога вие не замарате на наша тема и ни држите лекции по добро однесување,така да не не замарајте.А и ќе дојди денот кога сите битолчани ќе се свестиме или поголем дел од нас, и паролата ќе стане реалност.

Да во право сте "Пелистер не е Барселона ,ама ни Вардар не е Реал Мадрид единствено може да биде Миравци и ништо повеќе"

Да живее,Да живее ,Независна Битола

Kajgana Shop

На врв Bottom