Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Декодирање на T-Mobile Move Balance колку кошта?

п.с. Има некој искуство за декодирање преку нет? Или жива превара е тоа? :)

Член од
9 ноември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
10
декодирање на алкател 995 од вип колку чини и за колку време?

Член од
25 август 2008
Мислења
160
Поени од реакции
9
незнам дали е за овде постот,ама барам силиконска футрола за samsung i897 captivate od at&t USA

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Знае некој како можам да пристапам до recovery mode на Android таблет? Се работи за MPMan 827, им Gingerbread инсталиран.

Пробав со Power button, па volume down, ништо не се случува. Пробав со Volume down + Power button, влага во Fastbood mode, а со Volume up + Power button влага во FWDN mode.

Сакам да направам фабричко ресетирање.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Сакам да направам фабричко ресетирање.
Во Settings - Backup and Reset има Factory reset. Зошто не пробаш од таму.

Power + Vol.Up е кај мене за влез во Recovery. Galaxy Nexus со 4.1.1. сум.
Прво одам во „фастбут“, после одбирам „риковери“ и кога ќе се појави тоа андроидчето со црвено тријаголниче, држиш power и притиснуваш vol. up.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Во Settings - Backup and Reset има Factory reset. Зошто не пробаш од таму.

Power + Vol.Up е кај мене за влез во Recovery. Galaxy Nexus со 4.1.1. сум.
Прво одам во „фастбут“, после одбирам „риковери“ и кога ќе се појави тоа андроидчето со црвено тријаголниче, држиш power и притиснуваш vol. up.
Проблемот е што сум locked out, pattern-от не го знам, не можам преку Settings.

Инаку, кога ќе влезам во fastboot mode, се појавува порака доле "The device enter fastboot mode, please connect USB to PC or Reset The Device. Waitting....."
Се гледа дека е кинеско срање судејќи само врз грешките, ама нема врска. Како и да е, го поврзав со компјутерот, и се појави прозорче дека се инсталира драјвер, и се инсталира успешно "ASUS Android booloader interface", или така нешто, ама ништо друго не се случува, не реагира таблетот, си останува кај "waitting".

Член од
12 март 2012
Мислења
21
Поени од реакции
0
imam Sony Ericsson vivaz pro u8 i vo posledno vreme touch screenot ne chini nessh, ako pritisnam edna opcija se otvora druga ili voopshto ne raboti! ako mozhi da mi kazhete vo shto e problemot i kako mozhi da se popravi? Itno mie!!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Проблемот е што сум locked out, pattern-от не го знам, не можам преку Settings.

Инаку, кога ќе влезам во fastboot mode, се појавува порака доле "The device enter fastboot mode, please connect USB to PC or Reset The Device. Waitting....."
Се гледа дека е кинеско срање судејќи само врз грешките, ама нема врска. Како и да е, го поврзав со компјутерот, и се појави прозорче дека се инсталира драјвер, и се инсталира успешно "ASUS Android booloader interface", или така нешто, ама ништо друго не се случува, не реагира таблетот, си останува кај "waitting".
Ако ти бара да се најавиш со гугл акаунт и ако има слот за сим картица таблетот, тогаш стави сим со активиран интернет од оператор, иди на опшнс копчето и намести таму апн и останати подесувања да користиш нет на него,ќе добиеш нет и најави се со акаунт

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Ако ти бара да се најавиш со гугл акаунт и ако има слот за сим картица таблетот, тогаш стави сим со активиран интернет од оператор, иди на опшнс копчето и намести таму апн и останати подесувања да користиш нет на него,ќе добиеш нет и најави се со акаунт
После 5 пати утка, не покажува опција за враќање на лозинката, како што прочитав на интернет дека треба. По автоматизам, не можам ни ова да го направам. Имаш некоја друга идеја?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
После 5 пати утка, не покажува опција за враќање на лозинката, како што прочитав на интернет дека треба. По автоматизам, не можам ни ова да го направам. Имаш некоја друга идеја?
Епа само хард ресет или флеш ако може да се бутне некако :S
тоа е проблем со кинескиве неможеш да го најдеш на гугл а камоли како се прави хард ресет или поддршка некаква

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Епа само хард ресет или флеш ако може да се бутне некако :S
тоа е проблем со кинескиве неможеш да го најдеш на гугл а камоли како се прави хард ресет или поддршка некаква
Па тоа e проблемов со срањава, дознав дека е копија на Coby Kyros MID 8027, и за тоа барав - ама ништо. Ама имам пристап до содржината на таблетот, пошто кога го поврзувам со USB можам да вклучам file transfer mode, па мислев преку тоа да не можам некако да "инсталирам" друга верзија на оперативниот систем или нешто, не знам. Некој совет да ми дадеш?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Па тоа e проблемов со срањава, дознав дека е копија на Coby Kyros MID 8027, и за тоа барав - ама ништо. Ама имам пристап до содржината на таблетот, пошто кога го поврзувам со USB можам да вклучам file transfer mode, па мислев преку тоа да не можам некако да "инсталирам" друга верзија на оперативниот систем или нешто, не знам. Некој совет да ми дадеш?
неможеш преку тоа
незнам немам идеја :P
ако ми текне нешто ќе ти пишам

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Имам Nokia N80 мислам дека тоа флет кабелот е скинат колку би коштало да се замени ( дали се исплати)? И локација на некој сервис во Скопје.

Kajgana Shop

На врв Bottom