Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ми се свиѓа едно девојче многу, и тоа уште од дамна. Незнам зашто, али од сите женски на планетава, само таа ми се свиѓа. Проблемот е тоа што ми е од клас, ама си го имам муабетот со неа. Само што незнам како да постапам спрема неа. Пошто женскава одамна ми се свиѓа, незнам дали да и кажам, по право што да и кажам, и не ми е јасно што треба да направам, да ја поканам на кафе или сл. Некако незнам како да постапам. Дајте ми совет пријатели.
Батали шо ти кажува од клас од не клас :D Ако ти се бендисува пали . Најдобро ти е искрен муабет во 4 очи, било кафе било некаде на друго место. Кажи и дека ја гледаш малку поинаку од другарското, подлабински со желба за нешто повеќе, предупреди ја дека би бил задоволен и пресреќен доколу успее нештото, доколку не сака нешто повеќе, дека би бил среќен што би останале другари :)
To ти е како меч со две оштрици од кои едната ти носи пример победа, другата не убод туку гребнатинка која се јади

Член од
2 октомври 2011
Мислења
194
Поени од реакции
29
И сеуште се мачиш со неа.Досега си пропуштил 365 шанси може и повеќе и твоите ресурси и време си ги потрошил на некоја која ти кажала не.Ок е да сте другари но не очекувај повеќе се дур не се одалечиш од неа.
Не бе друже погрешно си ме сватил. Не ми рекла не, а и не сум близок другар со неа. Зборам кога ке ме стаат со неа у група по германски, а и некој пат си идам накај дома со неа, еднаш у 3-4 месеци. А и на фб, некад и пишувам ама ретко. :D

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Ми се свиѓа едно девојче многу, и тоа уште од дамна. Незнам зашто, али од сите женски на планетава, само таа ми се свиѓа. Проблемот е тоа што ми е од клас, ама си го имам муабетот со неа. Само што незнам како да постапам спрема неа. Пошто женскава одамна ми се свиѓа, незнам дали да и кажам, по право што да и кажам, и не ми е јасно што треба да направам, да ја поканам на кафе или сл. Некако незнам како да постапам. Дајте ми совет пријатели.
И јас имав слична ситуација како твојата. Ми беше една од најдобрите другарки, но се заљубив во неа. И самиот кога го дознав тоа, кога сфатив што чувствувам, не чекав многу за да реагирам. Почнав со заебанции, како шала да е се тоа, па излеговме сами и си бидна. Заедно бевме речиси 15 месеци, од кои 11 беа совршени.
Мој совет ти е да не чекаш ниту еден ден повеќе, најубавите врски доаѓаат после пријателство.
И да, подобро да се каеш за нешто што си сторил, па дури и да те одбие, отколку за нешто што нема да сториш, па цел живот ќе си мислиш, што ќе се случеше да го направев тоа?

Good luck! :)

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Биди прав мушкарац, кога ќе сте сами залапај ја, и кажи и дека ја свиѓаш!
Што аир ќе си видиш ако чекаш 100 години за ваква глупост!
Абре машки, муда треба да се има, ако имаш муда, женските ко алва ќе одат!

S

Stef Bachatero

Гостин
Не бе друже погрешно си ме сватил. Не ми рекла не, а и не сум близок другар со неа. Зборам кога ке ме стаат со неа у група по германски, а и некој пат си идам накај дома со неа, еднаш у 3-4 месеци. А и на фб, некад и пишувам ама ретко. :D
И си имал 365 шанси и не си направил никаков чекор каков срамежливко си.Не си ја допрел не си направил нешто посебно и очекуваш да те свиѓа.Со муабет ништо не правиш или почнуваш агресивно да ја буцкаш или ништо не правиш.Фин дечко ама ниедна девојка не свиѓа.Грабни и ја раката следниот пат однеси ја некаде на авантура,возбуди ја не чекај го правиот момент.Нема прав момент има момент кога ти ќе избереш дека си спремен и ќе го направиш тоа.
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 22:02 ---
Биди прав мушкарац, кога ќе сте сами залапај ја, и кажи и дека ја свиѓаш!
Што аир ќе си видиш ако чекаш 100 години за ваква глупост!
Абре машки, муда треба да се има, ако имаш муда, женските ко алва ќе одат!
јас имам како ораси се важи тоа?

Член од
2 октомври 2011
Мислења
194
Поени од реакции
29
Фала ви многу пријатели. Следната прилика не ја пропуштам. У право сте за тоа што ми викате, болје да се каам него да мислам, а можда и нешто ке биде. Ке пробам па ке ви пишам. :D
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 22:05 ---
И си имал 365 шанси и не си направил никаков чекор каков срамежливко си.Не си ја допрел не си направил нешто посебно и очекуваш да те свиѓа.Со муабет ништо не правиш или почнуваш агресивно да ја буцкаш или ништо не правиш.Фин дечко ама ниедна девојка не свиѓа.Грабни и ја раката следниот пат однеси ја некаде на авантура,возбуди ја не чекај го правиот момент.Нема прав момент има момент кога ти ќе избереш дека си спремен и ќе го направиш тоа.

Значи ја залапуам нареден пат, и и кажуам тоа што имам. Па што сака нека биде :D

Иначе у право си за првата преченица :/

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203

Женските одат ко алва? :D

S

Stef Bachatero

Гостин
Женските одат ко алва? :D
Треба сусам тогаш да купам за да правам алва.Не бива така јас сум повеќе по ленено семе и бадеми.Не знам дали девојките сакаат такви работи или повеќе по јагоди и шлаг ?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Грабни и ја раката следниот пат однеси ја некаде на авантура,возбуди ја не чекај го правиот момент.
Абе Стеф, лесно ти е тебе, искусен момак. Не е секој као тебе, имај разбирање. Дај конкретно некоја идеја -- кај да ја носи на авантура, како да ја возбуди? Колку авантури се потребни за да се возбуди девојка? Ова е вистинските прашања кои чекаат на твој одговор.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Треба сусам тогаш да купам за да правам алва.Не бива така јас сум повеќе по ленено семе и бадеми.Не знам дали девојките сакаат такви работи или повеќе по јагоди и шлаг ?
Афион, афион.. Опијат..

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Благоја ти си?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Кажи и здраво, ај на кафе. моѓе само да те одјебе, и да не биде ништо, шо ќе се рече ќе немаш мака за понатаму, аако рече да, ондак си на коњ.

S

Stef Bachatero

Гостин
Абе Стеф, лесно ти е тебе, искусен момак. Не е секој као тебе, имај разбирање. Дај конкретно некоја идеја -- кај да ја носи на авантура, како да ја возбуди? Колку авантури се потребни за да се возбуди девојка? Ова е вистинските прашања кои чекаат на твој одговор.
Не може човек точно да каже дур не види каква е ситуацијата на лице место.Од мое лично искуство трескање и заљубување се случува кај девојки што ми се предизвик а не другарки.Другарките ги третирам на друг начин потенцијални партнерки на друг начин.Со другарки излагам на секаде и не ги носам на возбудливи места.Со девојки што ги свиѓам имам друг табиет и друго размислување ако правам нешто го правам на место и што е можно побрзо.Не дека нема шанси но како што иде се повеќе времето така во нејзината глава си вели ама добар другар си имам може секогаш да му се исповедам за моите проблеми и ќе и биде психијатар и рамо за плачење.Од од неговата несигурност ќе си рече еј супер таа плаче јас може да ја искористам и ќе ја легнам и кога ќе го направи чекорот кога е слаба таа ќе му мавне шамар :).Но доста брборам главното е што немал иницијатива да биде таа личност негова девојка,никаков допир никаква хемија,а камоли да ја погледне во очи длабоко така да и остане впечаток дека ја свиѓа.Повеќе е во самодовербата и контактот со очи отколку било што.Nice guys finish last има реченица но таа е ако си премногу добар со неа а во овој случај тој е и поентата е дека има луѓе што се идиоти и не им иде добро и луѓе што се фини дечковци и знаат како да шармираат.Не можам да генерализирам зашто секоја девојка е различна и секоја си има своја барања.Вака можам да дадам само конкретни работи што му недостасуваат,а главната причина е тој што не почнал веднаш од моментот кога имал шанси да направи нешто околу тоа.
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 00:00 ---
Афион, афион.. Опијат..
Знаеш не сум помислил на тоа ќе направам колач од афион фала за идејата и ќе идеме на тестирање за дрога :)

Kajgana Shop

На врв Bottom