Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Кај има да се купи таков УСБ кабел за кулерот за лаптопот? Односно, дали има да се купи.
Овој изгледа жичките му се цвикнале, треба ужасно да го извиткам за да дава сигнал...

Мислам дека терминот беше usb male to male
Ако имаш стари усб кабли од мобилни телефони можеш со нив да завршиш работа. Исечи ги во големина каква што ти одговара и спој им ги жиците (црна, црвена и бела мислам дека беа), јас така се снајдов :D . Инаку, ваков кабел можеш да најдеш во сите ИТ продавници.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ако имаш стари усб кабли од мобилни телефони можеш со нив да завршиш работа. Исечи ги во големина каква што ти одговара и спој им ги жиците (црна, црвена и бела мислам дека беа), јас така се снајдов :D . Инаку, ваков кабел можеш да најдеш во сите ИТ продавници.
Само за 1 телефон имам УСБ кабел и тој ми треба :)
Ќе тркнам деновиве...

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
ја чекав 2-3 недели да дојде октомври да видам што нови лаптопи ке добија и еве сега овој нов е асус ама со http://ark.intel.com/products/65707

ваков процесор, и ГТ 635 2гб графичка, или да идам со и5 3210 (ајви бриџ) и 630 2гб... највеке за игри како дота 2 ПЕС и слични покежуал игри

на Gamedebate сајтот еве што покажува за ПЕС 2013... дали е релевантен овој сајт?

Attachments

Член од
12 август 2009
Мислења
141
Поени од реакции
9
ја чекав 2-3 недели да дојде октомври да видам што нови лаптопи ке добија и еве сега овој нов е асус ама со http://ark.intel.com/products/65707

ваков процесор, и ГТ 635 2гб графичка, или да идам со и5 3210 (ајви бриџ) и 630 2гб... највеке за игри како дота 2 ПЕС и слични покежуал игри

на Gamedebate сајтот еве што покажува за ПЕС 2013... дали е релевантен овој сајт?
GT635 Би требало да е 20-30 % побрза од 630-ката. За ПЕС 2013 би ти било доволно било кој двојадрен i3 или i5 и 2 GB RAM.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
ШТо мислете за оваа конфигурација дали е добра ? Може да дадете предлог нешто да се промени буџетот е околу 27-8 000 денари.
CPU: i3 2100 3,1 GHz 3MB/1155 Socket BOX
MB: ASUS P8H61- M
RAM: 2x4GB DDR3 Kingston
GPU: Radeon HD6770 DDR5 1 GB
HDD: 640 GB Hitachi
DVD R/RW Sony
+ предложете некое куќиште со напојување ?

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
ШТо мислете за оваа конфигурација дали е добра ? Може да дадете предлог нешто да се промени буџетот е околу 27-8 000 денари.
CPU: i3 2100 3,1 GHz 3MB/1155 Socket BOX
MB: ASUS P8H61- M
RAM: 2x4GB DDR3 Kingston
GPU: Radeon HD6770 DDR5 1 GB
HDD: 640 GB Hitachi
DVD R/RW Sony
+ предложете некое куќиште со напојување ?
Замени ја 6770 со 7750.

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Другите дргите компоненти добри се? И предложи минекое добро напојување и куќиште.
Јас би ти предложил да идеш варијанта половно со гаранција, или да најдеш човек со дилерски цени да ти заврши работа. А за првава варијанта (половно со гаранција) има луѓе што купиле некој компонент по грешка ,или здивени се по појако, па сакаат побрзо да продадат некој компонент по само месец-два користење. Ти кажувам од лично искуство, и јас така купувам и така продавам :D

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Јас би ти предложил да идеш варијанта половно со гаранција, или да најдеш човек со дилерски цени да ти заврши работа. А за првава варијанта (половно со гаранција) има луѓе што купиле некој компонент по грешка ,или здивени се по појако, па сакаат побрзо да продадат некој компонент по само месец-два користење. Ти кажувам од лично искуство, и јас така купувам и така продавам :D
Абе јас на ново сакам да си земам не сакам половно. :) Дај кажи ми некое добро куќиште со напојување за оваа моја кнфигурација погоре што ја постирав.

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Абе јас на ново сакам да си земам не сакам половно. :) Дај кажи ми некое добро куќиште со напојување за оваа моја кнфигурација погоре што ја постирав.
Правиш грешка, али ај нема везе. Убаво куќиште ти е Thermaltake Commander MS-I, јас користам такво, ептен ми е топ. 2600 денари е во Niko. Јас го имам Snow Edition (бела боја е).
А за напојување, земи CoolerMaster GX-Lite 500W - 3000 денари од Сет.

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Нели втората бројка се гледа првата е генерациска. ШТо значи овие се отприлика исти?
Види, секоја генерација носи подобрувања, се гледаат вторите 2 бројки, но од генерација на генерација перформансот расте. Такада 75 < 77 , но благодарение на новата технологија, тука се со перформансите.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Види, секоја генерација носи подобрувања, се гледаат вторите 2 бројки, но од генерација на генерација перформансот расте. Такада 75 < 77 , но благодарение на новата технологија, тука се со перформансите.
А колку е таа графичка Radeon HD7750DDR5 1 GB?

Kajgana Shop

На врв Bottom