Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Ova sezona pointeresna e ligava mozete i sam da gledate Shkendija,Vardar,Turnovo,Metalurg se borad za prvo mesto, Drita Rabotnicki,Pelister, da mu izbegnat barazot.

ne velam jas deka nekoj ke vi ja podari titulata ama nekoj ke gi sopne drugite za da ne stignat do titulata :)

Грешно зобриш друже.Незнам кои се тие кои ќе ги сопнат противниците??Никој не ги потценува ниту шкендија,металург,брегалница итн...имаат и тие јаки состави и борбата ќе биде неизвесна до самиот крај.Иначе честито победа на шкендија/

Fala na site za cestitkite. Inaku Georgievski deneska bese staven vo sise od Mexhit Neziri, koj poleka prerasnuva vo odlicen desen bek t.e pocnuvam da smenam mislenje za negovite kvaliteti. Edinstven koj mi ostavi vpecatok od Vardar, bese igracot so broj 10. Od druga strana sampionski odigran mec od Shkendija.

Deneska igravme protiv 14 igraci.
Sudenjeto katastrof. 2 cisti penali kako solzi ne bea dosudeni za nas. Kako e mozno 2 m do igracot sudija da sedi i da ne "vidi", ustvari sakase da svirse pa posle ne sviri.
Penalot na vardar ne mozem da komentiram zs ne vidov nisto od baklite.

okolu 10.000 gledaci deneska. Vidovme uste ednas koj e BR 1 vo site aspekti. Navivanje, fudbal, publika

SHHHT !

Грешно зобриш друже.Незнам кои се тие кои ќе ги сопнат противниците??Никој не ги потценува ниту шкендија,металург,брегалница итн...имаат и тие јаки состави и борбата ќе биде неизвесна до самиот крај.Иначе честито победа на шкендија/

Jas ne rekov deka gi potcenuvate Shkednija Metalurg i Bregalnica ama realno gledano Ilco do vcera bese vo vardar vlasta go sponzorira klubot ima mnogu povolnosti vardar kako nigogas do sega a drugo e ti da davas pari od svij dzeb kako Shkednija i plus uste nesto kazav dodeka e VMRO na vlast neka zaboravat site Albanski ekipi deka moze nekoja da bide Sampion po rezilot sto go izede makedonija od natprevarot so Partizan :) koga vie se ismejuvaa srbite i cel region demek kako moze vo Makedonija da bide Sampion Albanska ekipa i odma posle toa reagirase Vmro i go zema vardar i odma Sampioni :) ne zboram od inaet ili slicno ama realno e taka dodeka e VMRO ne vi begaat Sampionski tituli a kako sto se gleda uste dolgo ke bide Vmro na vlast i ke si cepate sekoja godina Champions pozdrav i uspreh vo prvenstvoto :)

Fala site za cestitkite;)sakam site da cestitate na sportski nacin isto kako nie prosla sezona koga izgubivme 0-1 vi cestitavme zasluzenata pobeda.

kde be 10 000 publika ? :tapp: Inace cestito do samiot kraj na prvenstvoto so Vardar ke se borite za titulata...

Честито победа, заслужена победа. Неџипи фантастичен денеска и на овој катастрофален терен во Тетово везеше човеков, од пасови до дриблање, 10-ка за него....Вардар очаен, без креативец, без никаква идеја во нападот, катастрофа во последниве три натпревари..немаме асален десен бек, а немаме ни замена за него ако се повреди, за лев бек не сме ништо подобри, тројца стопери еден шпиц, мора да се донесе некој играч на полусезона..

Брегалница-Тетекс 2:0
Металург-Ренова 4:0
Пелистер-Дрита 1:1
Работнички-Напредок 0:1
Шкендија-Вардар 2:1
Силекс-Турново 1:1

Чудна работа колово...многу чудни резултати. Металург до вчера имаше 10 фудбалери со стомачен вирус,буквално десет фудбалери со стомачен вирус,не се знаеше дали ќе се игра со Ренова и на крајот ја прегазија со 4:0.
Брегалница очекувано си победи против Тетекс,без провокација и несакам да бидам грешка сватен,мислам дека Тетекс е прв кандидат за излегување сезонава. Да и ебам матер на управата апашка,еден од најголемите МКД клубови го упропастија...
Пелистер-Дрита 1:1..тука очекував победа на Пелистер бидејќи важат за домашна екипа,ама по катастрофалната грешка на одбраната Дрита поведе со 1:0,додека Рутевски со еден прекрасен гол донесе реми.
Работнички-Напредок 0:1....Немаат толку катастрофа тим Работнички,но сепак се на дното. Незнам шо му е проблемот. И ова беше големо изненадување за мене,изгубија од Напредок кој по некое непишано правило секое првенство на домашен терен растура,додека на гости го размонтира кој стигне.
Шкендија-Вардар 2:1. Оваа утакмица можевме да ја гледаме во живо. Прво шо приметив беше класата на Неџипи. Се гледа дека отскокнува од лигата. Кај Вардар веднаш се забележуваше отсуството на Хорхе. Јбг,се исполнија моите зборови дека Петров не е калибар за Вардар и дека не е ништо друго освен просечен играч. Освен Неџипи кај Шкендија исто ми остави впечаток и овој со чуднава фризура,мислам дека тој ја шутна топката при првиот гол шо се одби кај Ејупи и беше стрелец на вториот. За ситуацијата со Таневски МИСЛАМ дека имаше рака,но беше надвор од 16м. Горе-долу мислам дека нерешено ќе беше најреален резултат,но Шкендија си ги искористи шансите,Вардар не и на крајот 3 бода одат кај нив.
Силекс-Турново 1:1 Тука знаев дека ќе биде тврдо,па горе-долу ова ми е очекуван резултат

Mnogu pozitivni rezultati , poslednive 4 utakmici za Shkendija!

Najprvo beshe torpediran Teteks so 4-1 , tri dena posle pobedivme i vo Shtip ( 0-1 KUP ) , pa potoa pak vo Tetovo protiv Renova 0-3 koa gi demoliravme , i deneska protiv Vardar 2-1 shto e mnogu znacaen rezultat za shampionskata titula .

Sleden natprevar ni e so Metalurg za KUPOT ( prviot mec se igraa vo Tetovo ) , pa potoa slednite 4 natprevari gi igravme protiv Drita vo Bogovinje pa pak 3 natprevari vo Tetovo ( Sileks , Pelister , Turnovo ) .

Znaci tuka jas milsam deka ke izlezeme prvi na tabelata , kako shto gledam Vardar ima tezhok raspored , so Pelister vo Kupt ( prv mec vo Bitiola ) , posle igraat protiv Metalurg , Bregalnica vo Shtip , Rabotnicki ( Filip 2 ) , i Napredok isto taka vo Skopje .

Eve gledam Nexhipi igral maestralno deneska , a imashe kritiki od mnogumina ovde za toj , pa jas dobro vikav deka samo treba da vleze vo negovata forma i drugite ekipi ke placaat i toa na golemo . I Muzafer Ejupi ni e dobar vo napadot , i za nego vikav deka ke napravi neshto vo ovie utakmici poshto beshe vo forma .

I Gjelbrim Taipi igral mnogu dobro deneska , treba poveke minutazha za toj , Artim Shakiri ne go forsira mnogu , a isto taka i Mexhit Neziri ni e zver , golem cekor napred , i napreduva napreduva deckoto .

5548197_700b.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom