Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
29 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
11
Za Kymco super9 koj sportski auspuh bi bil dobar?? gianneli, tecnigas ili slicno?..i kazete mi posle stavanjeto na auspuhot dali treba da smenam nekoj del kako rolni i slicno :) fala odnapred :)

M

Mamba.

Гостин
Не беше ич наштелуван карбураторот кога ми закочи на нагорнинката..го однесив и тогаш мислам наштелуваа карбуратор смениа свеќица и лагери..ама дали го наштелуваа добро, каа шо треба, незнам...

Рон0н - незнам како поубаво да ти објаснам...на пола нагорнинка застана моторот јас му давам гас ама не а прима гаста не сака да тргне му давам гас и ништо, не мрда само малце че забрче..каа му дадив гас пола метро изоди и пак коче нон стоп така..и пола метро не одеше..скоро ич...се дешава само каа е со 2ца..му давав гас и че сецне моторот..малце че се мрдне и одма коче..цело време така

Од тогаш слабо возам некој со мене а каа возам некако слабо тера...пред 1 недела на нагорнина 2ца со 30 а накачува полека полека и се осеќа како а губе силата..да беше малце поголема таа нагорнината 100 посто че се случеше исто каа пред тоа..че закочеше моторот...се осеќа друг звук ваде, нема сила...шо го ебам пред тоа не беше вака..дури и тато го имам возено и не правеше проблем колку шо знам...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Za Kymco super9 koj sportski auspuh bi bil dobar?? gianneli, tecnigas ili slicno?..i kazete mi posle stavanjeto na auspuhot dali treba da smenam nekoj del kako rolni i slicno :) fala odnapred :)
Да че треба да ставиш и полесни ролни,а поконкретно колкави збори со луѓето од кај што ќе го земеш аусухот. Секој ауспух на различни вртежи влегува во резонанса и во зависност од тоа ролните се бираат

Член од
29 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
11
Да че треба да ставиш и полесни ролни,а поконкретно колкави збори со луѓето од кај што ќе го земеш аусухот. Секој ауспух на различни вртежи влегува во резонанса и во зависност од тоа ролните се бираат
a dali znaes slucajno kakov auspuh bi bilo dobro da stavam, bidejki standard e masinava(3000km ima pominato)..giannelli, tecnigas ili nekoj dr do kaj 10000 den :D

Ron0n

The Mercedes Guy
Член од
16 август 2009
Мислења
351
Поени од реакции
198
Машина со еден клип неможе да трокира може само да сецка.
Па на тоа и мислам бе боки, не биди одма grammar nazi :D

Нема пумпа за гориво има вакум пумпа
На кинеските скутери со назив на блокот 1PE40QMB минарели хоризонтална keeway/cpi машина има модели со вакум пумпа и со бензинска пумпа. Нејсе, целта ми беше подобро да ме разбере за да му помогнам ако можам да го отклони проблемот...

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
Posto i ja imam kymco i koa go zemav se rasprasuvav i citav sto alspuh treba za nego i najdov po forumi deka Leovince mu odgovara , e sea kade se prodavaat kaj nas neznam

http://images.motorcycle-superstore.com/ProductImages/OG/0000_Leo_Vince_ZX_Chrome_Exhaust.jpg

Член од
4 јули 2011
Мислења
52
Поени од реакции
50
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Decki edno prasanje, imam 2taktno hamachi prethodniot vlasnik go ispraznil auspuhot a jas kako sto znam na 2t ne e pozelno da e protocen auspuhot. Zemav za proba od drugo 2t motorce ama ovoj sto go zemav e so katalizator i e pokratok od mojot, so samoto toa primetiv deka povekje se gree, dali e mozno da napravam nekoja belja?

Член од
28 август 2011
Мислења
84
Поени од реакции
3
Да прашам за мотовелот... треба да му се смени ује во машината ? ии до 6обртаи не мрда крене ги и YAMAHA станува и друг звук и полетува :D ама до кога кренеее.... и старт слаб имаше појак до што може да е :D аа ина4е е мотор4ето си е супер 90 со 2ца стандард :D и по4на слабо да вле4е :D.....

L

Löwe

Гостин
90 со двајца, единствено од Водно надолу или направо ако некое Ауди ги влече.

Член од
28 август 2011
Мислења
84
Поени од реакции
3
Дојди и ќе видиш а ако го знаеш проблемот кажи аа за 90 одеше пред 2 дена а сега 80 и нешто однема снага некако :D

Член од
19 мај 2012
Мислења
30
Поени од реакции
5
Дојди и ќе видиш а ако го знаеш проблемот кажи аа за 90 одеше пред 2 дена а сега 80 и нешто однема снага некако :D
Нечепкана Машина да оде 90 и тоа со двајца ? :O дај не зезај.....

Kajgana Shop

На врв Bottom