- Член од
- 15 јули 2012
- Мислења
- 571
- Поени од реакции
- 832
Според анкетава повеќе луѓе би сакале да живеат во некој од провинциските градови... Што ствара дилема како расте бројот на жители во метрополата чим нејќете у Скопје да живеете...![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Според анкетава повеќе луѓе би сакале да живеат во некој од провинциските градови... Што ствара дилема како расте бројот на жители во метрополата чим нејќете у Скопје да живеете...![]()
За во Вардар...?Секојдневие на просечен скопјанин
Пијам кафе на сплав на кеј. Долго еспресо у кратка шоља, малку пенливо ко џакузито дома. Палам скутерот низ Вардар, одам до Сити Мол, зимам поло маица ла коста, играм малку тенис, па на кафе у Тренд. Пола саат-саат колку да се чекирам. Ми врти мајка ми, дојди си дома, лососот се олади, ќе треба пак на градинарот да му го дадеме да го јаде...Го палам ферарито со лавчето, влагам у зоолошка. Малку ов
а она со сибирските вуци играм руски рулет, па пичам накај Балет. Нарачуем цела флаша Моет, и после две ти чаши, глумам разгневен поет, ко што си е ред, ко најачи скопски џет сет! А иначе што ми беше муабетот... У штаб ми викаа дека на море искачаме.. а глеам на гугл мапс у ајфонот ние стварно да сме немале море!?! ц ц ц ...Онда за кој курац земав две јахти?!
Битола аеродром немала. Ама затоа го има РЕК. Стварно ме интересира каков би бил блесокот на Република Скопје без битолското напојување.П.П.С А да си се осамостои Република Скопје а ние да си продолжиме како Македонија?? Колку што си заработуваат нека си трошат. Нашите пари да си останат во нашите градови па да видиме кој до каде ќе стигни
За во Вардар...?
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 10:00 ---
Битола аеродром немала. Ама затоа го има РЕК. Стварно ме интересира каков би бил блесокот на Република Скопје без битолското напојување.
Да те прашам твојте роднини како ги отплатуваат сметките ?Не се глупости имам роднини во провинција(станува збор за големо село 2600 жители), многу добро ги познавам луѓето, милион пати сум бил кај нив, сум престојувал кај нив и живеат баш онака како што опишав и приметив дека имаат пониски сметки, ај струјата и водата и не ја користат толку многу, се греат и готват на дрва, во двор имаат пумпи, бунари... сите дворови, ама на пр. ѓубретарината им е 250 ден. на месец, а имаат нетолку мала куќа(приземје+спрат) и плус бавчи наоколу, овдека во СК на пр. испод 1000 ден. никој не е само за ѓубретарина, ова само како пример го зедов !
Храната да сами си ја вадат, немаат потреба од пазарување, имаат бавчи, а од стока свињи, кокошки, а и во комшилукот како што приметив слични се сите, брашното го купуваат, иако сами си месат леб дома, е сега зејтин не користат туку свинска маст, шеќерот, солта и сл. го купуваат, месото исто сами си го произведуваат, јајцата исто, е сега млеко, сирења, јогурти такви работи купуваат од други лица во селото кои ги произведуваат тие продукти, но пак ги фаќа поевтино отколку од продавница да го купуваат тоа ............... инаку сите се приклучени на струја, вода, канализација, интернет, имаат тазе асфалтиран пат, улично осветлување, неколку продавници низ селото и.т.н. станува збор за големо село накај 3000 жители, но сепак сите/повеќето семејства живеат онака како што опишав, не се ова никакви глупости, милион пати сум бил и сум седел таму и многу добро знам како живеат !
Дете, имаш сериозен проблем по твојте постови на темата. Недостаток на IQ или те испуштиле како мала и си паднала на глава незнам што е .
Постојат луѓе од внатрешноста на Македонија и постојат ПРОВИНЦИЈАЛЦИ. Кој си се пронаоѓа и се навредува од тој збор, негов проблем.![]()
Класика. А нешто не ви одговара, одма на навреди преминувате. Сликата си е сосема во ред, преку глава сте ни дојдени веќе.
Доаѓате у Скопје на шопинг, студирање, ноќен живот, женски (тие шо ги нарекувате спонзоруши, по нив трчате уствари али со нив да се спанџате ви е потешко од добивка на лото, така да се тоа ви е само сон), се сликате на плоштад, во автобусите, пред трговските центри, едвај чекате шанса за живот во Скопје и покрај сето тоа вие мрчите за Скопје. Ајде бее?
Јас немам ништо против другите градови, јас си ја сакам цела Македонија, ама имам големо против таквите луѓе кои што го мразат Скопје и се што е скопско само затоа што неможат да живеат тука. Типични провинцијалци.
Постојат луѓе од внатрешноста на Македонија и постојат ПРОВИНЦИЈАЛЦИ. Кој си се пронаоѓа и се навредува од тој збор, негов проблем.![]()
Кој не може да живее во Скопје ма??Цела Македонија се насели во Скопје.Јас немам ништо против другите градови, јас си ја сакам цела Македонија, ама имам големо против таквите луѓе кои што го мразат Скопје и се што е скопско само затоа што неможат да живеат тука. Т![]()
Класика. А нешто не ви одговара, одма на навреди преминувате. Сликата си е сосема во ред, преку глава сте ни дојдени веќе.
Доаѓате у Скопје на шопинг, студирање, ноќен живот, женски (тие шо ги нарекувате спонзоруши, по нив трчате уствари али со нив да се спанџате ви е потешко од добивка на лото, така да се тоа ви е само сон), се сликате на плоштад, во автобусите, пред трговските центри, едвај чекате шанса за живот во Скопје и покрај сето тоа вие мрчите за Скопје. Ајде бее?
Јас немам ништо против другите градови, јас си ја сакам цела Македонија, ама имам големо против таквите луѓе кои што го мразат Скопје и се што е скопско само затоа што неможат да живеат тука. Типични провинцијалци.
Не е тешко за сфаќање, ама за кого како.
Значи, да поедноставам, во името на сите сељаци кои немаат ни грам мозок ни култура, и невиделе и видео филипс се дур не дошле и не прошле низ вратите на рајското Скопје.
Јас живеам во вашата скапаница Скопје.
Јас нејќам да живеам таму.
Јас сакам да си живеам во градот од кај сум дојден.
Јас немам друг избор (засега).
Затоа што не се работи за живеење, туку за преживување. Јас преживувам во Скопје, а не би преживеал таму кај што сакам да живеам.
Да падне нуклеарна бомба во вашето ценето Скопје, па и по цена јас да сум таму, би ја дал младоста.
Само заради болеста и вашата лоботомираност, да ја делите Македонија на провинции.
На кој преко глава сме дојдени , на тебе и таквите ко тебе ? Еве и што ќе преземеш?Ти си небитен фактор за сите тие што велиш дека ти е преко глава дојдено и никој не те ебе тебе и твојте ограничени мислења ни 2%.Класика. А нешто не ви одговара, одма на навреди преминувате. Сликата си е сосема во ред, преку глава сте ни дојдени веќе.
Keep believing, keep believing...Цела Македонија плаќа за Скопје да се гради. Сфаќам зашто вие провинцијалците сте нервозни. Ама тоа е. Скопје е главен град и метропола, а вие џавкајте и понатаму. Провинцијалци низаедни. Башка кириите убаво ни доаѓаат, ни го пуните џепчето.