Со албанската химна започна академската година во ДУТ

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Гледаш многу вести на Ситеел, гледам дека сте манипулирани од медиумите, јасно е,

И ви велам дека сте манипулирани од медиумите кои се под контрола на власта, и да знаете дека оваа политика најмногу ќе ги уништи македонците......................

Се боревме против државата но не против македонскиот народ................

затоа велам тој закон не бил за притисок кон македонците, и не слушај вести директно од сител.............

и посочив јасен пример каде скришно и ноќе имало вработувања на македонки само за да не дознаат албанците, тоа беше јавно на телевизија....
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Abe ti si go citas li postot pred da go postuvas......ili shtrakash onaka.....aj sea ubeduvaj me deka u edniot slucaj (koga bilo za makedoncite i vrabotvanjeto ) e tocno u drugiot ni perele mozok....
PS: idi u power options i smeni go mozokot od stand by na ON pred da postuvas pak..ako ne kazi pred pa pises pak da odam da ispiam edno litro nafta pa da prodolzime so diskusija....

Член од
25 март 2012
Мислења
8.577
Поени од реакции
5.169
Европјани? Европски е да млатиш африканци среде Париз само затоа што дошле од африка да заработуваат? Европски е да убиваш и да поддржуваш геноцид кон еден народ?
Пуно, ако тоа е европска вредност, тогаш јас не сакам да сум европеец. Подобро да бидам Балканец отколку розов европеец.

Памаетн човек знае дека на Балканот се што се планира Дунав го носи у пм :)

И убиваат индијанци......

Дали си бил во Европа?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Дали си бил во Европа?
Прво објасни што мислиш под европа.
[edit]
Дали во Швајцарија на секој чекор каде има Албанци градите џамии?
Дали на универзитет во Швајцарија каде што студираат албанци свират албанска химна?
Дали ако не ви дозволат нешто во Швајцарија вие палите знаме на Швајцарија?
Не. И не ми кењај дека сте биле обесправени.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.577
Поени од реакции
5.169
Како бе нема излез ?
Мене не ми смета некој турчин, ром, албанец да работи во администрација. Мене ми смета кога тоа е присилно направено. Ако покажеш ти квалитети и ако имаш капацитет за тоа работно место, ок нека те вработат, ама ти да го немаш знаењето и да зафаќаш само место таму зад шалтерот... тоа е излезот ?
Значи излезот е секој по заслуга. Тоа е фрустрирачко во целата ситуација, што ради тој рамковен мора вие да се вработувате, не е тука битно знаењето и квалитетите.

Ти реков, има приватна сопственост и владата неможе да интервенира во тоа дали сопственикот на една фирма ќе вработи само Македонци или ќе вработи и некој од нацилналностите. Се согласувам дека е тоа расизам, ама како што реков тоа зависи од индивидуата и неможе индивидуа да изедначувате со цела состојба во државава или со самата влада.

Немој да кажуваш дека општините немале денес никаква власт, зошто ќе ти се изнасмее некој. Само да размислиш малце ќе видиш дека не е така како што викаш. Еве ти пример со чаир. Чаир сам си го направи проектот и сам почна да гради во чаршија. Тоа никој не му го наметна туку општината сама си одлучи. Значи целиов муабет дека општините немаат власт ти паѓа во вода.

Ти реков, никој не манипулира со мојот став, мојот став не го градат само вести од Сител или МТВ или Телма или некоја друга телевизија. Денес постои интернет и нон стоп читам што се случува во државава и според тоа што сум прочитал донесувам став кон некое прашање.
Пишав и погоре, ја не сум за тоа да се вработуваат само Македонци, туку да се вработи секој по заслуга, секој по знаењето и квалитетите што ги поседува. А кога гледам дека вработувањата во администрацијата се вршат само ради тоа што во еден договор пишувало „тие и тие мораат да бидат застапени со толку и толку %“ и не се обрнува внимание на образование, на квалитети, на тоа дали некој заслужува да биде вработен, е тоа ме фрустрира.

Значи во целово ова пишување на темава, јас никогаш не сум ти се обратил директно тебе, зборувам општо.
Како не се мешаш во името кога нон стоп глеаме како тачи, ахмети и сите други политичари даваат некој си ултиматум „или ќе смените името и ќе влеземе во еу или ќе има немири“ (пак да не ме сфатиш погрешно не со тие зборови, ама со тој став излегуваат). И сеа сакаш да ми кажеш дека тоа не е притисок, тоа не е мешање ?
Ако ме прашуваш мене ќе ти кажам дека баш со вас манипулираат околу тоа дека ЕУ и НАТО се врвот. Нема утре да ти се направи животот утопичен ако ти влезеш во НАТО и во ЕУ. Има многу примери на држави кои се во ЕУ па живеат лошо. Еве ти пример грција, после иам читано и дека во Бугарија луѓето се исто сиромашни, Романија исто имам читано дека не е идилично. Тоа дека ЕУ мене ќе ми го направи животот мед и мелко е илузија и незнам што толку се потресувате за таа ЕУ...

Држава = народ, народ = држава...
Како можеш да кажеш дека една државна армија може да биде терористичка ?
Со што беше АРМ терористичка, со тоа што си ја бранеше државата ?
Дај да не влегуваме во ваква дискусија, зошто е смешно да тврдиш дека една државна армија е терористичка.

Имаш ти доказ црно на бело дека албанците се запишувале како грци за пари ?
Дури и да било за пари, како смееш ти да вршиш притисок врз некого и да му кажеш ти не можеш да бидеш грк ?
Тоа е фашизам...
Човекот се чувствува како грк и како грк сака да биде заведен, неможеш ти да му речеш НЕ.
Еве ние сме сведоци како Македонци зимаат бугарски пасош, па никогаш не сме направиле нешто вакво...
Во демократија, каде човек има право на слободен избор да се декларира како што сака, не можеш ти да му кажеш не, не смееш вака да се декларираш туку ќе се декларираш вака...

Зар Нобелова награда мора да биде услов и оценка за тоа кој колку успешно ја претставил државата во странство ?
Македонската кошаркарска репрезентација ти е пример како на друг начин можеш да ја претставиш државата. Софтвер изработен од македонски инжењери се користи во компјутерскиот систем на Ербас А-380, македонски компании за анимација имаат удел во правењето на голем број светски познати анимирани филмови. Никој од нив не добил Нобелова награда, а сепак достојно ја претставувал Македонија.

И пак не ми искоментира за Воената академија...

И секоја влада што доаѓа манипулира со твојот став, пред 10 год беше словен, сега си антички, внук на александар тхе греит, зборуваме за ниту 10 год разлика..............

Да го прашам некој албанец на години 70, дали имало македонци во Куманово??? ќе Ми одговореше со прашање кои се тие македонци, во куманово освен албанци има срби и бугари.........
А денеска во Куманово има македонци, или тогаш или денеска народот бил манипулиран, ќе се правам заблуден дека не знам.................
Не пишуваше на огромни табли ТИ СИ АЛБАНИЈА, ако тоа не е перење мозок не знам што е...........
И низа клипови/реклами.........................
И пак бомбардирани со емисии и документарци од типот Кузман тхе индиана џонс...........
И пак ќе кажам, твојот став нема кредибилитет, затоа што се менува според партијата што е на власт.........

И двата народи имаме екстремни групи со екстремни барања, но компромисот е рамковниот договор, а тебе што ти пречи рамковниот знаеш каде спаѓаш...............

Да ти кажам право не знам во каков јазик читаш на меѓуредовите на Али или Тачи, но јас како албанец не сум забележал такви притисоци, а треба да ги има...................
Животот нема да се менува 100% откако ќе влеземе, но сигурно нема да оди на надолна линија, туку ќе се подигне стандардот со сигурност...............

Јна ако не била терористичка, сигурна не била ослободувачка..........................

Ако сакаш документ, да, можам да ти најдам, каде на матичната книга е запишан албанец, таткото албанец, мајката албанка а тој се запишал грк, е за тие случаеви е донесен законот................
Човекот како сака нека се декларира на плоштад........................
Кога грција ќе и дозволи на албанците таму да се декларираат како албанци и ги признава малцинствата, тогаш може да бара правда во Албанија...............

Не реков дека нобелова награда е оценка, дури е оценка, примерот ми беше што сакате и уживате кога постирате уапсења на албанци, а спротивни примери дури не знаете дека постојат.............

А за воената академија за конкретниот пример ако ми даваш докази каде сите апликанти за работата македонци биле СОВРШЕНИ а паднале, тогаш ќе го прифатам како аргумент примеров.....
И ако сите македонци кои се вработени досега се според меритокрацијата, и нема со врски, пак ќе го прифатам аргументот..................
--- надополнето: 5 октомври 2012 во 15:29 ---
[edit]
Дали на универзитет во Швајцарија каде што студираат албанци свират албанска химна?
Во македонија не граделе албанците на секој чекор џамии, за тоа оди жали се во Турција, нормално ако смееш.........................

И смири се, те прашав дали си бил во европа во контекст каква разлика има со Македонија?????

И Европа=англија, франција. германија, швајцарија итн............

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Во македонија не граделе албанците на секој чекор џамии, за тоа оди жали се во Турција, нормално ако смееш.........................

И смири се, те прашав дали си бил во европа во контекст каква разлика има со Македонија?????

И Европа=англија, франција. германија, швајцарија итн............
Не зборувам за џамиите во турско, зборувам за џамиите 1991-, па дури и 2002 па наваму. Европа не е иста со Македонија.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Jas neznam so go percipirate shponov (so mala bukava ) uste. Koga nema logicen odgovor izmisluva gluposti i straka po tastatura..... JNA bila teroristi.....ONA bila miroljubiva.... Aleksandar the great bil ubiec terorist....Makedonci imalo u Kumanovo (zamisli)....Za sekoj zakon on se faka za ramkovniot...ko da James Bond alibi toa ramkovniot.... kaj barate pamet u shpon...

puno....eve vaka....Ramkovniot bese i seuste sram za Makedonija....Bidete srekni i toa sto go dobivte.... Barate nesto sto nikade u svet go nema... Siguren sum deka ako ova istoto sto go pravite u bilo koja civilizirana zemja do sea ke befte sotreni...zatoa sedi si mirno i kuti.....Bidi sreken so jades pies....neplakas struja....te vrabotuvaat u administracija so 4 oddelenie..etc......Nemozes protiv nacija.... MAKEDONIJA e na Makedonicte...ako ne custvuvas Makedonec patot i pravo kosovo (so mala bukva) aka WILD WEST...pa tamu tepaj se u grudi so belo kece na galvata.....baknuvaj oreli.......zeni se so po pet zeni doma .....i gradi trista raketi okolu tebe ....ubivaj nevini deca i protestiraj koa ce gi zatvorat i posle 3 godini imenuvaj skoli po nivni iminja.....

Член од
3 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
7
Реалноста е дека ти не си слушнаал за Призренска лига и нејзините цели, не си слушнал за Голема Албанија, ниту си слушнал
дека Скопје треба да биде главен град во таа Голема Албанија. Проблемот е што прва помисла ти е самода дадеш нешто, што не е твое и од татко ти, а не ти паднало мисла да го одбраниш она што е твое, што е твое право и должност.

Тирана останува главен град............

Член од
3 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
7
[edit]

Свесен ли си што зборуваш Албанците сшто се во Македонија не се во толкав број во Швајцарија и Албанците што се во Швајцарија заминати се таму за да заработат и пак да се вратат а Албанците во Македонија имаат Македонско државјанство и живеат во ова територија од времето пред да дојдат македонците , а после што ова територија добијла име Македонија и што била населена од македонци тоа е сосема друга работа да ти стане јасно, и уште нешто муслимани во македонија не се само албанците има и македонци, турци , босанци ...... само што албанците се похрабри и се борат за своите права а овие другите си ќутат и си уживат во добрините добиени од албанците

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Свесен ли си што зборуваш Албанците сшто се во Македонија не се во толкав број во Швајцарија и Албанците што се во Швајцарија заминати се таму за да заработат и пак да се вратат а Албанците во Македонија имаат Македонско државјанство и живеат во ова територија од времето пред да дојдат македонците , а после што ова територија добијла име Македонија и што била населена од македонци тоа е сосема друга работа да ти стане јасно, и уште нешто муслимани во македонија не се само албанците има и македонци, турци , босанци ...... само што албанците се похрабри и се борат за своите права а овие другите си ќутат и си уживат во добрините добиени од албанците
Албанците дојдени во МАкедонија пред Македонците :facepalm: слабо учиш Историја

Член од
3 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
7
ти пази се .... а за ова жената што ја бараш сигурно ја имаш дома или до тебе а си ја заборавил од гласното рикање

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
ти пази се .... а за ова жената што ја бараш сигурно ја имаш дома или до тебе а си ја заборавил од гласното рикање
е сега што кажа :facepalm: се гледа дека си години назад и назад зад македонците

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Ajdeeeeeee uste enda licnost so ispomesani apcinja......

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Најбоље е тоа дека земјава отпосле го добила името Македонија.
Али не и замерам, како може некој на кој катадневно му виси над глава сечење уши, да го тераме да учи историја.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
какво албанско суштество не ми се верува што збори се гледа дека е од Плањињ симната

Kajgana Shop

На врв Bottom