aj mala pomos se raboti za rabota. dali nekoj rabotel ili znae nekoj so raboti vo teranova ili calio

• Креатор на темата Креатор на темата ludiot kris
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
aj mala pomos se raboti za rabota. dali nekoj rabotel ili znae nekoj so raboti vo teranova ili caliope (ist e gazdata na dvata brenda) kako se dvizat platite i dali e se vored so isplakanjeto na platite

Толку ли се плашат лугево од предизвик бе,100 теми се отворени за 100 фирми различни колку плата како е односот, иди и пробај ако ти чини остани ако не ти чини напушти .....

Вака како што јас сум информиран и двете фирми се од fashion grup и е ист газда (може грешам ?!)
Ама најдобро ќе ти биде за во оваа или во било која друга фирма пред да почнеш да работиш, односно при вработувањето да си ги прашаш и за условите кои ти се нудат ПЛАТА, ПРИЈАВУВАЊЕ, РАБОТНО ВРЕМЕ....НЕ СЕ БАЗИРАЈ НА НИШТО ВО ЖИВОТОТ НА РЕКЛА КАЖАЛА-НАЈДОБРО САМ ДА СИ ДОЗНАЕШ

Вака како што јас сум информиран и двете фирми се од fashion grup и е ист газда (може грешам ?!)
Ама најдобро ќе ти биде за во оваа или во било која друга фирма пред да почнеш да работиш, односно при вработувањето да си ги прашаш и за условите кои ти се нудат ПЛАТА, ПРИЈАВУВАЊЕ, РАБОТНО ВРЕМЕ....НЕ СЕ БАЗИРАЈ НА НИШТО ВО ЖИВОТОТ НА РЕКЛА КАЖАЛА-НАЈДОБРО САМ ДА СИ ДОЗНАЕШ
така е!
мада, кај нас е срамота да прашаш за пари или други бенефити. ако се осмелиш да прашаш ќе ти кажат: почни прво - лесно за плата.

мада, кај нас е срамота да прашаш за пари или други бенефити. ако се осмелиш да прашаш ќе ти кажат: почни прво - лесно за плата.[/quote]

Тоа е проблем кај нас заради тоа што има голема невработеност(сега за сега имаат стотици луѓе што може потенцијално да ги вработат) и газдите си играат со нивните правила, несмееш нормално да се понашаш да прашаш колку ќе зимаш плата иако може ти е многу битна (пр. кирија,сметки,деца,јадење и мн.др)
АМА КОГА ТОГАШ ЌЕ СЕ СМЕНАТ ПРАВИЛАТА...КОГА ЌЕ ДОЈДАТ НАВИСТИНА СЕРИОЗНИ БИЗНИСМЕНИ (НАШИ И СТРАНЦИ)И ЌЕ ТИ ГО ПЛАТАТ ТРУДОТ КОЈ ШТО СИ ГО ВЛОЖИЛ

мада, кај нас е срамота да прашаш за пари или други бенефити. ако се осмелиш да прашаш ќе ти кажат: почни прво - лесно за плата.

Тоа е проблем кај нас заради тоа што има голема невработеност(сега за сега имаат стотици луѓе што може потенцијално да ги вработат) и газдите си играат со нивните правила, несмееш нормално да се понашаш да прашаш колку ќе зимаш плата иако може ти е многу битна (пр. кирија,сметки,деца,јадење и мн.др)
АМА КОГА ТОГАШ ЌЕ СЕ СМЕНАТ ПРАВИЛАТА...КОГА ЌЕ ДОЈДАТ НАВИСТИНА СЕРИОЗНИ БИЗНИСМЕНИ (НАШИ И СТРАНЦИ)И ЌЕ ТИ ГО ПЛАТАТ ТРУДОТ КОЈ ШТО СИ ГО ВЛОЖИЛ[/quote]

Ќе биде и тоа, за едно 100 години ...

Мислам ало деца прво нешто што се прашува пред да се започне со работа е : Колкава ке ми биде платата, Колку часови дневно ке работам, Дали плаќате прекувремено и Колку слободни денови во неделата имам ,Осигурање.
Не се срамете не се занесувајте да не ги прашате тие работи, со лесно е ке се договориме ке видиме или прашување по други луѓе ништо не правите цел живот ке работите за џабе за ситна пара.
Сватете дека во денешно време и за платата се пазарите.

Мислам ало деца прво нешто што се прашува пред да се започне со работа е : Колкава ке ми биде платата, Колку часови дневно ке работам, Дали плаќате прекувремено и Колку слободни денови во неделата имам ,Осигурање.
Не се срамете не се занесувајте да не ги прашате тие работи, со лесно е ке се договориме ке видиме или прашување по други луѓе ништо не правите цел живот ке работите за џабе за ситна пара.
Сватете дека во денешно време и за платата се пазарите.
drugar dobri uslovi bea ponudeni samo se slusaat carsiski muabeti ne se plakalo ova ona

drugar dobri uslovi bea ponudeni samo se slusaat carsiski muabeti ne se plakalo ova ona
Не верувај на чаршиски муабети, ако ти се добри условите оди но прво договорисе платата на први, имало немало ако први се паѓа во недела и има некој празник па први да го фатат празниците платата да ти биде дадена пред први. Пазари се едноставно се е пазар денес.
Оди еден месец види што како или во најмала рака две недели одма ке видиш што е како е.

Прво во првиот пост ти ПРАШУВАШ за условите, т.е платата а сега излегува дека ВЕЌЕ ЗНАЕШ..
Ц ц ц..
pa baram nekoj so rabotel ili nekoj sto znae nekoj so raboti tamu deka plata mi bese ponudena od 17 000 sto ne mi se veruva da e tokava

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom