Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Член од
2 октомври 2012
Мислења
274
Поени од реакции
214
http://www.srpskaanalitika.com/2012/06/07/vladimir-radic-merilin-menson-po-prvi-put-medu-srbima/

Овој од линков, на шо личи, на млада невеста?...:confused:
На што ми личи? :pos: хаха..... чек да се изнасмеам..................... (поминаа 10 мин)
На црковна папазјанија приготвена од твоите браќа по вера од СПЦ.
Времето од дедо ми е завршена работа, а јас само посочив дека не така одамна, образовниот систем не ја истерувал Црквата на буниште...
Јас реков да се затворат црквите? Реков такво нешто? Не. Да си има школи црквата, јас тоа го поддржувам и треба да има, ама во својот „двор“, не во школите.
Да, и ја слушам „Форплеј„, синоќа ги „растурив„ од „вртење„ на системот....:D
Пак ти блудни мисли, абе остај ги девојките раат еј..:P да не те здоболат рацете.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Ф
Grand,

или навистина не „копчаш„ одредени нешта, или не сакаш да ги „копчаш„, оти се троа поинакви од статистичката ефикасност од вакцините.. Па ја уопште и не спорам дека вакцините се ефикасни, туку посочувам троа поинаква вистина, која се однесува на злоупотребата на вакцинацијата, наменета се непослушните и „вишок„ народи на Земјава...
Знам точно што потенцираш само не гледам евиденција за истото.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Пак ти блудни мисли, абе остај ги девојките раат еј..:P да не те здоболат рацете.
Кај виде девојки, жив Ти леб, а уше појќе, девојки кои изведуваат модерен џез...:confused:
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 12:52 ---
Јас реков да се затворат црквите? Реков такво нешто? Не. Да си има школи црквата, јас тоа го поддржувам и треба да има, ама во својот „двор“, не во школите.
Веќе одговорив...
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 12:53 ---
На што ми личи? :pos: хаха..... чек да се изнасмеам..................... (поминаа 10 мин)
На црковна папазјанија приготвена од твоите браќа по вера од СПЦ.
Да, она кое е очигледно не е точно, ама точно е она кое Коперник го кажа пред 5 векови, нели?...:D
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 12:59 ---
Ф

Знам точно што потенцираш само не гледам евиденција за истото.
А како треба да изгледа таа евиденција?

Па погледни и самиот кои се‘ фингирани епидемии се појавија минативе 2 г., колку пари потрошија владите на набавка на лек за истите, колку пари намлати фармацевтската мафија од насилно продавање лекови на тие влади и ќе Ти стане јасно како ден...

Погледни што се случи со владината набавка на вакцини против птичјиот грип и размисли зашто тие вакцини не беа прифатени од мнозинството граѓани кај нас!

Или, погледни го насилието кое нашата (!!!) влада го чини врз средношколките, кои со закон (!!!) се принудени да примат вакцини против рак на женскиот полов атрибут на нивна возраст до 13 г.! За кое „такво„ ќе им е таа вакцина!?

Член од
2 октомври 2012
Мислења
274
Поени од реакции
214
Кај виде девојки, жив Ти леб, а уше појќе, девојки кои изведуваат модерен џез...:confused:
Ти ја пратив сликата од девојките што се викаат форплеј, не се прави на тошо.
Веќе одговорив...
Не, не одговри ти само си кажа твоја пуста желба да видиш веронбаука во школите.
Да, она кое е очигледно не е точно, ама точно е она кое Коперник го кажа пред 5 векови, нели?...:D
И шо има врска Коперник со папазјанијата што си ја цитирал?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ти ја пратив сликата од девојките што се викаат форплеј, не се прави на тошо.
Не се праам „на тошо„, оти това девојките немаат блага врска со џезерите од "Fourpaly". Идентичното име не мора да ме збуни, нели?...
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 13:12 ---
Не, не одговри ти само си кажа твоја пуста желба да видиш веронбаука во школите.
Ќе биде и тоа, штом се подрасчисти Македонија од некои подземни сили...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Т
И шо има врска Коперник со папазјанијата што си ја цитирал?
Има!

Ето, ја можам да видам дека Сонцето се „врти„ околу Земјава, ама тоа, нели не е точно, иако е очигледно, ама точно е она кое Коперник го кажал пред 5 века, дека Земјава се „врти„ околу Сонцето....Нели?

Така е и со линкот кој Ти го посочив: за Тебе, не е битно тоа што Мерилин Менсон е апла-сатанист, оти тоа е медиумски очигледно, туку за Тебе е битна Твојата фантазма, дека Менсон е измислица од моите браќа по вера од СПЦ., која (измислица) не постои! Нели?...

Еве уште малку „измислици„ на таа тема:

http://www.pravoslavni-odgovor.com/Svet_oko_nas/tajne_muzike.htm

Член од
2 октомври 2012
Мислења
274
Поени од реакции
214
Има!

Ето, ја можам да видам дека Сонцето се „врти„ околу Земјава, ама тоа, нели не е точно, иако е очигледно, ама точно е она кое Коперник го кажал пред 5 века, дека Земјава се „врти„ околу Сонцето....Нели?

Така е и со линкот кој Ти го посочив: за Тебе, не е битно тоа што Мерилин Менсон е апла-сатанист, оти тоа е медиумски очигледно, туку за Тебе е битна Твојата фантазма, дека Менсон е измислица од моите браќа по вера од СПЦ., која (измислица) не постои! Нели?...

Еве уште малку „измислици„ на таа тема:

http://www.pravoslavni-odgovor.com/Svet_oko_nas/tajne_muzike.htm
Ти треба да си го смениш Потписот во “неодговарач на поставени прашања“ оти ниедно не одговори. Пак ќе те повикам да ми кажеш кај виде ротација на сонцето околу земјата кога е очигледен залез и излез на сонцето кое се движи по праволиниски пат.
Менсон си постои но она што тие од СПЦ ниту разбираат што кажува ни што е сатанизам, а ти како лесно подводлив по браќата твои земаш како точно се што ќе ти кажат.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ти треба да си го смениш Потписот во “неодговарач на поставени прашања“ оти ниедно не одговори..
Не, само не давам одговрои по нечиј кеиф, тука е проблемот, а не дека не одговарам.
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 13:28 ---
Пак ќе те повикам да ми кажеш кај виде ротација на сонцето околу земјата кога е очигледен залез и излез на сонцето кое се движи по праволиниски пат.
Очигледно е дека Сонцето се „движи„ по лачна а не по права линија...
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 13:29 ---
Менсон си постои но она што тие од СПЦ ниту разбираат што кажува ни што е сатанизам, а ти како лесно подводлив по браќата твои земаш како точно се што ќе ти кажат.
„Оние„ од СПЦ не го напишаа тесктот кој Ти по посочив преку линкот! Ај уш‘е еднаш врати се на текстот и види кој му е авторот!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ти треба да си го смениш Потписот во “неодговарач на поставени прашања“ оти ниедно не одговори. Пак ќе те повикам да ми кажеш кај виде ротација на сонцето околу земјата кога е очигледен залез и излез на сонцето кое се движи по праволиниски пат.
Херман, па нешто не е јасно:cautious:

Член од
2 октомври 2012
Мислења
274
Поени од реакции
214
Не, само не давам одговрои по нечиј кеиф, тука е проблемот, а не дека не одговарам.
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 13:28 ---

Очигледно е дека Сонцето се „движи„ по лачна а не по прва линија...
Гладаш ти лак? де измери колкава е заобленоста на лакот па кажи ми. И да е лак (а не гледаш лак) пак не гледаме ротација.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Има!

Ајдеее!!! :pos:
По милионити пат истата работа.
И покрај очи слеп си!
Микикецот може да го убедиме само ако се организираме и му подсобереме некое милионче евреи, малку ургираме и го сместиме во некоја од туристичките тури на оние орбиталните спејсшатли.... инаку се ни е џабе...:D

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Гладаш ти лак?
А Ти ли видел ли круг или коцка и каде си ги видел?...:confused:
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 13:39 ---
И да е лак (а не гледаш лак) пак не гледаме ротација.
Можам да го видам само она кое сакам да го видам, нели?...Не реков дека „гледам„ лак, туку дека движењето од Сонцето обликува лачна траекторија.

Како што би рекол Св. Јован Дамаскин, постојат нешта кои се достапни само за човеквиот ум, па сеа Ти повели, активирај го умо и не ми поставувај инфантилни прашања...

Kajgana Shop

На врв Bottom