Охрид

Член од
3 септември 2010
Мислења
112
Поени од реакции
26
инпекции ??? епа вака сеа во договорот што им е напраен стои дека тие се обврзани да работаат по 12 сати дневно..
било каков договор НАДВОР од рамките на законот за работно време се коси со самиот закон, како што законот важи за мене и како што сум јас подложен на казни, така и таа фирма треба да биде подложна.сакаш да ми кажеш дека е доволно јас таков договор да склучам со вработениот, да му ја вадам душата12 саати-7 дена во недела и никој ништо да не ми може? и тоа е законски? не сум го знаел ова законче:)

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
било каков договор НАДВОР од рамките на законот за работно време се коси со самиот закон, како што законот важи за мене и како што сум јас подложен на казни, така и таа фирма треба да биде подложна.сакаш да ми кажеш дека е доволно јас таков договор да склучам со вработениот, да му ја вадам душата12 саати-7 дена во недела и никој ништо да не ми може? и тоа е законски? не сум го знаел ова законче:)
инпекции ??? епа вака сеа во договорот што им е напраен стои дека тие се обврзани да работаат по 12 сати дневно да летово им беше мачно додека имаа некои зезнати работи мислам на редење цигли плочи ти реков ми рече. во право си дека им треба одмор и на нив но тие се околу 70 до 80 души и некои си имаат по 10 15 дена одмор не сите одредена група. После имаат по 3 пати бесплатен ручек или барем јас така знам од ресторан орфеј им носат можи во договорот им е и тоа опфатено.После ова е приватна фирма и знајш какви се приватнациве ? не да те напагам или нешто потполно си во право.
eve moe mislejne podporcitaj go

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Видено на фб, споделено овде. :D

АМАН РЕ – Охридски Бог на зачуденоста.

АМОР СРА? – Охридска божица на вистината.
АМТО Е – Охридски бог на судбината.

АМОРТИ СИ? – Охридска божица на сознанието.

К'ДЕ РЕ? – Охридски бог на патниците.

АМАЌЕТЕП ЕТ – Охридски бог на чуварите и портирите на кафаните. Значајни личности во тоа време.

ПАС КОКУЗМАН – Охридско божество на земјата и копачите. Во митологијата претставено како човек со глава на териер.

МАР АТОН – Охридски бог на удавените. Во негова чест, еднаш годишно охриѓани носеле странци во езерото, на празник на крајот на летото.

АМЌЕО ЈАЈШ – Охридски бог на војната.

ТАШ МАРУН и ШТА – Охридски божества на провинцијата.

МУМРЕ – Охридски бог на смеењето.

К'КДА НЕПАК – Охридски бог на нихилизмот.

ОСМАНБЕ ГОТ – Охридски бог на вонбрачниот живот. Охриѓанки многу го почитувале.

СКОПЈАН ИШТЕ – Луцифер

БИЉА НА – Богиња на хипохондријазата

СМЕШ ТАЈ – Богот на летото

МАЛУМОР ГЕН – Богот на исполнителноста

СЕЈСИМАД РО – Богот на Разумниот Компромис

ШОЕМО РЕ – Богот на Разбирањето, често во политеистички занес славен со богот на летото, и

ДАНТРЕ БИТ – Богот на гостопримството, особено при туристички саеми

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Две охриѓанки глумет србинки на плажа во Охрид.
Едната: “Jелена доџи да се купамо!“,
а другата одгорвит: “Не могу мор, ме дупет камењава“

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Хотел Турист во Охрид поседува тениски терени ?
Според ова подолу не.
ХОТЕЛ ТУРИСТ

Хотелот Турист во Охрид е опколен со прекрасниот поглед кон градот и планината Галичица. Сместувачките капацитет вклучуваат површина од 3000 метри квадратни. Има 5 терени за кошарка, 3 терени за одбојка, 2 терени за мал фудбал,со што Хотел Турист е идеална прилика за спортски ентузијасти.
Сите оброци се послужуваат во ресторанот на Хотел Метропол. Ресторанот има површина од 800 метри квадратни и прекрасна тераса. Послужете со вашиот омилен пијалок во аперитив барот додека уживате во локалните специјалитети на националниот ресторан кој располага со 60 седишта.

Ама Турист, Метропол и Белви се заеднички комплекс (до базенот се тениските игралишта), не би требало да имаш проблем за користење на терените.

046/277-660, 277-212
За секој случај најдобро да си контактираш со нив
Фејсбук страна
Веб.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Само ако е убо времето, тешко да ги најш тениските слободни..

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Летово бев во Хотел Meтропол или турист беше :confused: и многу ми се допадна. Најубаво нешто е кога наутро ќе излезеш надвор на тераса со утринско кафе и лап-топчето и го чувствуваш мирисот на езерото.. Прекрасно... :cool::cool:

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Доста е со правење згради. Сега е време малку повеќе и паркови да правиме - Петрески

:pos: овај е скренат

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Доста е со правење згради. Сега е време малку повеќе и паркови да правиме - Петрески

:pos: овај е скренат
Колку е издуван ееееј!Па тој паркот меѓу Кадмо плажа и хотел Парк 1 година го прает :pos:
Јас сум појќе за жичарница од Метропол до Галичица нејќам паркој :pipi:

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Колку е издуван ееееј!Па тој паркот меѓу Кадмо плажа и хотел Парк 1 година го прает :pos:
Јас сум појќе за жичарница од Метропол до Галичица нејќам паркој :pipi:
ко ќе заврши со паркојне,сигурно ќе почни со жичарницана само не од метропол туку од калено:)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.197
Шо бе нешо ногу азијки гледав низ чаршија викендов. :icon_lol: И неколку гангам стајловци.

Kajgana Shop

На врв Bottom