А1 Македонија (VIP)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Можеби роденденската тарифа изгледа поволна, бројките изгледаат задоволителни и истата тарифа во нормален период е 1700 ден а сега 555 знаев дека има нешто матно. Вип никогаш не се во загуба така да се ќе направат за да бидат во корист.
Ако некој е земал број од оваа тарифа нека проба на друг број да си звони, а да не се јавува да видиме дали минутите ќе бидат евидентирани како да си збоувал со некој.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Можеби роденденската тарифа изгледа поволна, бројките изгледаат задоволителни и истата тарифа во нормален период е 1700 ден а сега 555 знаев дека има нешто матно. Вип никогаш не се во загуба така да се ќе направат за да бидат во корист.
Да точно првично е 555 ден,ама кога ќе се сумираат податоците на 25-26 во месецот,реално колкава ќе биде сметката???

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Да точно првично е 555 ден,ама кога ќе се сумираат податоците на 25-26 во месецот,реално колкава ќе биде сметката???
Со ддв би требало да е 600 ден а мислам дека ќе крадат и минути или мб плус уште 100-200 ден.
Мене ме крадат со мб многу ми зимаат на едно вклучување по 1 мин на фб по 30 мб, а што останало 1 час да користам интернет и сметката од 295 за пола месечна претплата ми достигува и до 450-500.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Со ддв би требало да е 600 ден а мислам дека ќе крадат и минути или мб плус уште 100-200 ден.
Мене ме крадат со мб многу ми зимаат на едно вклучување по 1 мин на фб по 30 мб, а што останало 1 час да користам интернет.
Па нели претплатата беше 555 денари со ддв!Ина неа ли ќе крадат наплаќајќи два пати ддв

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Па нели претплатата беше 555 денари со ддв!Ина неа ли ќе крадат наплаќајќи два пати ддв
И ја нема понудата на страната да видам дали 555 и е со вклучен ддв но мислам дека тоа и е основната цена а на тоа имаат ддв од 30-50 ден. Ќе видиш кога ќе ти стигне сметка што имаат во неа.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Не сум скроз сигурен, ама мислам дека е со ДДВ.

А тоа дека ти крадат интернет, не знам дали можеш да го следиш реално. Мислиш дека отвараш ФБ на минута, ама има доста ствари што си работат во позадина (самиот андроид си проверува апдејти за системот, за сите инсталирани апликации, инсталирана апликација нешто комуницира со нет). Па јас од вчера вечер кога го земав телефонов, преки WiFi имам направено повеќе од 2 гига, 3G не трошев многу бидејќи цел ден бев до WiFi.

Зарем луѓе искрено мислите дека еден гига е солидна количина? Тоа ти е да се залажеш и да почнеш да користиш повеќе апликации на нет. Користењето на мобилен интернет повеќе ќе донесе подобри пакети (како што беше со домашниот интернет). И конечно LTE кај нас.

А тоа за пораките земи снимај си го телефонот пред камера 24 часа и не го чепкај. Ако видиш испратени пораки, пушти им тужба бидејќи имаш доказен материјал дека не си праќал пораки а они те регистрирале де си праќал.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
На тој телефон немам андроид обичен е Самсунг ј700 без никакви апликации и го користев само да пишувам пораки преку фб, а за подолго користење на фб имам друг со wifi.
А што би било ако тие 1000мб ги користиш на HTC или Галакси с3 има за два дена да летнат.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
На тој телефон немам андроид обичен е Самсунг ј700 без никакви апликации и го користев само да пишувам пораки преку фб, а за подолго користење на фб имам друг со wifi.
А што би било ако тие 1000мб ги користиш на HTC или Галакси с3 има за два дена да летнат.
Цените се джсо ДДВ. Мобилен интернет се троши брзо. Јас пичам по 8гб месечно...ама тоа е андроид. Еден апдејт е 200 мб

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
Цените се джсо ДДВ. Мобилен интернет се троши брзо. Јас пичам по 8гб месечно...ама тоа е андроид. Еден апдејт е 200 мб

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
па апдејт ке правиш на Wifi не на 3г или сакаш да бидеш фраер у мало а ?

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Па нели за 3G само се намалува брзината доколку се надмине 1GB месечно? Мислам дека не се доплаќа.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
untitled.JPG

35 ден им е за 1мб :facepalm:

А што се однесува до ддв брат ми има на 200 ден од оние старите S тарифи и плаќа 235ден.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Ти сваќаш погрешно:
За 01:52 минути се наплаќаше .по 3.9 денари минута или 5.9 денари,а се евидентираше 1 од 1000 минути.
Сега со оваа полоповска роденденска тарифа ако ѕвониш и не воспоставиш контакт ти се одзема една минута од 1000 минути.
Интернетот е МНОГУ поспор ама затоа многу побрзо се троши сега со полоповската тарифа
Ги проверив и пораките. Имав 1000 бесплатни пораки,имам испратено САМО 3 пораки а сега имам уште 870 пораки

Излезе дека сум во право ама наназад 5-6 страни сите се праевте паметни

НА ПОШТЕН НАЧИН СИТЕ НЕ ПРЕЕБАА

НАЗДРАВЈЕ БРИЧЕЊЕ НА СУВО !!!
Типично македонска работа... Нашле па зашле.

1. Имаш 1.000 минути за разговор. Освен ако не си некој бизнисмен или го користиш мобилниот наместо скајп - тешко дека ќе ги потрошиш.
2. Се тарифира на минута, точно. 1:52 = 2 минути во оваа тарифа. Ама тоа дека ти одземаат минута за ако вртиш, а не го добиеш тој што го бараш - тропаш глупости.
3. Исто така имаш и 1.000 пораки. Дури и да ги користиш како chat - пак е тешко да се потрошат.
4. Интернетот кај мене е 3 Mb/2 Mb dl/ul во просек. Така да аргументот ти е невалиден. Башка и после надминување на тие 1.000 MB само се намалува брзината на 64/64, не доплаќаш ништо.
5. Ако мислиш дека е преебување што плаќаш само 555 денари, а користиш пакет што во T-Mobile би чинел 2.000 денари, ондак да - МНОГУ си во загуба.

n00b.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Ти сваќаш погрешно:
За 01:52 минути се наплаќаше .по 3.9 денари минута или 5.9 денари,а се евидентираше 1 од 1000 минути.
Сега со оваа полоповска роденденска тарифа ако ѕвониш и не воспоставиш контакт ти се одзема една минута од 1000 минути.
Интернетот е МНОГУ поспор ама затоа многу побрзо се троши сега со полоповската тарифа
Ги проверив и пораките. Имав 1000 бесплатни пораки,имам испратено САМО 3 пораки а сега имам уште 870 пораки

Кој те преебал бре ?

ако не ти чини оди истава тарифа земи ја од други оператори па види ја сметката,
Јас ја земав роденденската на први Септември, интернетот е константен цело време, за пораките што викаш дека те украле зависи на која дата имаш потпишано и според тоа толку пораки ти доделуваат, од новиот месец ќе си имаш 1 000, не те украл никој немај гајле.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
Мене ме крадат со мб многу ми зимаат на едно вклучување по 1 мин на фб по 30 мб, а што останало 1 час да користам интернет и сметката од 295 за пола месечна претплата ми достигува и до 450-500.
неписмен еден немој да шириш дезинформации само, 555ден ти е со ддв, или само да се јадело трици а?
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 18:38 ---

Ти сваќаш погрешно:

читај
Моја грешка,се извинувам
--- надополнето: 23 септември 2012 во 02:23 ---
Прејѓе пишувавме со сестра ми преку Viber и наеднаш ми стигна нејзина порака на телефонот и продолживме таму да пишуваме и јас си помислив уште сме преку Viber(не ми замерувјте прв пат работам android телефон):P

Kajgana Shop

На врв Bottom