Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

S

Stef Bachatero

Гостин
А јаглехидрати доволно се 300 или да не се малце или па многу,... да намалам да покачам,... масти колку грама треба,... 60кг сум ?
Еднаш се живее дете.Јади дур можеш после ќе си викаш како не си каснав од тоа убавото чоколатце дур можев :)

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Во твојот случај гледај да бидат 2.5 грама протеини на еден килограм телесна тежина. Тоа е моја препорака. Значи 77 кг x 2.5 = 192.5.

Патем, прашање до сите.

Гледам периодов повеќето од вас кои пишуваат овдека сте на диети за слабеење и се дефинирате. Има некоја посебна причина зошто го правите тоа баш периодов или само јас сум изрод на форумов што после септември сум на маса :icon_lol:
Хаха шо има врска то кој кога, јас на пример сум на диети оти бев свинче и се стремам да станам човек :) Инаку и јас планирам да бидам на диети уште месец и пол колку се исчистам толку после то на маса удирам до март месец. И пак чистење за до средината на јуни 6 pack ако можи да се има :)

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
Идам у теретана и глеам правилно да се исхранувам али не ми се јасни некој работи.
Знам шо треба за ручек да јадам али незнам што да јадам за доручек,вечера и мегуоброци.После некој нека ми каже што несмеам да јадам и дали смеам црн леб и благо во мали колкичини.

S

Stef Bachatero

Гостин
Идам у теретана и глеам правилно да се исхранувам али не ми се јасни некој работи.
Знам шо треба за ручек да јадам али незнам што да јадам за доручек,вечера и мегуоброци.После некој нека ми каже што несмеам да јадам и дали смеам црн леб и благо во мали колкичини.
Битно е да внесуваш 2 грама протеин 3 грама јаглехидрати и 1 грам масти на секој кг не е битно од кој извор битно е да следиш калории.
http://www.myfitnesspal.com/

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Битно е да внесуваш 2 грама протеин 3 грама јаглехидрати и 1 грам масти на секој кг не е битно од кој извор битно е да следиш калории.
Како не е битно од кој извор? Од која интернет страна ги вадиш ваквите инфомации пишани од самопрогласени професионалци?

S

Stef Bachatero

Гостин
Како не е битно од кој извор? Од која интернет страна ги вадиш ваквите инфомации пишани од самопрогласени професионалци?
За почетник подобро е да следи колку внесува калории.Чекор по чекор ако му објаснуваш што се да јаде ќе се уплаши :)

Член од
24 јуни 2009
Мислења
310
Поени од реакции
124
јас сум 72 кг-186 цм. сега си вежбам дома склекови,стомачни.... ако секој ден го почитувам ова "2 грама протеин 3 грама јаглехидрати и 1 грам масти на секој кг" ќе почнам ли да качувам маса, или
нормала ќе си останам? и колку калории дневно треба да
внесувам. сакам барем до 76-77 кг да качам.

S

Stef Bachatero

Гостин
јас сум 72 кг-186 цм. сега си вежбам дома склекови,стомачни.... ако секој ден го почитувам ова "2 грама протеин 3 грама јаглехидрати и 1 грам масти на секој кг" ќе почнам ли да качувам маса, или
нормала ќе си останам? и колку калории дневно треба да
внесувам. сакам барем до 76-77 кг да качам.
Од 30-40 калории на секој кг.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
За почетник подобро е да следи колку внесува калории.Чекор по чекор ако му објаснуваш што се да јаде ќе се уплаши :)
Сега ти ми до кажуваш истото што јас ти го дадов како совет пред некоја недела? :icon_lol:

Друго е кога филозофираш за непотребни работи, а сосем трето е кога ја објаснуваш основата.

А основата во овој случај е дека треба да се има во предвид од каков извор доаѓаат јаглехидратите, мастите и особено протеините.

За да не се "уплаши" како што викаш ти, едноставно ќе пишеш.

Јаглехидрати: Овес, ориз, кафеав леб, кафеав ориз, полнозрнести житарици, итн.
Протеини: Јајца, пилешко, телешко, туна, итн.
Масти: Јаткасти плодови, омега3, и повеќе не се потребни бидејќи ќе ги добива од останата храна.

S

Stef Bachatero

Гостин
Сега ти ми до кажуваш истото што јас ти го дадов како совет пред некоја недела? :icon_lol:

Друго е кога филозофираш за непотребни работи, а сосем трето е кога ја објаснуваш основата.

А основата во овој случај е дека треба да се има во предвид од каков извор доаѓаат јаглехидратите, мастите и особено протеините.

За да не се "уплаши" како што викаш ти, едноставно ќе пишеш.

Јаглехидрати: Овес, ориз, кафеав леб, кафеав ориз, полнозрнести житарици, итн.
Протеини: Јајца, пилешко, телешко, туна, итн.
Масти: Јаткасти плодови, омега3, и повеќе не се потребни бидејќи ќе ги добива од останата храна.
Да пробав да му објаснувам комплексно на 2-ца другари и веднаш ме помислија дека сум rocket scientist по што почнав со прости зборови да објаснувам :)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Да пробав да му објаснувам комплексно на 2-ца другари и веднаш ме помислија дека сум rocket scientist по што почнав со прости зборови да објаснувам :)
На друг начин работиме овдека на под-форумов.
Ако сакаш да бидеш дел од тимот кој помага, прави го тоа правилно и што појасно.
Сепак имај во превид дека дискутираш на еден од најголемите форуми за дискусии во Македонија, и секој што ќе прочита (а поинаку е кога читаш, одошто слушаш) сака да види точна и проверена инфромација.

Еднаш го правев овој муабет со тебе, веќе треба да знаеш во иднина како да постапиш со следниот кој ќе бара помош.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Што е подобро за чистење, бел ориз или варен компир како извор на јх во еден оброк?

Член од
31 август 2012
Мислења
320
Поени од реакции
184
Taka e myers za toa ste tuka poiskusnite da pomagate na tie sto doprva ucat a ne stef angel mi bara pari mene za da mi dadel nekoe meni za dnevna ishrana.

S

Stef Bachatero

Гостин
Taka e myers za toa ste tuka poiskusnite da pomagate na tie sto doprva ucat a ne stef angel mi bara pari mene za da mi dadel nekoe meni za dnevna ishrana.
Па од што сакаш да живеам од воздух.Морам и јас од овој бизнис да живеам.Ако моето учење,детерминација и знаење е без пари каде е моето преживување од сето ова.Давам бесплатно одамна сега време е и јас да почнам да земам пари од сето ова.Затоа нудам 3 бесплатни тренинга и резултатите ќе бидат видливи.Во рок од 3 месеци сигурно би добил повеќе да платиш некој што знае како да те тренира од колку да вежбаш 1 година и да немаш никакви резултати.А 90 % од почетниците не знаат со правилна форма да вежбаат камоли што прават во теретана.Ако инвестираш барем инвестирај правилно.Бесплатно никој не го прави тоа а прашај колку бараат другите за персонален тренинг и исхрана па ќе видиш дека јас ти барам минимум.Така да за да го продолжам моето учење и вежбање мора од некаде да имам клиенти.Доволно вежбав без пари.

Kajgana Shop

На врв Bottom