МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе, дел од процентот од данокот за радиодифузија иде и за телевизиите кои имаат национална концесија. Затоа не се вика Данок за МРТ. Плус со данокот за радиодифузија, плаќаш и за буџетите за нови филмови што ги снимаат, што ги дават радиодифузија преку конкурс секоја година.

Види бе, ова од весници го знам, несакајќи. Да си се потрудел малце повеќе...
kolkav del? a najgolem del koj go zima? edo televizija? ili mtv, alo nafta ne pieme moze cel personal na mtv da go zakacite na kajgana forum jasno im e na site koja mizerija od tv e vo sekakov pogled, vo petokot pustivte ne proverana informacija za ubistvo vo grcija i vo vesti se povikuvase na vojna od strana na sogovornikot ? toa li e javen servis> vestite se linkovi od partiskiot kurir, na znakceto (rebrendirano ) vi fali uste lavceto da go stavite, PARTISKA TELEVIZIJA E MRT I TOA SO PARITE NA DANOCNITE OBVRZNICI VO RM TOA E FAKT, AJDE PRIJATNO SEGA

kolkav del? a najgolem del koj go zima? edo televizija? ili mtv, alo nafta ne pieme moze cel personal na mtv da go zakacite na kajgana forum jasno im e na site koja mizerija od tv e vo sekakov pogled, vo petokot pustivte ne proverana informacija za ubistvo vo grcija i vo vesti se povikuvase na vojna od strana na sogovornikot ? toa li e javen servis> vestite se linkovi od partiskiot kurir, na znakceto (rebrendirano ) vi fali uste lavceto da go stavite, PARTISKA TELEVIZIJA E MRT I TOA SO PARITE NA DANOCNITE OBVRZNICI VO RM TOA E FAKT, AJDE PRIJATNO SEGA

Ок, се договорив со колегата Види Фотос, ќе пренесеме до колегите од информатичката редакција.
Друго?

Еве само што ја склопивме програмската шема за оваа недела, кога се работи за спортот..
среда
20.10 (Собраниски) пренос кошарка: МЗТ СКОПЈЕ-ШИРОКИ
20.15 (МТВ-1) СТУДИО ЛШ
20.40 (МТВ-1) пренос ЛШ фудбал: МАНЧЕСТЕР С-БОРУСИЈА Д.

четврток
20.15 (МТВ-1) СТУДИО ЛЕ
21.00 (МТВ-1) пренос ЛЕ фудбал: ПСВ-НАПОЛИ

сабота
06.55 (МТВ-1) пренос формула 1 квалификации Јапонија
16.30 (МТВ-1) Магазин ЛШ
17.50 (МТВ-1) пренос ракомет ЛШ: МЕТАЛУРГ-ГОРЕЊЕ
17.00 (Собраниски) пренос кошарка АБА: ЦИБОНА-ПАРТИЗАН

недела
07.55 (МТВ-1) пренос формула 1 трка Јапонија
14.30 (МТВ-1) СТУДИО МАК-ФУДБАЛ
14.55 (МТВ-1) пренос мак-фудбал: ШКЕНДИЈА-ВАРДАР
20.00 (Собраниски) пренос кошарка АБА: БУДУЌНОСТ-МЗТ СКОПЈЕ
и многу веројатно 23.30 (МТВ-1) СПОРТСКИ ПРЕГЛЕД

Ок, се договорив со колегата Види Фотос, ќе пренесеме до колегите од информатичката редакција.
Друго?
па или работите или имате некј од фамила што работи таму не гледам друга логика некој да ја фали мрт по форуми во понеделник во 16h

Е добро де, партиска била, голема работа. Нема да гледате вести и готово. За другите работи ич не ви мени дали вртат накај едната или другата страна. Или што демек спортот, филмовите и сериите ги бираат по партиска линија?

Знам дека е навика да се плука по МТВ, ама не мора по секоја цена. Барем не сега кога се решени да мрднат од мртвата точка, кога конечно може да се прати македонска лига асално, кога другари со вчудоневидување гледаат Fringe и се прашуваат зошто серијата не е турска и кога внук ми гледа квалитетни цртани со македонска синхронизација.

Во краен случај, еве ви ги Сител и Канал5. Барем на нив вестите им се крајно непристрасни, а забавната програма им е од рангот на HBO.

па или работите или имате некј од фамила што работи таму не гледам друга логика некој да ја фали мрт по форуми во понеделник во 16h

Така работиме ние, по компјутери. Сеа ни ги ставија. Со твоите пари. Твоите. Пари.

Да не знае некој дали ќе има реприза на 3,4,5 епизода од Озборувачката?

Искрено светлосни години МТВ е далеку од ХТВ. Нема шанси да ги сигнете ни за 10 години.

Ако може една нарачана вест за вечерва: "Се сруши авион во Гостивар нема преживеани. Добра вест сите биле грци."

А Тодор Петров да известува во живо од Лондон.

Благодарам.

Искрено светлосни години МТВ е далеку од ХТВ. Нема шанси да ги сигнете ни за 10 години.

Ако може една нарачана вест за вечерва: "Се сруши авион во Гостивар нема преживеани. Добра вест сите биле грци."

Благодарам.
Преговараме со Усеин Болт, па може ако потпише за нас и ќе ги стигнеме.
Фала на забелешката.

Преговараме со Усеин Болт, па може ако потпише за нас и ќе ги стигнеме.
Фала на забелешката.
А веста колку ќе кошта? Да се испазариме одма не после вака било онака било.

И со дел од МОИТЕ пари!! И да ми одговориш зошто нема ЛШ во вторник? :D :icon_lol:
незнам оти не разбирате дека фудбалот денес се игра за пари
секаде во светот е така...радиодифузната такса која шо и ја плаќаме и не ја плаќаме е недоволна за да гледаш квалитетен фудбал
ако размислиш подобро ќе сватиш..во англија, шпанија, германија, италија немаш можност да гледаш странски фудбал ако дебело не платиш
а не пак телма муфте дава 5 утакмици од коло....зато сме милиони колометри назад

незнам оти не разбирате дека фудбалот денес се игра за пари
секаде во светот е така...радиодифузната такса која шо и ја плаќаме и не ја плаќаме е недоволна за да гледаш квалитетен фудбал
ако размислиш подобро ќе сватиш..во англија, шпанија, германија, италија немаш можност да гледаш странски фудбал ако дебело не платиш
а не пак телма муфте дава 5 утакмици од коло....зато сме милиони колометри назад
Апа чим така ич не си играјте со малце пари. Опни 2000 ден радиодифузна такса и сите фудбали да ги пуштате, ама ја сакам и голф да гледам.
Да не се претварате во EuroSport случајно или сте национална телевизија?

Благодарам.

Аман со оваа ХТВ веќе. Ова е исто ко да кажеш дека Ливерпул е најјак клуб! Се влечат на историја а последниве години се срање!

Аман со оваа ХТВ веќе. Ова е исто ко да кажеш дека Ливерпул е најјак клуб! Се влечат на историја а последниве години се срање!
Треба да се угледате на телевизии кои што се гледани. Мислиш дека доколку МТВ во хрватска се пушти некој ќе ја гледа? Ќе бараат да им се исклучи и наместо МТВ некој друг канал да им се пушти ни една недела нема да помине.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom