Дали Македонците ќе станат малцинство и во Македонија?

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Дали Македонците ќе станат малцинство и во Македонија?

• Вкупно гласачи
    105
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Во Скопје Македонците се малцинство :facepalm: од другата страна на Вардар живеат 40 000 Шошонци а Скопје е 600 000 жители ти ми викаш Македонците се малцинство ни во тетово не се малцинство ни во Гостивар само што фалсификуваат избори прават да се малцинство и шошонци нема над 20 % глава девавам дека се помеѓу 17% и 19% Шошонциве
Јас сум Македонец и живеам од оваа страна на Вардар и тука се повеќе приметувам Албанци и Роми отколку Македонци ........... земи ги Бит Пазар, Чаир, Гази Баба(населбата), Синѓелиќ, Економија, Арачиново ............. многу повеќе се од 40 000 од оваа страна на Вардар ............ само во Чаир има 50 000 Албанци, а плус ги има и доста во Шутка, Бутел, во делови од нас.Ченто, Синѓелиќ/Хасанбег е доминантно Албанска населба, патот накај Арачиново се се Албанци и по некој Босанец, за Арачиново, Грушино и.т.н. па да не правиме муабет, од оваа страна на Вардар друже они се во подем, тука живеам цел живот и јасно ми е !
Повеќе има Албанци, Роми, Босанци... отколку Македонци !
Плус Македонците се по повлечени и толку не се приметуваат, повеќе по улициве гледам Роми и Албанци, они се побучни и повеќе се приметуваат !

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Јас сум Македонец и живеам од оваа страна на Вардар и тука се повеќе приметувам Албанци и Роми отколку Македонци ........... земи ги Бит Пазар, Чаир, Гази Баба(населбата), Синѓелиќ, Економија, Арачиново ............. многу повеќе се од 40 000 од оваа страна на Вардар ............ само во Чаир има 50 000 Албанци, а плус ги има и доста во Шутка, Бутел, во делови од нас.Ченто, Синѓелиќ/Хасанбег е доминантно Албанска населба, патот накај Арачиново се се Албанци и по некој Босанец, за Арачиново, Грушино и.т.н. па да не правиме муабет, од оваа страна на Вардар друже они се во подем, тука живеам цел живот и јасно ми е !
Плус Македонците се по повлечени и толку не се приметуваат, повеќе по улициве гледам Роми и Албанци, они се побучни и повеќе се приметуваат !
Добро нека се 50 000 илјади а останатите 550 000 илјади ке ви пеат песни :facepalm:,тука сте затоа што така сака НАТо и САД ,кога ке паднат ке пееме друга песна

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Најмногу за 10 год. ќе видите колку ќе биде таа бројка , за жал вистината е таа .......

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Најмногу за 10 год. ќе видите колку ќе биде таа бројка , за жал вистината е таа .......
Колку ке биде бе не како пред 10 г0д да раѓаат по 10 деца ,рачунај меѓуетничките тензии се повеќе растат ке биде добро што побрзо да се очистат фекалиите

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Колку ке биде бе не како пред 10 г0д да раѓаат по 10 деца ,рачунај меѓуетничките тензии се повеќе растат ке биде добро што побрзо да се очистат фекалиите
Не е проблем колку тука раѓаат него се раѓаат на косово а тука се доселуваат тоа е проблемот а за гомната мора да се очистат дефинитивно

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Добро нека се 50 000 илјади а останатите 550 000 илјади ке ви пеат песни :facepalm:,тука сте затоа што така сака НАТо и САД ,кога ке паднат ке пееме друга песна
Чекај бе малце ги помеша лончињата јас сум Македонец, не сум Албанец .................. и не се 50 илјади, туку повеќе се од оваа страна на Вардар ............. во Чаир се само 50 000, потоа во Шутка неколку илјади, во Бутел исто неколку илјади може и 10 илјади, во Гази Баба општинава ги има едно минимум 15 илјади(Синѓелиќ/Хасанбег тој реон и патот за накај Арачиново), потоа во Арачиново сите се Албанци, а Арачиново е најголемото село во МКД со околу 20 илјади жители ............ само во овој дел од Скопје има едно 100 000 Албанци сигурно .......... што секако не е баш мала бројка, плус се повеќе се шират и во реоните кои се населени со Македонци, а доколку на оваа бројка ги бапнеме и Ромите
кои имаат наталитет ллллллллллоооооооолллллллллл бројките ќе станат уште поголеми !
А инаку на ниво на цело Скопје со сите општини се малцинство, но сепак како што кажа еден член претходно на ниво на цело Скопје Муслиманите се застапени околу 30-35% реално да гледаме, не само Албанци, туку сите Муслимани заедно, а тоа не е баш мал процент .......... плус наталитетот кај Ромите(сите) и кај добар дел од Албанците сеуште е во позитива !

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
1950-та во Мк се раѓале 50 000 деца годишно.Во 2011 се родиле 22 000.
Ова се страшни бројки.Уште пострашни се кога ќе се види уделот на Македонците во новородените деца.
Што е работата со овие бројки , се повеќе луѓе ги спомнуваат.

Па и пред 32 години се раѓале 40.000 деца , но најмалку 25% од нив денеска не се тука.

Не е работата само да се раѓаат , туку треба и да се задржат.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Не е проблем колку тука раѓаат него се раѓаат на косово а тука се доселуваат тоа е проблемот а за гомната мора да се очистат дефинитивно
Да ги ставиме сите Муслимани на едно купче, во Скопјево се 30-35% ................ исто и на републичко/државно ниво ........ тоа мислам дека е голем % .............. а плус и тие проценти растат ............ во блиска иднина соодносот Македонци/Малцинства ќе биде 60%/40%, а сега моментално соодносот Македонци/Малцинства мислам дека е 65%/35% !

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Што е работата со овие бројки , се повеќе луѓе ги спомнуваат.

Па и пред 32 години се раѓале 40.000 деца , но најмалку 25% од нив денеска не се тука.

Не е работата само да се раѓаат , туку треба и да се задржат.
Нека си одат и подобро за нив и подобро за тие што остануваат во МК. Нема ништо лошо во миграција.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Нека си одат и подобро за нив и подобро за тие што остануваат во МК. Нема ништо лошо во миграција.
Да ама него(Дарданија) го боли тоа што се иселиле/иселувале повеќе неговите(Албанците) .............. инаку поголема популација = поголема мизерија сфатете веќе еднаш .......... точно е тоа дека и со малку народ не е на арно, ама и премногу народ не чини, лесно е да се начука голема популација, но потоа кој ќе ги решава проблемите на таа популација, секој може да направи неколку деца и Македонецот и секој еден, но што потоа, многумина мора да си го фатат џадето/патот .............. дел од тој народ сакал нејќел ќе мора да си го бара чарето, без разлика Македонци или Албанци и мене повеќе од пола фамилија ми се иселени во прекуокеанските земји уште пред повеќе од 40 год. ама тоа е тоа .......... не секој може да најде работа и да успее во родната земја, мора многумина среќата да ја побараат надвор ............... отсекогаш било така, овие Балкански простори уште од време Турско биле печалбарски !

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Да ги ставиме сите Муслимани на едно купче, во Скопјево се 30-35% ................ исто и на републичко/државно ниво ........ тоа мислам дека е голем % .............. а плус и тие проценти растат ............ во блиска иднина соодносот Македонци/Малцинства ќе биде 60%/40%, а сега моментално соодносот Македонци/Малцинства мислам дека е 65%/35% !
Ја мислам дека веќе е блиско до 60-40.

Во 2002ра беше 64-36.

Последните 10 години природниот прираст на албанците беше околу 40.000 (по 4.000 годишно).

Ако во 2002ра имаше 509.000 албанци , во 2012та има 550.000 албанци.

Додека пак македонците ги има за едно 20.000 помалку. (1.277.000)

84.000 турци

63.000 роми

32.000 срби

18.500 бошњаци

9.000 власи

20.000 останати

=

Вкупно 2.053.000

Македонци 62%

Албанци 26,8%

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305

Во 2002ра беше 64-36.

Последните 10 години природниот прираст на албанците беше околу 40.000 (по 4.000 годишно).

84.000 турци

63.000 роми

32.000 срби

18.500 бошњаци

9.000 власи

20.000 останати

=

Вкупно 2.053.000

Македонци 62%

Албанци 26,8%
550.000 албанци :facepalm: ни со фалсификат нема толку да сте 350 000 сте реално ама вујко из свѕцарска , братучед из немачка си го прават своето а и да кај вас само на избори мртвите оживуваат

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495

Во 2002ра беше 64-36.

84.000 турци

63.000 роми

32.000 срби

18.500 бошњаци

9.000 власи

20.000 останати

=

Вкупно 2.053.000

Македонци 62%

Албанци 26,8%
Во Македонија досега немало нитуеден асален попис друже ............. оној во 1994 ај да го земеме како поасален, но оној од 2002 е некако под знак ? ................. државата мора да направи еден нов асален попис, во кој треба да бидат попишани само лицата КОИ СЕ ПОСТОЈАНИ ЖИТЕЛИ НА МКД ........... оние кои што живеат и работат во странски земји не смеат да се попишуваат, бидејќи кратко и јасно кажано не се постојани жители тука, туку таму !
Ако вие сакате да се попишуваат и Албанците-иселеници, тогаш треба и Македонците-иселеници да се попишуваат ............... а само во Австралија има преку 100 илјади Македонци кои таму се прво колено т.е. тука во МКД се родени, а ако се земат и нивните потомци денеска во Австралија има минимум 200 000 Македонци ......... а исто е и во САД, Канада, како и во некои западно Европски земји !
Ако така гледаме тогаш Македонија треба да има 4-5 милиони жители, што да признаеме не е реално, иселениците си се иселеници, не се жители на Македонија и нека си се попишуваат во државите во кои престојуваат/работат/живеат, а не тука !

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
550.000 албанци :facepalm: ни со фалсификат нема толку да сте 350 000 сте реално ама вујко из свѕцарска , братучед из немачка си го прават своето а и да кај вас само на избори мртвите оживуваат
Све е фалсификувано , само твоите неписмени прогнози се оригинални.

Пописот во 1981ва иброи 19,8% , а ти сакаш да ме убедиш дека после 30 години позитивен наталитет , албанците сепак се само 17%.

Таков муабет со некој друг.

Сепак браво за тебе заради тактиката , најлесно да се одбраниш во вакви теми е да речеш дека се и сешто е фалсикувано , бројот на жители , гласачи , ученици , корисници на струја , телефони , навивачи на стадиони ... све тоа е лага и фалсификат.

А од кај ти изброја 350.000 албанци , во која година е направен МОР-овиот попис ?

Но и со твоето инсистирање за постоење на само 350.000 присутни албанци (без оние од швицарска) , ти пак си заебан.

Сигурно има и најмалку 100.000 иселени македонци , турци , роми , бошњаци , срби , власи и останати. (познато е дека ромите се најголеми баратели на азил , турските села од западна Македонија со иста судбина како албанските , србите у нивната колевка Србија , и секако новите печалбари македонци , некои со бугарски пасоши а други со македонски , некои градежници а други доктори , некои во Италија , други во Канада. (Струмичкиот регион дестинација ја има Швајцарија , Источниот регион главна дестинација Италија , а Преспано-Пелагонискиот регион дестинација преку океанските земји.

Со еден збор , јас земам еден минималец од 100.000 печалбари не-албанци.

И велиме 200.000 печалбари албанци. Задоволен ли си ?

Нема потреба да одам подалеку и да зголемам број на македонски печалбари, засега доволно ми се овие 1000.000 печалбари македонци ,турци , роми , бошњаци , власи , срби и други.

Ако велиме дека Македонија во 2002ра имаше 2 милиона жители со се печалбарите , тогаш ајде да видиме колку имала без печалбарите :

2.000.000
- 200.000 (албанци)
- 100..000 останати

=
1.700.000 присутни жители

Албанци 20,6% (односно 350.000 на број)

МОР , незнаењето може да те кошта друже , ај оди сега смени тема , занимавај се со нешто друго.

Требаше да речеш дека има само 280.000 албанци , а вака се самонамести кога рече дека има 350.000 односно наводни 17%.

МОР-овите попис е фалсификуван , ете колку е лесно да се докаже , не знам зошто тебе не ти успева.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Све е фалсификувано , само твоите неписмени прогнози се оригинални.

Пописот во 1981ва иброи 19,8% , а ти сакаш да ме убедиш дека после 30 години позитивен наталитет , албанците сепак се само 17%.

Таков муабет со некој друг.

Сепак браво за тебе заради тактиката , најлесно да се одбраниш во вакви теми е да речеш дека се и сешто е фалсикувано , бројот на жители , гласачи , ученици , корисници на струја , телефони , навивачи на стадиони ... све тоа е лага и фалсификат.

А од кај ти изброја 350.000 албанци , во која година е направен МОР-овиот попис ?

Но и со твоето инсистирање за постоење на само 350.000 присутни албанци (без оние од швицарска) , ти пак си заебан.

Сигурно има и најмалку 100.000 иселени македонци , турци , роми , бошњаци , срби , власи и останати. (познато е дека ромите се најголеми баратели на азил , турските села од западна Македонија со иста судбина како албанските , србите у нивната колевка Србија , и секако новите печалбари македонци , некои со бугарски пасоши а други со македонски , некои градежници а други доктори , некои во Италија , други во Канада. (Струмичкиот регион дестинација ја има Швајцарија , Источниот регион главна дестинација Италија , а Преспано-Пелагонискиот регион дестинација преку океанските земји.

Со еден збор , јас земам еден минималец од 100.000 печалбари не-албанци.

И велиме 200.000 печалбари албанци. Задоволен ли си ?

Нема потреба да одам подалеку и да зголемам број на македонски печалбари, засега доволно ми се овие 1000.000 печалбари македонци ,турци , роми , бошњаци , власи , срби и други.

Ако велиме дека Македонија во 2002ра имаше 2 милиона жители со се печалбарите , тогаш ајде да видиме колку имала без печалбарите :

2.000.000
- 200.000 (албанци)
- 100..000 останати

=
1.700.000 присутни жители

Албанци 20,6% (односно 350.000 на број)

МОР , незнаењето може да те кошта друже , ај оди сега смени тема , занимавај се со нешто друго.

Требаше да речеш дека има само 280.000 албанци , а вака се самонамести кога рече дека има 350.000 односно наводни 17%.

МОР-овите попис е фалсификуван , ете колку е лесно да се докаже , не знам зошто тебе не ти успева.
Иди јави му се на чичко ти од Швицарска да се потпише и на починатите ископирај им ги старите лични карти и потпиши ги и ке бидете 500 000 на таклабасов ке бидете не за џабе го прекинавте пописот пред една година

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom