Sussaro
Вака, јас тебе не те разбирам. Кога и да правиш муабет на тема машко-женски односи, нон-стоп го имам чувството дека се палиш на јаки пички кои се ропаат со говеда и на кои им се битни (само) парите.
Исправи ме ако грешам, ама ти сакаш ем да е јака пичка, ем да е паметна, ем да носи минич и деколте, ем да си и втор дечко во животот, а првиот да е некое дете од фамилија, ем да ја запознаеш у библиотека.
Јас не сум многу далеку од Македонија, но колку подалеку сум била, толку сум била позбунета. Воопшто не се сметам за конзервативна личност, но тоа што го доживуваше цимерот мој од Германикте, ме забезекнуваше и мене и него. Не сум чула некоја од Македонија да го собере првиот тип на бензинска и да го дели со другарката, а и дечкото е со нив!!
Знам дека не ме разбираш. Ниси одавде. Ај што ниси одавде, ја правиш фундаменталната грешка како и многу што дискутираат со мене, се фокусираат на тоа кој сум јас, и што јас сум сакал и дали сум бил фрустриран. Ај у реду не те исправам се си во право јас сакам јаки пички кои се ропаат со говеда за пари и тако даље. Може? Ај сега ти објасни ми што врска имаат моите префренци со тоа што јас сум го пишал на темата. Дали можеби токму ради тој мој избор нашиве се растураат со србите? Ајде бурјурм објасни ми ја релевантноста на мојот избор, мојот карактер, моите преференци со тоа што се случува во Македонија на тема љубов и секс. Да не откријам оти може случајно па баш јас сум трендсетерот во државава па сите чекаат јас како ќе реагирам така и они да реагираат. Нема смисла нели? Не се фокусираш на дискусијата, се фокусираш на мене. А јас сакам луѓе што се фокусираат на мене, така ги губат позициите во дебатата.
Види тоа со Германките доаѓа кај нас. Ќе се изненадиш какви дешавки тука има, само што се чуваат испод тепих, со поголема дискреција. Знаеш зошто? Затоа што кај нас уште има остатоци на некој систем на морални норми кој вика дека одредени работи се несоодветни и срамни. Од тие причини ти не си чула ништо. Иначе ако малце од малце се движиш низ градов и имаш поширок дијазепам на познаници, ќе се изнаслушаш, изнагледаш 1001 ноќ приказни од Вивид Ентертејмент. Од друга страна Германките баш ги таквата заболе за морални принципи. За нив додуша не знам ама оние од централна Европа, нарочито за викенд, пуздер. Ни срам ни перде, не само што не се кријат него баш напротив таа што побезобразни работи правела сите и се диват како-Уау, браво знаеш да го живееш животот, адреналин, бунтовност, кокаини, перверзии, браво алал да ти е.
Сега се појавува една нова струја на либерлани женски кај нас кои воведуваат нови стандарди, истите стандарди од претходниот параграф. Срамота било на 19 да си невина, греота била да си на 22 години се со истиот дечко од средно да си (без разлика дали дечкото бил коректен, фер, културен момак) и да не се изнаебеш на страна, здраво било да си најдеш дечко што ќе те сака а ти него не, за он да се замара и да ти полни тебе батерии, а ти кога ќе ти текне на пичката да му кажеш-Ај мали шетај не ми требаш веќе кој те ебе. Децата требало да го носат нејзиното презиме, минатото не било важно, простак и балканец е тој што му смета ако дознае какви оргии правела девојка му во минатото и тоа му смета, на маж ти десерт да му направиш е брука, на што личи тоа, ти робинка ли си му, срамота, магистерка си станала му правиш мафини на него. Сите што не се согласуваат со нив се простаци, балканци, исфрустрирани, пичка не виделе во животот, а они се тие модерните, културно издигнатите, прогресивните, кои наместо својот прогрес да го насочат во градење карактер, идентитет, манири, образование, култура, уметност, воспитање, вредности и принципи, они тоа го насочуваат на ороспијашење, некултура, безобразност, невоспитање, љокање алкохол и влечење по улици, спонзорушење кај Грци и уште многу многу. Милион пати сум се објаснувал веќе ми е мака. Пред да ме цитираш те молам прочитај ми претходни мислења. Ова сега му иде како на маратонско гледање кај другари на Лорд оф д Рингс и да се убациш пред крајот на третиот дел и да прашаш, ај сега раскажете ми што се дешаваше 9 сааати, што пропуштив. Не бива, нели?