Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Muscle mass:) pravam nekoi kombinacii, ili pak da vezbam 4 pati vo edna mus. grupa,vo eden den mislev biceps i triceps,drugite denovi gradi,grb i ramo,a noze kaj da go vmetnam:)
-раме, бицепс, подлакт
-грб, трапез, трицепс
-нозе, јадро
-гради, листови

S

Stef Bachatero

Гостин
Muscle mass:) pravam nekoi kombinacii, ili pak da vezbam 4 pati vo edna mus. grupa,vo eden den mislev biceps i triceps,drugite denovi gradi,grb i ramo,a noze kaj da go vmetnam:)
Никогаш нема да успееш мускулна маса да изградиш со бицепс/трицепс комбинации.
Сплит тренинг горен/долен дел 4 пати неделно или 3 пати неделно цело тело тренинг.

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Мислам дека бицепс/трицепс во ист ден не е баш најпрепорачливо.....уфрли гради со бицепс и грб со трицепс
--- надополнето: 26 септември 2012 во 20:16 ---
Едно прашање до поискусните..
http://www.napumpajse.com/novosti.aspx?n=221
4 дена среден внес на јагленохидрати
од 1.5 до 1.75 грама на јагленохидрати по 1 кг телесна тежина потоа
8 дена висок внес на јагленохидрати
од 2.5 до 3.5 гр јагленохидрати по 1 кг телесна тежина
протеински внес константен 1 грам по телесна тежина..
Како ви се чини ова ? Добро е за ставање на чиста мускулна маса? Мене некако малце ми стои за ставање на 0.5 кг неделно.
Прво,не се замарај со цик цак диети и слично ако ставаш мускулна маса.Гледај да внесуваш што е можно повеќе калории во денот преку храна и суплементи (по желба).

Второ,малку е грам протеин по телесна тежина....2,5-3 грама е подобро

Член од
26 септември 2012
Мислења
8
Поени од реакции
1
И мене ми изгледа малку а и јг некако ми е малку.. да така е наједноставно но зборувам за чиста мускулна маса у тој случај нема да биде баш чиста..

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
И мене ми изгледа малку а и јг некако ми е малку.. да така е наједноставно но зборувам за чиста мускулна маса у тој случај нема да биде баш чиста..
Ќе си ја чистиш ти после.

Инаку многу многу тешко да постигнеш чиста мускулна маса без масти,да не речам и невозможно.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8
Поени од реакции
1
Знам дека е мн тешко особено без никакви додатоци ама не ми беше зборот ни грам масти да не ставиш, не ми е целта да се натпреварувам.. само сакав да знам дали ке има ефект од такви варијации со јг.. и не сакам да качам 5-6 кг за месец со помош на гејнери и разни глупости и тоа поголемиот процент во сало, па затоа гледам некој вакви варијации со јх :) ај ако може и некој друг да каже негово мислење или пак некој систем на исхрана подобар според него.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Знам дека е мн тешко особено без никакви додатоци ама не ми беше зборот ни грам масти да не ставиш, не ми е целта да се натпреварувам.. само сакав да знам дали ке има ефект од такви варијации со јг.. и не сакам да качам 5-6 кг за месец со помош на гејнери и разни глупости и тоа поголемиот процент во сало, па затоа гледам некој вакви варијации со јх :) ај ако може и некој друг да каже негово мислење или пак некој систем на исхрана подобар според него.
Нема што да се замараш со броење ЈХ до грам, дури ни попрофесионалните бодибилдери не ги бројат ЈХ до грам кога одат на маса, тогаш може да се јаде и по некој сладолед, чоколадо, хамбургер, сарма ... :D Броењето ЈХ би го препорачал повеќе при диети за слабеење каде треба и построго да се придржуваш до програмата. Најважно од се е да не станеш роб на спортов туку да го сватиш како хоби така да немој премногу да се оптеретуваш со такви пресметки освен ако немаш аспирации за наптревар.

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Истото ќе го направиш и со храна....единствено суплементите ќе ти помогнат да го убрзаш тој процес,ништо повеќе.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Кревање на чиста мускулна маса без сало: Добра генетика или пак Работи кои се недозволени и јадење и во едниот и во другиот случај како луд со добра храна. Инаку тешка работа дека можеш да крениш маса а да бидеш чист. Гледај прво крени ја масата, па после то ќе се чистиш.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Дечки ај некој што бил скоро, нека пише како иде процедурата (закажување, што како треба) за проверување body fat во државна.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Ај вака сега ако можи некој совет да не одат парите и здравјето за џабе.
Имам уште околу 6-7 кг за симнување (цел да се симнат за месец и пол). Терам високо протеинска (цик цак) диета али некако почнав да симнувам послабо, а бидејќи правам 2 тренинзи дојдов до ситуација да бидам готов да останам без свест на вториот. Висина 1,74 (моментално 77кг) внесувам 1500 калории максимум. Правам 1 тежински тренинг (3 мускулни групи прв ден гради + раце, 2 ден грб, рамо и нозе пауза од тежински еден ден али и тој ден кардио). Секојдневно вториот тренинг ми е 1 час кардио. Се арно се убо али некако сум многу слаб со сила, читам во последно време за Ephedrine, Clenbutherol, i Yohimbe со кафе.
Ај според вас за наредните месец и пол (додека сум на чистење), која комбинација да ја земам?
1. Ephedrine + Caffein + Aspirin (али не можам да најдам кофеин и ефедрин)
2. Clenbutherol
3. Yohimbe + кафе
Ме интересира мислење од поискусните или од оние кои имаат земано од овие комбинации. Ме интересира дозирањето и малку подетално бидејќи по интернетов се изначитав за нив и на 20 места различно видов.
Дали може да ги комбинирам со + Трибулус или некој друг стимуланс или креатин или не.
И имам прилика некој попусти да добијам на суплемети ако земам поголема порачка. ај помагајте за ко ќе бидам на маса, ми требаат строго суплементи за сила али да направам добра шема. Протеин ИМАМ.
Според вас кој креатин е подобар (фирма и тн) (имам земено horse power ali da smenam nesto drugo sega)
Пумпачи ?(слушам и арно и лошо за нив според парите некој велат не се исплатат)
Барам Animal Stack 2 http://animalpak.com/html/sections.cfm?id=56 aj малку помош ако го најдам со што да го комбинирам.
И дали некој земал http://www.napumpajse.com/shop/kreatini-i-stimulansi/testostrogrow-2-hp.aspx
Ми спомна другар дека имало Аргинин во аптеките и дека бил нешто подобар од http://www.napumpajse.com/shop/amino-kiselini/arginin.aspx а многу поефтин. Дали некој имате земено и искуства? да не лупам пари за џабе.
--- надополнето: 28 септември 2012 во 23:09 ---

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Имам уште околу 6-7 кг за симнување (цел да се симнат за месец и пол). Терам високо протеинска (цик цак) диета али некако почнав да симнувам послабо, а бидејќи правам 2 тренинзи дојдов до ситуација да бидам готов да останам без свест на вториот. Висина 1,74 (моментално 77кг) внесувам 1500 калории максимум. Правам 1 тежински тренинг (3 мускулни групи прв ден гради + раце, 2 ден грб, рамо и нозе пауза од тежински еден ден али и тој ден кардио). Секојдневно вториот тренинг ми е 1 час кардио. Се арно се убо али некако сум многу слаб со сила, читам во последно време за Ephedrine, Clenbutherol, i Yohimbe со кафе.
Ај според вас за наредните месец и пол (додека сум на чистење), која комбинација да ја земам?
2. Clenbutherol
3. Yohimbe + кафе
Ме интересира мислење од поискусните или од оние кои имаат земано од овие комбинации. Ме интересира дозирањето и малку подетално бидејќи по интернетов се изначитав за нив и на 20 места различно видов.
Дали може да ги комбинирам со + Трибулус или некој друг стимуланс или креатин или не.
И имам прилика некој попусти да добијам на суплемети ако земам поголема порачка. ај помагајте за ко ќе бидам на маса, ми требаат строго суплементи за сила али да направам добра шема. Протеин ИМАМ.
Според вас кој креатин е подобар (фирма и тн) (имам земено horse power ali da smenam nesto drugo sega)
Барам Animal Stack 2 http://animalpak.com/html/sections.cfm?id=56 aj малку помош ако го најдам со што да го комбинирам.
И дали некој земал http://www.napumpajse.com/shop/kreatini-i-stimulansi/testostrogrow-2-hp.aspx
Ми спомна другар дека имало Аргинин во аптеките и дека бил нешто подобар од http://www.napumpajse.com/shop/amino-kiselini/arginin.aspx а многу поефтин. Дали некој имате земено и искуства? да не лупам пари за џабе.
Немој аспирин. Ја ретчи крвта, не вреди толку.
my 2 cents

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Имам уште околу 6-7 кг за симнување (цел да се симнат за месец и пол). Терам високо протеинска (цик цак) диета али некако почнав да симнувам послабо, а бидејќи правам 2 тренинзи дојдов до ситуација да бидам готов да останам без свест на вториот. Висина 1,74 (моментално 77кг) внесувам 1500 калории максимум.
Најверојатно нешто повеќе внесуваш од 1500, пробај скрати 100тина, сигурно ќе одиш надолу.
Јас терам нешто под 1500 и сум досега презадоволен од резултатот (горе долу сме исти со бројките, и јас сум 173 со 77кг сега) за 1 месец паднав од 83кг на 77 и секоја недела има напредок. Планирам од први да ги намалам ЈХ на 100 од 130г па да видам како ќе реагира телово и за 3тиот месец да ги ставам на 50г. Протеините оваа недела ги донесов до некаде 1.8-1.9г по кг. земав Dymatize Elite Whey, па ќе видиме

S

Stef Bachatero

Гостин
2. Clenbutherol
3. Yohimbe + кафе
Другар земи да билдаш на маса килограмите ќе се мачиш после април.За 3 месеци можеш да ослабнеш 10 кг и ќе изгледаш подобро од претходно.Не давај пари толку за работи што не се докажани.

Kajgana Shop

На врв Bottom