Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Победа на тешкото гостување во Штип.
Тоа е тоа...полека се воигруваат, што значи можеме да победиме секаде!

Ајде сега против Ренова да ги освоиме 3-те бода!

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Duri 4 zholti kartoni vo 2 pol. za Shkendija , +1 vo prvo pol. vkupno 5. Mnogu se

IM VRATIVME ZA LANSKATA ELIMINACIJA... BRAVO SHKENDIJA!

Dvojna pobeda , 1-0 vo Tetovo , 0-1 vo Shtip .

Odaat ponatamu i Vardar , Teteks , Renova , Metalurg , znaci site , KE IMA DOBRI PAROVI za slednata runda .

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Ете, има мој коментар и погоре. И против Охрид излезе 7-2, сега реков дека сигурно е местена пак на голови, еве ја 7-0. Му ебаа мајката од местење...

Единствено нешто што може да го опрае Мак.фудбалов моментално, е да се забрани буквално низ цел свет да се игра Македонско првенство во кладилница. Само тоа може да не спаси, друго ништо...
У тој случај пола и повеќе од клубовите ќе пропаднат :LOL:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Duri 4 zholti kartoni vo 2 pol. za Shkendija , +1 vo prvo pol. vkupno 5. Mnogu se

IM VRATIVME ZA LANSKATA ELIMINACIJA... BRAVO SHKENDI!

Dvojna pobeda , 1-0 vo Tetovo , 0-1 vo Shtip .

Odaat ponatamu i Vardar , Teteks , Renova , Metalurg , znaci site , KE IMA DOBRI PAROVI za slednata runda .
Значи за сите екипи најпосакуван противник е Тетекс.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
У тој случај пола и повеќе од клубовите ќе пропаднат :LOL:
Нека пропаднат! Подобро Тетекс да стане аматерски клуб и да игра у 3та лига, отколку да гледам некој како се богати на негова сметка :mad:

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Inaku , golot za Shkendija go postignal Muzafer Ejupi 84' . Vo dobra forma e , taka da se ocekuvaa mnogu od nego vo napadot vo slednite mecevi protiv Renova i Vardar .

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.330
Еуромилк-Вардар 1-2 (1-4)
Брегалница-Шкендија 0-1 (0-2)
Ренова-11 Октомври 5-0 (10-0)
Тетекс-Локомотива 7-0 (9-0)
Турново-Металург 0-1 (3-4)
Силекс-Башкими 3-0 (4-0)
Дрита-Победа 2-0 (2-0)

Утре се игра Баби-Пелистер, а првиот меч Пелистер го доби со 5-0.

Значи познати се четврт финалистите. Тоа се Вардар, Шкендија, Металург, Тетекс, Пелистер, Дрита, Ренова и Силекс.

B

Beck's

Гостин
Edinstveno ova godina nema da ima vtoroligas vo 1/4 finaleto. Izgleda osven prvenstvoto i kupot ke bide najinteresen godinava

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.330
Годинава за разлика од други години, разликата меѓу прволигашите и второлигашите е стварно евидентна.
Ренова му дава 10 комада на 11 Октомври кој е меѓу посолидните, Вардар со минимум напор им дава 4 комада на едни од фаворитите за влез во прва лига, Пелистер им дава 5 комада во еден меч на Баби, Тетекс ја торпедира Локомотива...
Порано немало волкава разлика меѓу тимовите од прва и втора лига.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
После нервозата денес... ке ми биде тешко но ке се обидам.

Првото полувреме.....
Нацев двапати, Велковски еднаш..... значи чисти зицери.... очи во очи со Ников кој БРИЉИРАШЕ денес.

Значи да ти доловам поопширно..... едноставно не го поминавте центарот во цело прво полувреме.
Но Шаќири токму тоа и го бараше од вашите.... умртвување на играта .

Второ полувреме......еден чист зицер на Нацев исто така очи во очи со Ников... и овој повторно брани.
После оваа шанса.... тактиката на Шаќири се оставари во секој смисол.
Едноставно ја испуштивме цела игра и се мачевме да ве пробиеме..... да не заборавам... сеуште немавте шут кон голот.

После 75 минута.......Шкендија едноставно ги прелетуваа нашите играчи кој од фактот дека напагаа цело време заборавија дека тоа не значи дека се игра Викторија, дека не си игра на еден гол.

Контрата која беше можда 4 или 5 која ја правите во 80 и некоја минута ја претварате во гол.
Голот значеше и крај на сите наши надежи.

Ников..... ФАНТАСТИЧЕН.

Десното ваше крило....... да имавте уште барем половина играч како него нашите ке ги носеа кај Шинка за кичмите.
Наша среќа шо човекот мораше да игра сам...

Недрим Неџипи....човекот не заслужува ни на клупа да седи а не па да игра од прва минута.

Заден везен... мислам дека Демири беше (не сум сигурен).... мислам дека има потешка повреда на десниот скочен зглоб и неможеше да ја продолжи играта.... беа тоа болни гримаси на неговото лице.....(не ја видов ситацијата како се повреди).

Другите ваши играчи едноставно си го одработија своето..... Умртвување на играта, и одлежување на теренот до максималните минути пред жолт (морам да кажам.. паметна игра...штета што ја игравте со баш со нас)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Десното ваше крило....... да имавте уште барем половина играч како него нашите ке ги носеа кај Шинка за кичмите.
Наша среќа шо човекот мораше да игра сам...

Недрим Неџипи....човекот не заслужува ни на клупа да седи а не па да игра од прва минута.

Заден везен... мислам дека Демири беше (не сум сигурен).... мислам дека има потешка повреда на десниот скочен зглоб и неможеше да ја продолжи играта.... беа тоа болни гримаси на неговото лице.....(не ја видов ситацијата како се повреди).

Не знам кој бил десно крило, ако не Положани тогаш можеби Таипи играл.

Неџипи сеуште не е влезен целосно во форма. Против Тетекс играше многу добро, сега слабо. Сеуште е на топло-ладно. Но ќе запали и он.

Демири не играл бидејќи има црвен картон, да не бил Усеини, освен тоа тој само што се опорави од таква повреда :confused:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom