Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Значи вака, пред 4 месеци го заклучив хард дискот со Bit locker(Windows 7) и сега неможам да влезам во дискот. Точно е дека не се сеќавам на пасвордот, но ги пишав сите можни варијанти шо може да биде, но несака. Сеа единствено решение ми е да пробам некако со data recovery да извадам шо можам па да му праам формат, али не најдов такво нешто пошто не ми дозволува пристап до хард дискот. Ако знае некој како да го решам овој проблем ке му бидам многу благодарен!

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Симнав HDD REGENERATOR го инсталирав и пуштив да скенира преку бутабилно УСБ. Е сега откако заврши скенирањето го рестартирав и го форматирав УСБ-то кое е 8 гига, ама сега ми покажува дека е 2 гига. Пробав во сите формати ама пак е исто,пробав и да му ставам фајл поголем од 2 гига ама џабе.Знае ли некој како да го направам или толку му било

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Симнав HDD REGENERATOR го инсталирав и пуштив да скенира преку бутабилно УСБ. Е сега откако заврши скенирањето го рестартирав и го форматирав УСБ-то кое е 8 гига, ама сега ми покажува дека е 2 гига. Пробав во сите формати ама пак е исто,пробав и да му ставам фајл поголем од 2 гига ама џабе.Знае ли некој како да го направам или толку му било
Си го форматирал како обичен FAT а тој има лимит на MAXfilesize од 2Гб и максимална партиција од 2-4Гб, форматирај го како FAT32 или NTFS.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Си го форматирал како обичен FAT а тој има лимит на MAXfilesize од 2Гб и максимална партиција од 2-4Гб, форматирај го како FAT32 или NTFS.
Не е тоа, туку HDD Regenerator си прави посебна партиција, а се останато го брише од видливо. Ако инсталираш на 32 gb USB На пример, пак после инсталација ќе имаш 2 GB USB со 30 GB неискористена партиција.
Се поправа со некој софтвер за форматирање, бришење и спојување партиции.

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Зошто не можам да си го форматирам дискот Ц? Можам да го форматирам д а не можам ц? кога пробувам да го форматирам ц ми излегва windows was unable to format disc c.

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Не е тоа, туку HDD Regenerator си прави посебна партиција, а се останато го брише од видливо. Ако инсталираш на 32 gb USB На пример, пак после инсталација ќе имаш 2 GB USB со 30 GB неискористена партиција.
Се поправа со некој софтвер за форматирање, бришење и спојување партиции.
Може некој да ми каѓе со која програма да го средам.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Значи незнам што може да биде , фејсбукот си работи нормално и по некое време како да е падната страната не ми отвара и мора да чекам едно 5 минути да направи тајм аут страната па додека ми отвори пак , а сите други страни си ги отвара нормално користам иначе хром и дури го реинсталирав и и вируси исчистив и се ама џабе а од лаптопот си функционира нормално и веќе на живци ми иде.. има некој идеа ?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Може некој да ми каѓе со која програма да го средам.
Па ти кажа Корун треба партицијата што ја направил ХДДрегенератор да ја избришеш, партиции се бришат под ХП у Административ Тооолс/Диск менаџмент, под 7ца десен клик на Манаѓе па пак Диск менаџмент...пробај таму избриши ја па ако нејке ке бараме чаре
--- надополнето: 26 септември 2012 во 16:44 ---
Зошто не можам да си го форматирам дискот Ц? Можам да го форматирам д а не можам ц? кога пробувам да го форматирам ц ми излегва windows was unable to format disc c.
Па ај размисли, оперативниот ти е таму на C: ти сакаш сам себе да си се избрише виндовсот? Ти треба бутабилно цд/усб за тоа ти кажава веќе тука за тоа

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Па ти кажа Корун треба партицијата што ја направил ХДДрегенератор да ја избришеш, партиции се бришат под ХП у Административ Тооолс/Диск менаџмент, под 7ца десен клик на Манаѓе па пак Диск менаџмент...пробај таму избриши ја па ако нејке ке бараме чаре
/quote]
Го средиф.Фала многу за помошта од тебе и КОРУН(y)

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
--- надополнето: 26 септември 2012 во 16:44 ---

Па ај размисли, оперативниот ти е таму на C: ти сакаш сам себе да си се избрише виндовсот? Ти треба бутабилно цд/усб за тоа ти кажава веќе тука за тоа
Gresis druze, vindovsot mi e vo d. Znacivaka: koga ti pobarav link za windows xp p, vindowsot mi bese vo c. E segso tvojata instalacija jas go preinstalirav vo d. (a pred toa d go formatirav, pa instalirav windows na nego.). I sega sakam da go formatiram c diskot, no nemozam.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Gresis druze, vindovsot mi e vo d. Znacivaka: koga ti pobarav link za windows xp p, vindowsot mi bese vo c. E segso tvojata instalacija jas go preinstalirav vo d. (a pred toa d go formatirav, pa instalirav windows na nego.). I sega sakam da go formatiram c diskot, no nemozam.
A ja druze ti rekov krajno vreme e da zapises kurs za kompjuteri i toa visi stepen bidejki mnogu znaes. Imas OS i na C i na D, sytem disk ti se i dvete particii i ne se brise toa od Win, Windows Windows ne brise prosto kazano

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
A ja druze ti rekov krajno vreme e da zapises kurs za kompjuteri i toa visi stepen bidejki mnogu znaes. Imas OS i na C i na D, sytem disk ti se i dvete particii i ne se brise toa od Win, Windows Windows ne brise prosto kazano
Izgleda ne se razbirame jas i ti. Ti zapna so toj kurs, a jas zapnav so moite problemi. E sega, neznam da li ona za visi stepen dali go kaza vo ironija ioi ne. Imav klaeno i windows 7 vo d, i pak go formatirav d, ama c nikako ne mozam da go formatiram. Aj utre ako sakas da ti dadam user i pass od team viewer pa da vidis so e rabotata. I poradi toa sto ne mozam da go formatiram diskot c, somnevam vo bad sector na toj disk(bidejki neznam so problem e toa bad sector, zatoa se somnevam vo toa)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Затоа што чичко Били на виндовсот му има уградено код против вршење самоубиство!
Ете затоа на виндовсот треба убиство да му направиш, тоа се прави со бутабилно ЦД, ДВД или УСБ, а тоа за тебе по се изгледа е виша математика и квантна механика, затоа викни некое дете од комшилук, верувај тие (децата) се профи убици..за час ќе ти го средат компјутерот, е сега немој да цицијашиш, фрли им нешто!

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Затоа што чичко Били на виндовсот му има уградено код против вршење самоубиство!
Ете затоа на виндовсот треба убиство да му направиш, тоа се прави со бутабилно ЦД, ДВД или УСБ, а тоа за тебе по се изгледа е виша математика и квантна механика, затоа викни некое дете од комшилук, верувај тие (децата) се профи убици..за час ќе ти го средат компјутерот, е сега немој да цицијашиш, фрли им нешто!
ok. ne vikam nikakov komsiluk sam ke go sredam. ne e visa matematika za mene.

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Имам проблем, никако не можам да инсталирам Adobe CS5 цел пакет. Кога уклучувам на пример Photoshop ми бара код, го пишувувам кодот, кодот си го прифаќа се, потоа пишувам mail и password и следно ми го покажува ова "We are unable to start your subscription for adobe creative suite 5 master". Помоооош :)

Kajgana Shop

На врв Bottom