Помош: Општи прашања, совети, трикови..

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
zosto mi izlegva ova koga sakam da go uklucam eclipse?
the eclipse launcher was unable to locate its companion launcher jar
??
a inace instalirav java jdk.

Член од
10 јули 2012
Мислења
87
Поени од реакции
54
Со што го одзипуваше фајлот? Се прават некакви проблеми ако ги користиш стандардниве виндоус анзипери. Ако го среди до сега уживај...

Член од
15 јуни 2012
Мислења
56
Поени од реакции
4
Можеби прашањево е смешно но еве јас сум млад и неискусен ,,програмер’’.. значи вака : За да работиш во некоја компанија се разбира ти треба знаење , но како и да е како програмерите во една компанија толку долго работат односно што работат тие толку , што е нивната задача..
-да некој ќе каже програмираат(но тоа не е одговорот , бидејќи ќе направат една програма, друга .. после што??? цело време ли нови програми прават , има ли тоа крај??).. доколку би можеле да ми одговорите благодарам , но и да биде одстранета темава не би замерил .. поздрав

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Не значи дека ако работиш за некоја компанија дека не можеш да програмираш и приватно... На пример ако направиш некоја програма за твојата компанија, можеш потоа да ја усовршиш или да ја измениш и да ја продадеш..
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 21:40 ---
??? кај е тоа бе
Велес.
Ако сакаш реален превод за УЗУС тогаш:
УЗУС = Училиште За Улава Стока

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
бидејќи ќе направат една програма, друга .. после што??? цело време ли нови програми прават , има ли тоа крај?
А тоа би ти било досадно или што?
Не знам за други фирми, но еве на пример сивус соработуваат со телеком/one/blizoo и работат на многу големи прокети.. значи не е тоа направи една, направи друга туку со месеци работиш на ОДРЕДЕН ДЕЛ од некое софтверско решение... после може ќе добиеш унапредување, па ќе треба да одиш да договараш бизниси :)
после може ќе ти скурчи и ќе сакаш да си отвориш своја фирма... :)

Член од
21 април 2012
Мислења
11
Поени од реакции
4
За неискусни програмери: 80% од времето гуглаат, 20% програмираат.

За искусни програмери: 50% од времето гуглаат, 30% програмираат, 20% солат памет по форуми ;)

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 21:40 ---

:
УЗУС = Училиште За Улава Стока
Agreed! Ама не сваќам шо е таму за учење, кога искрено најменталните се запишуваат во Узус?
--- надополнето: 3 октомври 2012 во 23:00 ---
Можеби прашањево е смешно но еве јас сум млад и неискусен ,,програмер’’.. значи вака : За да работиш во некоја компанија се разбира ти треба знаење , но како и да е како програмерите во една компанија толку долго работат односно што работат тие толку , што е нивната задача..
-да некој ќе каже програмираат(но тоа не е одговорот , бидејќи ќе направат една програма, друга .. после што??? цело време ли нови програми прават , има ли тоа крај??).. доколку би можеле да ми одговорите благодарам , но и да биде одстранета темава не би замерил .. поздрав
Како што ти кажаа погоре, можеш да бидеш и иновативен па немора да имаш постојана работа, добивај нови идеи , пробувај нови работи! Често има натпревари за програмери, обиди се да учествуваш, измисли нешто ново...
Инаку за постојана работа...зависи од фирмата, можеби на некои им треба само неколку програмски зафати додека во други се потребни повеќе..

Член од
15 јуни 2012
Мислења
56
Поени од реакции
4
може ли нешто да ми објасните повише во врска со такмичењата за програмирање , кај ,шо ,како..??

M

Mr.InF3ction

Гостин
Pirana_1996

Повеќе информации за натпревари тука.
А за тоа што ќе работиш како програмер никој не може да ти каже. Зависи каде ќе се вратобиш, колку си способен, креативен и отворен за нови предизвици :)

Член од
21 февруари 2011
Мислења
385
Поени од реакции
487
Дали некој знае зошто сите документи што ги пишувам и зачувувам како HTML документ, неможе да ми ги препознае ниту еден броусер. Значи го пишувам HTML кодот, зачувувам со .html екстензија, отварам преку хром/мозила/ие и ми го дава целиот код, непреведен. :confused: Помош?

Kajgana Shop

На врв Bottom