Ова на страната постои од 2007 кога Милан го освоија светскиот куп, впрочем и тој дел од дресот е од тогаш.
Уште една од поголемите фарси на Галијани и Берлускони. Минатата сезона кога останаа со кур у раце, им преостана на официјалната страна да го пишат ова, у знак на немоќ.
Милан има 18 интернационални титули, и заедно со Бока се на врвот. Реал мислам има 15, Барса 13, меѓутоа не сум 100% сигурен. Во случајот со Бока, предност му се дава на Милан како најуспешен тим на светот бидејќи ЛШ се смета како посилно натпреварување од јужноамериканскиот куп. Доколку Бока го освоеа купот претходната сезона (мислам пред некој месец дека беше финалето, мај веројатно), тогаш они ќе беа на врвот.Врз база на што го пресметаа ова? Можеби се први во ЛШ титулите? Можеби во Скудето титулите? Или можеби Копа Италија титулите !?
Значи само за интернационални титули се однесува. На претходната страница пишав што би броел под титули и математиката не ми испадна. Јувентус има 10 интернационални без Интертото купот и 53 вкупно без Серија БМилан има 18 интерконтинентални титули, и заедно со Бока се на врвот. Реал мислам има 15, Барса 13, меѓутоа не сум 100% сигурен. Во случајот со Бока, предност му се дава на Милан како најуспешен тим на светот бидејќи ЛШ се смета како посилно натпреварување од јужноамериканскиот куп. Доколку Бока го освоеа купот претходната сезона (мислам пред некој месец дека беше финалето, мај веројатно), тогаш они ќе беа на врвот.
Да, интернационални... по грешка пишав интерконтиненталниЗначи само за интернационални титули се однесува. На претходната страница пишав што би броел под титули и математиката не ми испадна. Јувентус има 10 интернационални без Интертото купот и 53 вкупно без Серија Б
Еве зошто сме најдобриMilan won the Italian Super Cup, qualified for the Champions League group stage and got the furthest of any Italian club in Europe in 2011-12.
2000-2001: Milan Third in the second group phase
2002-2003: Milan Champions
2003-2004: Milan Quarter-finals
2004-2005: Milan Final
2005-2006: Milan Semi-final
2006-2007: Milan Champions
2011-2012: Milan Quarter-finals
Nope, еве зошто се најдобриЗначи селективно избираат каде имаат најмногу титули и се самопрогласуваат за број 1 клуб во светот
Очигледно PR делот им е многу јак, со оглед на фактот дека го користат долго време. Али замараат ептен
Аа да, еве што вика официјалната
Еве зошто сме најдобри
Свака част, нема што!
Посед на топка.Ако не според интернационални титули, еве според тебе како треба да се бира најуспешниот тим во историјата на фудбалот?
Најуспешниот тим во историјата на фудбалот сигурно не е Милан...сите клубови си имале свои успеси и падови и секогаш праеле по некоја грешка со играчи и му се случувало грабежи или пак останати булшит работи...и плус смешно е веќе да се споредува историја бидејќи станува трагикомично и глупаво...а за тоа најуспешен клуб сите имаат различно мислење..мене можеби Виола ми е најуспешен клуб бидејќи таму има играно бомбардерот Батистута..или пак на некои му е Ѕвезда бидејќи таму има играно неверојатниот Стојкович Пикси каде 95% од денешните играчи се комедија во споредба со тој генијалец..за некои е Барселона бидејќи кој се нема настапувано за овај клуб..од Стоичков,Хаџи,Ромарио,Ривалдо,Роналдињо,Ето,Меси,Иниеста,Чави,Кројф...се е тоа релативноАко не според интернационални титули, еве според тебе како треба да се бира најуспешниот тим во историјата на фудбалот?
Да да, мисловна именка е за тим кој 2 пати го освојувал и уште 5 пати играл финале. Тоа е ко да речеш дека СП е мисловна именка за Шпанија или Аргентина.Незнам зашо им објаснувате на фанови на Јуве за Европа и лига на Шампиони...и така тоа за нив е имислена именка...
Имаш право..... Успешноста не се мери со титули....Најуспешниот тим во историјата на фудбалот сигурно не е Милан...сите клубови си имале свои успеси и падови и секогаш праеле по некоја грешка со играчи и му се случувало грабежи или пак останати булшит работи...и плус смешно е веќе да се споредува историја бидејќи станува трагикомично и глупаво...а за тоа најуспешен клуб сите имаат различно мислење..мене можеби Виола ми е најуспешен клуб бидејќи таму има играно бомбардерот Батистута..или пак на некои му е Ѕвезда бидејќи таму има играно неверојатниот Стојкович Пикси каде 95% од денешните играчи се комедија во споредба со тој генијалец..за некои е Барселона бидејќи кој се нема настапувано за овај клуб..од Стоичков,Хаџи,Ромарио,Ривалдо,Роналдињо,Ето,Меси,Иниеста,Чави,Кројф...се е тоа релативно
17 години поминале одкога имаат освоено....а чисто сумњам дека тогаш тука шо се фановите на јуве глеале фудбал ( со 1-2 исклучоци ) ...Да да, мисловна именка е за тим кој 2 пати го освојувал и уште 5 пати играл финале. Тоа е ко да речеш дека СП е мисловна именка за Шпанија или Аргентина.