Ок утакмица........со оглед дека се играше против Рајо очекував можеби и малце повеќе,али и вака е ок.Фали малце реализација и му фалат леќи на тој едниот линијски судија.Прво со Бензема голот кога му го поништија и после тоа кај Озил 1 на 1 ситуацијата.
Касиљас е стванрно зверка,најдобар голман на светот, Рамос не го приметив не беше ова некоја посебна партија.Пепе одлично во одбраната, Марсело го имаше секаде и тој ми се свиѓа како игра,додека Арбелоа е несфатен гениј.Он уствари да ти бил роден плејмејкер и да му е во крвта да дава асистенции,па макар тоа биле и противниците.
Во средината Есиен и Алонсо доста добри,покриваа цело време,знаат и двајцата кон напред топка да дадат и да застанат на топката.Модриќ и Ронално не баш нешто.Кај Лука се гледа дека не е навикнат на ваа позиција и има проблем со тоа каде да се постави на теренот,колку поназад игра тоа подобро изгледа.На моментите кога ќе се вратеше назад да почне акција или да помогне во одбранта (едно 5 топки мислам дека одзема) изгледаше добро,а отиде напред не ваља...... Мислам дека мора Мурињо да проба игра со него и Озил заедно,а не како конкуренти за иста позиција.Мислам дека може одлично да функционира тоа со Модриќ малце поназад,а Озил на полушпиц.
Роналдо се изнасебичи во неколку наврати,а и заспа малце во офсајд.......јест да даде гол и асистираше мислам,но поголемиот дел од утакмицата не го ни приметив дека игра.Али тоа ти е голем играч,го нема никаде и оп 2-3 добри потега решава утакмица.
Ди Мариа добар на крилото.........ќе беше многу јак гол да му влезеше тој шутот во прво полувреме.Бензема имаше добра партија и шибна еден гол.
Од замените што влегоа Кедира играше кратко,но малце како труп ми делуваше.Игуаин почна одлично и изигра добро,али не ми се верува колку лошо реагираше на 4 на 2 ситуација......од милион решенија тој најлошото го одбра.Озил се гледа од километар дека е класа и дека подбро делува од Модриќ на полушпиц и на крило,но ништо посебно не одигра.