Помош, проблеми, прашања, совети...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Не е процесорот, незнам како сте мониторале кулерот до душа, ама проблемите кои ги опишуваш се најчесто поврзани со набиени пинови на матичната - сокетот, погрешно инсталирана меморија, (неисправана) или пак корумпиран BIOS.

Во кои слотови ја ставате меморијата? да не сте ги смениле од оние на кои претходно работела?
Не, имаше само 2 слота и на тие 2 слота ги ставивме 2те рам мемории...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Аха ок, носете го на сервис, не се замарајте. Ако сте ги набиле пиновите недајбоже, гаранцијата не ви важи, но има спас, ќе ви ги среди еден мој пријател за соодветна сума.

D

Deleted member 53418

Гостин
Ako moze pomos okolku pc vo go upaliv imase sin ekran :D potoa otidov system restore i celito ekran mi e bled a samo so kupiv 8800gt graficka i si bese se ok nekoj sovet vo eden servis mi rekoa cipot na grafickata ke ti otide i reinstalirav driveri nekoe resenie? xD

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Ako moze pomos okolku pc vo go upaliv imase sin ekran :D potoa otidov system restore i celito ekran mi e bled a samo so kupiv 8800gt graficka i si bese se ok nekoj sovet vo eden servis mi rekoa cipot na grafickata ke ti otide i reinstalirav driveri nekoe resenie? xD
Бутирај у safe mode, (најди на google како) и види дали пак ќе има проблеми, ако да нова карта.

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
Ај кој може нека помогне.Ми се заеба матичната и сеа треба да зимам нова и нов рам.Ме интересира дали ке можам тој рам ддр-1 е да го искористам на новата матична и што треба да гледам за да ги прифати сите компоненти ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Ај кој може нека помогне.Ми се заеба матичната и сеа треба да зимам нова и нов рам.Ме интересира дали ке можам тој рам ддр-1 е да го искористам на новата матична и што треба да гледам за да ги прифати сите компоненти ?
1. Која матична?
2. Колку пари имаш за трошење?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Аха ок, носете го на сервис, не се замарајте. Ако сте ги набиле пиновите недајбоже, гаранцијата не ви важи, но има спас, ќе ви ги среди еден мој пријател за соодветна сума.
Го однесовме на сервис...Набиени се пиновите кај процесорот и не ја признаа гаранцијата...Другар ми го однесе кај еден приватен мајстор и сеа си работи перфект...
А како можеше да се набијат така не ми е јасно...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Го однесовме на сервис...Набиени се пиновите кај процесорот и не ја признаа гаранцијата...Другар ми го однесе кај еден приватен мајстор и сеа си работи перфект...
А како можеше да се набијат така не ми е јасно...
Знаев...

Кој го ставаше процесорот?

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
има начин да ги "стишам" кулерите и да не работи компјутерот како клима уред ? :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
има начин да ги "стишам" кулерите и да не работи компјутерот како клима уред ? :D
Aко е нов компјутер да, ако е стар не. Уствари може, али ќе треба контролер да купуваш.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Aко е нов компјутер да, ако е стар не. Уствари може, али ќе треба контролер да купуваш.
па компјутерот е едно 4 години али нема нешто лоша конфигурација ако не се лажам уште откога го купив не беше баш тивок :)

Kajgana Shop

На врв Bottom