- Член од
- 24 октомври 2010
- Мислења
- 2.434
- Поени од реакции
- 244
Може да ни ја кажеш техниката на медитацијаПа не е лесно да се искаже тоа чувство, тоа искуство, едноставно не можам да најдам вистински зборови со кои можам да го објаснам тоа доживување. Никогаш до сега не сум се обидувала да го објаснам тоа со зборови.... Некогаш додека медитирам, додека се осеќам некако осамено кога имам некоја духовна криза, можам да го почувствувам тоа присутство, понекогаш можам да го видам ликот, но најчесто нејасно, како низ магла и ме облева пот, топлина, во исто време ми се лади телото. Не знам веќе како да објаснам не можам да најдам зборови со кои можам најлесно да го претставам ова искуство.....
Инаку ме интересира на кој начин го гледаш ликот, дали е тоа нешто како имагинација
или нешто слично.....или пак нешто друго.
--- надополнето: Jun 28, 2011 11:40 PM ---
Тоа е тоа.......Скопско, сега една лименка си отворив...мед.Мај т`рн.
Јас на лето кога ќе се вратам уморен од нива, најпрво гледам да најдам некоја подебела сенка за да одморам. Најдебелата сенка ми е под дебелото стебло на црешата која ја засадила баба ми Трајанка многу одамна. Дрвото е големо, огромно и восоко. И кога ќе се навалам и ќе си подлегнам под него во секој момент чекам да помине жена ми Босилка за да ја плеснам онака другарски по дебелото месо и таа знае дека сум жеден, одма ми носи едно пиво, ладно-бус. А то кутрото ко ќе го дофатам, се топи во моите раце. Скопско.... нашето најдобро.