Храна за кучиња

L

Lu

Гостин
Lu, се надевам ке ти помогне линкот http://www.farmina.com/?q=en/content/natural-delicious-canine
Оххх која храна била, јас си помислив дека е некоја од програмата на Trainer (Novafoods), а сосема заборавив дека е од Farmina.
Дојде до недоразбирање :)

Инаку да, Natural & Delicious од Farmina, e моментално најквалитетниот дехидрат во Македонија.
Јас досега сум ја видела само во Фауна, а по другиве пет шопови ја нема за жал.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.629
Поени од реакции
5.342
eve nekoj podatoci za uvoznicite na Farmina vo MK, ako moze nekoj neka proberi dali broevive se ok i dali ja prodavaat na fizicki lica ili za da ja kupis od niv mora da imas pet shop(toa go pravat za purina), treba da e poeftina hranava ovdeka nego vo nekoj od pet shop-ovite kaj sto moze da se najde. Navistina cenam ako nekoj gi kontaktira lugevo i napise poveke informacii za uvoznicive tuka ke bide od korist za site koj sakaat da ja koristat hranava za svoite milenici.
P.S. bi se javil jas i bi proveril no momentalno sum na studii vo Svedska, a mojot milenik mi e vo MK no majka mi nema dovolno vreme za da istrazuva, pa dokolku nekoj napise poveke informacii za uvoznicive ke bide navistina od korist
ПЕТ ПЛУС МАРКЕТ ДООЕЛ

Retailers
Telefono:
+389 (0) 78 310 398
Fax:
+389 02 3 217 055
Градски ѕид бр.9, локал 23
Скопје 1000
Macedonia

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Некој погоре ја спомна Orijen храната која ја има во Бугарија, ќе дополнам дека е огромна штета што не се увезува и кај нас.
Официјалната страна збори многу за хранава а покрај тоа има и се што треба да се знае при избор на квалитетен дехидрат, на други два линка каде има анализа се е нај нај за овој дехидрат.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Член од
11 април 2012
Мислења
4.629
Поени од реакции
5.342
Исто така спомнаа дека е поскапа храна, но ако ги погледнам цените овде (Шведска) е исто како кај нас да го раните кучето со Royal Canin или Purina ProPlan.
И да, навистина е штета што не се увезува Orijen кај нас, инаку мислам дека јас прв ја спомнав хранава на форумов :) неколку страни поназад.

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Имаше обид за увоз на Orijen во Македонија, мегутоа неуспешен ... за жал имаме многу нисок стандард што и да се увезе оваа храна ке биде многу малку достапна за лугето, гледано од економски аспект.

eve nekoj podatoci za uvoznicite na Farmina vo MK, ako moze nekoj neka proberi dali broevive se ok i dali ja prodavaat na fizicki lica ili za da ja kupis od niv mora da imas pet shop(toa go pravat za purina), treba da e poeftina hranava ovdeka nego vo nekoj od pet shop-ovite kaj sto moze da se najde. Navistina cenam ako nekoj gi kontaktira lugevo i napise poveke informacii za uvoznicive tuka ke bide od korist za site koj sakaat da ja koristat hranava za svoite milenici.
P.S. bi se javil jas i bi proveril no momentalno sum na studii vo Svedska, a mojot milenik mi e vo MK no majka mi nema dovolno vreme za da istrazuva, pa dokolku nekoj napise poveke informacii za uvoznicive ke bide navistina od korist
ПЕТ ПЛУС МАРКЕТ ДООЕЛ

Retailers
Telefono:
+389 (0) 78 310 398
Fax:
+389 02 3 217 055
Градски ѕид бр.9, локал 23
Скопје 1000
Macedonia
Ако не грешам увозниците се наогаат во Битола, мегутоа подетално ке се распрашам и ке ти пишам.
Инаку храната ја има во пет шоповите и се продава и на физички лица.
Natural & Delicious има и во пет шопот спроти ветеринарен факултет (мислам дека ја имав видено претходно).

Член од
28 април 2010
Мислења
89
Поени од реакции
30
Увозниците на Farmina се супер луѓе. Еден од газдите се вика Данаил, кавадарчанец е, и е член на групата Мизар.
Застапници се на многу производи, односно магацинот им е секогаш полн со најмалку 100 тони на лагер. Убаво за око е да се видат и најретките храни на едно место.
Исто така и Pro-Pac го увезуваат они.
Цената на Natural-от е далеку, далеку, далеку поефтина од пет-шоп, да се чудиш колкава маржа имаат на некои производи пет-шоповите.
Многу добра финта беше од Natural & Delicious кога даваа промо храна 4 пакувања од по 200 грама, сите различни за 180 денари, односно 225 денари кг.
Вреќите се од 12.5 кг. и мора да земете повеќе вреќи за да ја добиете таа екстра цена. Ако ви е за една, не си го трошете времето.
А квалитетот е (y)(y)(y) од 100 грама храна останува 15 грама тврд хомоген измет, а за 2 недели ќе приметите и кај миленикот подобрување од сите аспекти.
Но би ви препорачал долго да не се дава од таа храна, навистина е убава ама и прејака.
Они ја увезуваат и Cibau (Farmina) и е одлична за редовна храна.
Кај мене не ја грицкаа туку ја голтаа храната од што е вкусна, па дури мислам и месо ќе остави кучето за Natural & Delicious :pos:

Магацинот им е во стаклара (ама никогаш не се таму) :)

L

Lu

Гостин
Цената на Natural-от е далеку, далеку, далеку поефтина од пет-шоп, да се чудиш колкава маржа имаат на некои производи пет-шоповите.
Да, оваа информација и јас ја потврдувам.

Во врска со цената на дехидратите во Македонија, само ова ќе ви го кажам, цените по кои дистрибутерот / увозникот ја набавува храната (дехидратот) се толку многу ниски, што дури и може да се создаде револт кај купувачот ако го дознае тоа.

Јас лично можам ова да го потврдам, бидејќи јас на мојата Доберманка преку мои пријатели, и купив вреќа од 15 килограми Royal Canin - Maxi Junior за цена мнооогу пониска од онаа во пет-шоповите.
Цената на вреќата преку моите пријатели ме кошташе околу 1.500 денари поевтино.
Во пет-шоповите цената на една вреќа од 15 килограми Royal Canin - Maxi Junior е околу 4.200 денари.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.629
Поени од реакции
5.342
Ако не грешам увозниците се наогаат во Битола, мегутоа подетално ке се распрашам и ке ти пишам.
Инаку храната ја има во пет шоповите и се продава и на физички лица.
Natural & Delicious има и во пет шопот спроти ветеринарен факултет (мислам дека ја имав видено претходно).
И јас додека бев во Скопје ја имам видено Natural & Delicious но не ја продаваа на кило, а прво сакав да пробам дали мојата маза ќе ја јаде пред да и купам вреќа бидејќи многу е пребирлива :)

Вреќите се од 12.5 кг. и мора да земете повеќе вреќи за да ја добиете таа екстра цена. Ако ви е за една, не си го трошете времето.
А квалитетот е (y)(y)(y) од 100 грама храна останува 15 грама тврд хомоген измет, а за 2 недели ќе приметите и кај миленикот подобрување од сите аспекти.
Но би ви препорачал долго да не се дава од таа храна, навистина е убава ама и прејака.
Они ја увезуваат и Cibau (Farmina) и е одлична за редовна храна.
Кај мене не ја грицкаа туку ја голтаа храната од што е вкусна, па дури мислам и месо ќе остави кучето за Natural & Delicious :pos:
Да ама ако може некако да ми кажеш како да ги контактирам, иначе за повеќе вреќи не е проблем ќе се договорам со пријатели и ќе се земат, сепак јас се обидувам да најдам добра храна не само за мојот миленик туку и за уште неколку :)
Плус во Пет-Шоп храната е 4200 - 4600 за 12.5 кг што е прескапо.

Јас лично можам ова да го потврдам, бидејќи јас на мојата Доберманка преку мои пријатели, и купив вреќа од 15 килограми Royal Canin - Maxi Junior за цена мнооогу пониска од онаа во пет-шоповите.
Цената на вреќата преку моите пријатели ме кошташе околу 1.500 денари поевтино.
Во пет-шоповите цената на една вреќа од 15 килограми Royal Canin - Maxi Junior е околу 4.200 денари.
Немора да ми ја потврдиш оваа информација, јас Purina ProPlan ја зимав директно од Alma-M не преку пријатели или незнам како, па плаќав зависи од желбата на Пет-Шопот колку ќе ти ја спушти цената на вреќа од 1000 -1600 денари поефтино :)

Затоа и барам сега да ја купам и оваа од увозниците затоа што знам колку може да биде поефтино :)

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Не знам како е за останатите дехидрати, јас кога давам дехидрат давам Про План, и за жал неговата цена е покачена, да го земеш и од кај дистрибутор е скапо, а пет шоп и да не прашувам.

Член од
21 октомври 2007
Мислења
99
Поени од реакции
58
Во неколку месарници побарав коска како за куче и ми рекоа дека немаат, дека месото им го носат исчистено. Знаете ли каде можам да најдам коска и колку пати вие му давате на кучето да глода коски?

L

Lu

Гостин
Во неколку месарници побарав коска како за куче и ми рекоа дека немаат, дека месото им го носат исчистено. Знаете ли каде можам да најдам коска и колку пати вие му давате на кучето да глода коски?
Веројатно мислиш на телешка коска.

Следен пат кога ќе одиш во месарница, кажи им дека ти треба телешка коска за да свариш супа од неа.
Не кажувај дека ти е за куче, и ќе ти ја дадат безпари коската.

Член од
21 октомври 2007
Мислења
99
Поени од реакции
58
Веројатно мислиш на телешка коска.

Следен пат кога ќе одиш во месарница, кажи им дека ти треба телешка коска за да свариш супа од неа.
Не кажувај дека ти е за куче, и ќе ти ја дадат безпари коската.
Да, на телешка коска мислев. Фала на советот, ќе пробам така.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Да прашам дали е добра храната Purina Darling, за мешанче, не многу активно ?

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Пурина е добра марка на храни, оваа храна мислам дека е премиум, ама ако кучето не ти ја одбива,ако има добра столица тогаш ке немаш гајле.

Kajgana Shop

На врв Bottom