Топче
Арсеналиста
- Член од
- 18 септември 2010
- Мислења
- 9.225
- Поени од реакции
- 14.561
Па тоа ми е цел муабет, дали ќе биде 300 или 400 најсапата карта ќе ти смени тебе ако си решил веќе да дојдеш и да потрошиш 1000 на пат и пиење? Значи дали ќе ти смени дали ќе поебеш 1300 или 1400?Доаѓам од Прилеп и сакам да идам да глеам фудбал, а не со гулабите горе на Исток/Запад да глеам.
Башка у колку саат се игра утакмицава, сигурно јас не можам со повратна карта да дојдам, да спијам на автобуска до сабајле па со прв автобус да кренам назад, не зезај. Кој и да дојде надвор од Скопје со приватен превоз треба да дојде, бензин (кој сега нималку не е евтин), патарина, па ќе ти се пријаде, сакаш да се напиеш нешо најмалце 1000 ќе ти отиднат.
--- надополнето: 21 септември 2012 во 23:12 ---
А што ти е поентата дека треба бесплатно да напраат зашто студентите и средношколците немаат 150 денари да тргнат 5 пати у годината?Еве вака сеа:
Која плата ја има еден студент, или средношколец кој сака да иде на фудбал !? Има илјадници кои немаат сопствен извор на приходи а горат од желба да отидат на стадион. Или шо, таквите не треба да идат, еве за пензионерите ќе биде и бесплатно...
Зашто да неможе со Србија и Храватска да биде 100 !? И глеј, битно е дека по 150 денари ќе има едвај 30% од картите, останатото ќе биде од 200 нагоре. Гарант 50% од седиштата ќе бидат од 300 и 400. Немој да ми кажеш дека тоа е ефтино. Значи не се цените изгор, но можеле да спуштат уште малку.
За споредбиве, Хрватска лупна високи цени па видовме колку беше „полн“ Максимир. Со Шкотска, Велс и Белгија е илузорно да се споредуваме во многу работи, вклучувајќи ги и овие поврзани со фудбалот.
значи 300 и 400 не е ефтино, колку треба да биде 100 денари цел стадион? евро ипол влез?
Извини ама не сме толку сироти колку што се праиме сите.
Хрватска стаи цена од 30 евра, а не 2.5 евра и на хрватска и беше гостин мизерен тим кој е 97 у свет, нас ќе ни гостуваат тимови у топ20.
Така да не ти држи вода муабетот ама баш ич