Bojan Van Buuren
Колектор
- Член од
- 11 април 2008
- Мислења
- 8.394
- Поени од реакции
- 12.058
Што беше тоа почит кон постари? Тоа никаде го нема, така? Не е воопшто потребно? Како бре можете да зборувате дека смрделе? Значи, старите луѓе не се бањаат и смрдат, а младите по 5 пати на ден се тушираат и миризливи се како цвекенца? Најпосле, зошто вас ве интересира за другиот? Зошто го пикате носот во туѓи животи? Па аман бе, како сака нека оди во автобус и што сака нека си прави, вас воопшто да не ви е гајле кој колку пати во неделата се бања. Тоа си е апсолутно приватна работа и ако не ви се допаѓа, стајте си штипка на носот или не се качувајте, штом сте толку миризливи.
Ајде кажете го трикот против потење, односно ме интересира како се справувате со потењето во топлите денови, или се враќате од школо и сте имале физичко, магично ви ја однемува потта? Секако дезодеранс не ставате, бидејќи така е уште полошо. Дезодеранс + пот = смрдеа шо да ви кажувам. Секој човек може да се испоти и тоа е сосема нормално, не гледам тука проблем. Кромидот/кикириките ви смрдат, а секојдневно ги јадете. Апсурд. Точно дека не е културно со кикиритки да влезеш во автобус, ама ова не го прават младите, стрикно старите луѓе така? Јас еднаш кога се возев со автобус, видов еден со пиво и хамбургер во раце, си тера човекот гајле си нема, а повеќе од 25 години не би му дала.
Али ајде нека ви биде, старите се лошите/смрдливите/некултурните а вие сте најпримерните граѓани.
И за информација, бесплатен превоз има за лица постари од 62 или 64 години (не сум точно сигурна), а не за пензионерите. Само размислете, навистина ли тие луѓе не заслужуваат нешто бесплатно или слободно столче во автобус? Ставете се вие на нивно место за промена.
Како бе така ако не ви се свиѓа ставете штипка на носот или не се качувајте во автобус ???
Тоа автобусот на негов ли е или на син му па ја да морам да го трпам ?
Автобусите припаѓаат на сите граѓани на Македонија и треба да си има некој кодекс на однесување, а не ја да ставам штипка на носот, зошто некој не се избањал.
Бесплатен превоз немало за пензионерите туку за лица постари од 62/64 години
Па чекај пензионер не се стануваше со 62 за жени и 64 за мажи ???
Пензионерите добиваат статус на национални херои и буквално се им е бесплатно, а другите кој ги гледа, не дека утре ќе остане државата на нас...
Не викам не за бесплатен превоз кој се користи по потреба, а не за шетање или за одење на пазар каде цените се буквално исти како на пазарот што им е пред зграда. Ако земеме сите да крстариме по градов со автобусиве, кај ќе ни биде крајот...
Абе у државава само пензионери ли живеат или има и некои обични смртници ?Каде сум го кажала ова, дај ми линк? Образложи подетално на што точно мислиш.
И ај да не одиме оф-топик на темава, тоа дали сум се возела или не си е моја работа, јас велам дека треба да се има почит кон постарите и општо кон другите луѓе, а и нема ништо лошо во тоа што бесплатно се возат во автобус одредени денови. Тоа е направено за нивни потреби, а дали тоа е потреба за на лекар, пазар или шетање, вас не треба да ве засега. А ако некој ми ја спомне нивната некултура, е тоа си е одраз на нивниот карактер, ама неможете така да генерализирате. Тоа е исто како они да речат за нас дека цела младина сме глупави. Како ќе ви биде?
Пензионерите имале потреби...
Шо бе ние другите неаме потреби ?
Ние не одиме на лекар или на пазар ?
Еве ја како студент имам потреба да одам со автобус на предавање, ама ја ќе морам да си плаќам секој месец по 1000 и кусур зошто они имале потреби, а ја сум никој и ништо. Како што кажав погоре, не дека на нас ќе остане државава...
Се гледа дека не си се возела во авотбус на овие судни денови, па затоа тука ни продаваш муда за бубрези...
Вози се 1 месец па да те видам дали тогаш ќе се тупкаш у гради како сеа.
А за култура молим те немој да ми објаснуваш...
Брат му на еден другар пред 2-3 месеци паднал и го расекол коленото и овој одма у градска го однел, ама од пензионериве што немаат што да прават па у болница ко дома да се се осеќаат неможел на ред да стигне. Чекал 1 саат, а се брзал за у школо и културно ги прашал дали може да отиде преку ред зошто се брза за у школо и овие му се стуриле, ќе го истепале...
Работава денес стана:
РОДИ МЕ МАЈКО ПЕНЗИОНЕР И ФРЛИ МЕ НА БУНИШТЕ !!!