Има разлика од компатабилност и оптимизација, за работење, ќе работат, ама може да налета на проблеми затоа што модулите не се тестирани на SB/IB, се сомневам дека си склопил 30 SB/IB базирани конфигурации.
Како и да е разликата во цена е мала, така да за да не му ја мисли нека иде на таква варијанта. Иначе, нема врска дали се Patriot или Corsair, Оcz...битно е само дали е value рам или некој солиден Hynx базиран модел.
Далеку од тоа, реков во последно време не сум толку активен на desktop, летово само дур бев во скопје склопив две за брат ми / роднини. Коа склапав јас активно конфигурации за Winbond беа мемориските чипови што се бараа и се клокаа до DDR450-500 на 3.3-3.7 волти и 2-2-2-5 тајминзи, а hynix беа во value ram и опција за тие што немаа оверклокерски плочи зашто имаше 2-3 серии на чипови за кои требаше помала волтажа (до 3 волти) и може идеа и на повисока фрекфренција ама со по релаксирани тајминзи, што за АМD намалуваше bandwidth
Муабетот ми беше ако скрати од напојување / мемории може или 1TB хард да земе или да ги вложи во појака плоча/графичка

.