Кучиња (грижа, општи дискусии)

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Еве слика, се надевам ке помогне

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Кучето си е прекрасно, мајката е лепотица, таткото ми е малку сумлив. Чуден е моментот на премногу рунтава глава, што не е специфично за хаски. НИшто чудно, некој од родителите да има мешан ген, пр. таткото, па тој ген да избива дури сега. А педигриња, родовници....? Ако ги немаш тие документи за потекло на родителите, ондак ја пак ќе си останам на мојата теорија, дека има ген на маламут.:)

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Кучето си е прекрасно, мајката е лепотица, таткото ми е малку сумлив. Чуден е моментот на премногу рунтава глава, што не е специфично за хаски. НИшто чудно, некој од родителите да има мешан ген, пр. таткото, па тој ген да избива дури сега. А педигриња, родовници....? Ако ги немаш тие документи за потекло на родителите, ондак ја пак ќе си останам на мојата теорија, дека има ген на маламут.:)
Не поседувам педигре, а таткото го знам само од слики бидејќи умре и не го познавам доволно ама газдите викаа дека е чистокрвна хаска и по неговите родители... Поздрав. :)

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Само педигрето би можело да покаже за чистокрвноста на кучето, ма да кај нас и тоа веке не е гаранција...

Член од
28 април 2010
Мислења
89
Поени од реакции
30

Еве сме со хаската моја, 9 месеци... :)
Без замерка но ова е 70% Аљаски маламут,верувам дека и таткото и мајката се хаски но нивните потомци некогаш најверојатно се спариле со маламут.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Без замерка но ова е 70% Аљаски маламут,верувам дека и таткото и мајката се хаски но нивните потомци некогаш најверојатно се спариле со маламут.
Какви замерки бе си правиме муабет... :) океј секој со мислењето јас по мое останувам прибидејќи имам гледано многу хаски со исто крзно како моево, подолго, влакнесто, крупно... :)

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640

Еве сме со хаската моја, 9 месеци... :)
Леле колку е прекрасно кучево.
И да ти е мешанче од хаска и маламут ич да не се секираш, совршен примерок е добиено.
Го сакам :love:

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Ај пак да прашам :) 2x2м доволно е за бокс на ротвајлер ? :) Уште не ми е земен али се припремам, да го изградам боксот и куќичката :)

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
НЕ!
Рачунај само куќарката дека ќе ти одземе повеќе од м2 а ако е мажјак ти треба и поголема, значи простор за движење не му останува ама ич. Ако имаш повеќе простор во двор, прави го 3 на 2 (ако можеш повеќе још боље), и висина од 2 метри. Само да знаеш, додека е малечко (до4 месеци), тешко дека ќе можеш да го чуваш во бокс, ако сакаш да стекне хигиенски навики, а пред се и од здравствени причини, за имунитет. Ти се ближи зима, прилично лошо време за зимање на кутре што планираш надвор да го чуваш, али ти си знаеш.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Член од
28 април 2010
Мислења
89
Поени од реакции
30
Какви замерки бе си правиме муабет... :) океј секој со мислењето јас по мое останувам прибидејќи имам гледано многу хаски со исто крзно како моево, подолго, влакнесто, крупно... :)
Да се надоврзам.Јас имам одгледувачница за малтезери и имам една женка со ептен јако педигре али е и ептен просечна а друга женка е со тапа педигре(без титули предците) и кучката е вистинска убавица.Затоа и се вели дека кутрињата ги носат гените на 4 колена наназад.Уживај си со твојот миленик и немај гајле.Има еден судија за ротвајлери кој го кажува истото:Јас го гледам кутрето и оценувам а не какво му е педигрето па да оценувам со пристрасност.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Имам прашање до оние кои досега имале ваков проблем.
Еден комшија донесе агресивно куче и низ цела населба трча по сите. Го однесоа во ветеринарна им барале многу пари за усмртување и пак го донесоа дома ништо додека го заврзат оно избега и пак исто.
Го вратија назад во ветеринарна демек они таму ќе го чувале.
Веќе 5 пати го носат па ветеринарите го пуштаат и пак се враќа дома. Сега никој не може да го фати бега како лудо.
Не се знае од која улица ќе се појави. Дали може нешто да се превземи додека не е направило голема белја. Дали можам да ги тужам за негрижа?

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Повикајте ги лугето од Вардариште... ако кучето е навистина агресивно, тогаш нека го соберат...

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Здраво, пред некое време земав женка од расата Бигл. Ако може некој да ме посоветува околу исхраната, дали до 1 год да практикувам само сува исхрана и која храна би била подобра за оваа раса, освен ројал канин ( зошто некако скапа ми е ) . И колку грама да опфаќа дневно исхраната, моментално има 4 месеци :)

Kajgana Shop

На врв Bottom