Не поседувам педигре, а таткото го знам само од слики бидејќи умре и не го познавам доволно ама газдите викаа дека е чистокрвна хаска и по неговите родители... Поздрав.Кучето си е прекрасно, мајката е лепотица, таткото ми е малку сумлив. Чуден е моментот на премногу рунтава глава, што не е специфично за хаски. НИшто чудно, некој од родителите да има мешан ген, пр. таткото, па тој ген да избива дури сега. А педигриња, родовници....? Ако ги немаш тие документи за потекло на родителите, ондак ја пак ќе си останам на мојата теорија, дека има ген на маламут.
Без замерка но ова е 70% Аљаски маламут,верувам дека и таткото и мајката се хаски но нивните потомци некогаш најверојатно се спариле со маламут.
Еве сме со хаската моја, 9 месеци...
Какви замерки бе си правиме муабет... океј секој со мислењето јас по мое останувам прибидејќи имам гледано многу хаски со исто крзно како моево, подолго, влакнесто, крупно...Без замерка но ова е 70% Аљаски маламут,верувам дека и таткото и мајката се хаски но нивните потомци некогаш најверојатно се спариле со маламут.
Леле колку е прекрасно кучево.
Еве сме со хаската моја, 9 месеци...
Да се надоврзам.Јас имам одгледувачница за малтезери и имам една женка со ептен јако педигре али е и ептен просечна а друга женка е со тапа педигре(без титули предците) и кучката е вистинска убавица.Затоа и се вели дека кутрињата ги носат гените на 4 колена наназад.Уживај си со твојот миленик и немај гајле.Има еден судија за ротвајлери кој го кажува истото:Јас го гледам кутрето и оценувам а не какво му е педигрето па да оценувам со пристрасност.Какви замерки бе си правиме муабет... океј секој со мислењето јас по мое останувам прибидејќи имам гледано многу хаски со исто крзно како моево, подолго, влакнесто, крупно...
Не сум од Скопје, од Штип сум.Повикајте ги лугето од Вардариште... ако кучето е навистина агресивно, тогаш нека го соберат...