Фан клуб: Новак Ѓоковиќ

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Новинарка која доаѓа од земја во која марихуани, бракови на лезбејки и педери се легализирани, зборува за цивилизација? Сешто гази по земјава :sick:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Леле, дојдов во темава, само за да искоментирам за ова. Мене исто ме изнервира текстот. Си земаат за право да зборуваат дека ова се нецивилизирани краеви, новинарка која доаѓа од земја каде има регистирирана и легитимна партија на педофили. Да, браво за вашата цивилизација. Ако тоа е цивилизираност, јас преферирам да си останам нецивилизирана. Не сум навивач на Ноле, ама ова и тоа како ме изнервира, затоа што некоја полуписмена со полупознавања на географија и историја, која никогаш не била на Балканов нема право да кажува кој е цивилизиран, а кој не. На крај краева, Новак е професионален тениски играч и тоа треба да биде она што е битно за нив како “цивилизирани“ новинари. Што стана со слободата на самоопределување, слобода на говор? На крај краева, барем јас како што сум запознаета, Новак никогаш не ширел говор на омраза, а се останато е слобода на говор. Или слободата на говор е прифатлива се додека се поклопува со денешните “модерни, европски“ вредности?

Криво ми е што нема смајли со плукање, само тоа го заслужува новинарката и нејзините изјави.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Го има ли текстов на некој друг јазик или е само измислица на српскиве сајтови?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Ке го прочитам ова со Гугл Транслате на полувреме на Лига на Шампиони но само да знам дали е исто како и ова шо беше пред неколку мецесци кога и Џокович рече дека бомбардирањето му поганало со Тенисот?

http://deadspin.com/5895756/nato-bombing-helped-young-novak-djokovic-play-more-tennis
http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2163439/Novak-Djokovic-How-pizzeria-war-torn-Serbia-served-Wimbledon-champion.html

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Psy,RNR,Bozino,Stefan-Kobe...eve ushte edna pricina zoshto sum fan na Nole megu drugoto a i go smetam za najdobar , obrazlozuvav porano na dolgo i nashiroko.Novinarkata samo e dovolno hrabra , budala i bezobrazna i go napishala toa shto pola od zapad go mislat za nas, vklucitelno i Novak.Tvrdam deka istoto go misli i Federer za neciviliziraniot Balkan a i drugata zapadna teniska ,,elita,,.Im bode oci pa im smeta negovoto raduvanje i odnesuvanjeto na negovite roditeli.Pa taka treba be ,incestni ,pederski ,retardirani ,pedofili i se drugo po spisok bre idioti...kako da se raduva...da glumi ludilo i kurtoazija...ili familijata...shto da pravat,da trpat vo sebe koga sudijata saka da go vadi od kolosek...more pcuenje se po spisok be.Ajde be Nole ,najdi go toj motiv od lani i pokazi im koj e neciviliziran i od koj del na svetot e...da se nadevame deka i toj ja chitnal ovaa debilka pa da go isprvocira do maximum.

http://www.youtube.com/watch?v=LwmrE5jBq4A

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Немој да тврдиш нешто за работи кои не ги знаеш. Федерер не е таков човек, немој ова да го носиш во таа насока...

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Немој да тврдиш нешто за работи кои не ги знаеш. Федерер не е таков човек, немој ова да го носиш во таа насока...
najdi na youtube klipovi kako se pozdravuva Federer so Novak koga gubi glej mu ja facata i nasmevkata i ti ke pocnesh da veruvash.Ti teknuva li izjavata shto ja dade na lanskoto usopen polufinale za dvata riterna na Novak na mec topka za Federer...deka toa bilo najobicno shamaranje na topcheto na sreka...posle koga mu projde nervozata proba da se vadi,ama kako beshe taa ,,pijan go kazuva toa shto trezen go misli,,.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
najdi na youtube klipovi kako se pozdravuva Federer so Novak koga gubi glej mu ja facata i nasmevkata i ti ke pocnesh da veruvash.Ti teknuva li izjavata shto ja dade na lanskoto usopen polufinale za dvata riterna na Novak na mec topka za Federer...deka toa bilo najobicno shamaranje na topcheto na sreka...posle koga mu projde nervozata proba da se vadi,ama kako beshe taa ,,pijan go kazuva toa shto trezen go misli,,.
Ти текнува што изјави мајка му на Ноле за Федерер? така да како што реков, немој да ја носиме натаму работава, единствената причина заради која Федерер имаше замерки со Ноле се неговите родители.

Темата е за тоа што мислат новинарите за Ноле, не Федерер...

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Ти текнува што изјави мајка му на Ноле за Федерер? така да како што реков, немој да ја носиме натаму работава, единствената причина заради која Федерер имаше замерки со Ноле се неговите родители.

Темата е за тоа што мислат новинарите за Ноле, не Федерер...
ne sakash da veruvash i vo red e...temata ne e samo novinarkata,taa toa sega javno go kaza,jas ushte od porano kazuvav deka Nole im preci na ATP elitata,zatoa shto ne se vklopuva vo slikata za Balkanot koja shto zapadot ja formira za nas generalno poslednite dvaesetina godini (necivilizirani,divjaci,agresivni) pa obicnite smrtnici go primaat toa shto im se servira

Член од
23 август 2010
Мислења
39.386
Поени од реакции
113.839
Psy,RNR,Bozino,Stefan-Kobe...eve ushte edna pricina zoshto sum fan na Nole megu drugoto a i go smetam za najdobar , obrazlozuvav porano na dolgo i nashiroko.Novinarkata samo e dovolno hrabra , budala i bezobrazna i go napishala toa shto pola od zapad go mislat za nas, vklucitelno i Novak.Tvrdam deka istoto go misli i Federer za neciviliziraniot Balkan a i drugata zapadna teniska ,,elita,,.Im bode oci pa im smeta negovoto raduvanje i odnesuvanjeto na negovite roditeli.Pa taka treba be ,incestni ,pederski ,retardirani ,pedofili i se drugo po spisok bre idioti...kako da se raduva...da glumi ludilo i kurtoazija...ili familijata...shto da pravat,da trpat vo sebe koga sudijata saka da go vadi od kolosek...more pcuenje se po spisok be.Ajde be Nole ,najdi go toj motiv od lani i pokazi im koj e neciviliziran i od koj del na svetot e...da se nadevame deka i toj ja chitnal ovaa debilka pa da go isprvocira do maximum.

http://www.youtube.com/watch?v=LwmrE5jBq4A
Со самото ова докажуваш дека и ти си дел од тој балкански менталитет. Поради ваквите мислења и ставови земјите од Балканот неможат да просперираат и да се приближат кон земјите од ЕУ. Се додека има вакви снобовски мислења ќе си стоиме во место и ќе си викаме дека нас Западот не не сака. Не бе пријател, ние самите не се сакаме, немаме култура, да можеме и своите дома ќе си ги продадеме за пари, тоа било, е, и ќе остане во нашиот менталитет.
Само колку за информација, таквиот начин на радување претставува еден вид на потценување на противникот, особено во тенисот, од страна изгледа како да му се сити на противникот и да го гледа со омраза. Кога си ги видел ти Роџер и Рафа така дрско да се радуваат и да го исфрлаат својот гнев кон публиката? Освен едно Vamos и Come on друго неможеш да чуеш.
Не дека го ругам Новак, последниве две години на тоа ниво премногу напредна, не е веќе оној стариот кој пцуе и крши рекети како од шала, едноставно созреа. А кој не би созреал кога покрај себе ги има едни Рафа и Роџер, врвни спортисти.
Испадов на новинаркава е стварно непотребен, срамота е да се разговара со светскиот број 2 на такво ниво, но што да се прави, life goes on и не треба да обрнуваме внимание на вакви работи.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Со самото ова докажуваш дека и ти си дел од тој балкански менталитет. Поради ваквите мислења и ставови земјите од Балканот неможат да просперираат и да се приближат кон земјите од ЕУ. Се додека има вакви снобовски мислења ќе си стоиме во место и ќе си викаме дека нас Западот не не сака. Не бе пријател, ние самите не се сакаме, немаме култура, да можеме и своите дома ќе си ги продадеме за пари, тоа било, е, и ќе остане во нашиот менталитет.
Само колку за информација, таквиот начин на радување претставува еден вид на потценување на противникот, особено во тенисот, од страна изгледа како да му се сити на противникот и да го гледа со омраза. Кога си ги видел ти Роџер и Рафа така дрско да се радуваат и да го исфрлаат својот гнев кон публиката? Освен едно Vamos и Come on друго неможеш да чуеш.
Не дека го ругам Новак, последниве две години на тоа ниво премногу напредна, не е веќе оној стариот кој пцуе и крши рекети како од шала, едноставно созреа. А кој не би созреал кога покрај себе ги има едни Рафа и Роџер, врвни спортисти.
Испадов на новинаркава е стварно непотребен, срамота е да се разговара со светскиот број 2 на такво ниво, но што да се прави, life goes on и не треба да обрнуваме внимание на вакви работи.
taka e ,nie sme gomna,sami sme si krivi

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.157
Ке го прочитам ова со Гугл Транслате на полувреме на Лига на Шампиони но само да знам дали е исто како и ова шо беше пред неколку мецесци кога и Џокович рече дека бомбардирањето му поганало со Тенисот?
http://deadspin.com/5895756/nato-bombing-helped-young-novak-djokovic-play-more-tennis
Хаха, колку малоумно е испревртена изјавата на Ноле тоа чудно едно е ... малоумен да сум па не би паднал на истово

But good news! Intense bombing runs meant no school, which meant more time to do non-school things, like play tennis.

Да не објаснувам што како, срамота е.

Kajgana Shop

На врв Bottom