Секси е затоа што е глупава?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Мислам дека глупава е лошо избран збор, подобро одговара зборот shallow.
За мене лично е голем turn down.Едноставно неможам во иста соба да седам со такви женски, камоли па нешто друго.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.837
Поени од реакции
20.302
Мислам дека глупава е лошо избран збор, подобро одговара зборот shallow.
За мене лично е голем turn down.Едноставно неможам во иста соба да седам со такви женски, камоли па нешто друго.

А ако они те наседнат тогаш што правиме? :)

S

Sagan

Гостин
Според мене, се работи за сугестибилни личности, па од тука и леснотијата да ја наговориш на секс и разно разни перверзии за време на сексот, делува како фетиш. Целосно се согласувам со погорните мислења дека ретко кое машко сака да гради врска со вакви личности и се се сведува на секс.

Од познати примери, вакви девојки се добра мамка (за брак ) за ергени на кои им изминале годините, па затоа и не им смета нивниот (поранешен) промискуитет.

За секое лонче - капаче.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.709
Поени од реакции
13.390
Секси е затоа што убаво изгледа физички.
Секси е затоа што карактерно се привлекуваме.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Дали е секси Х особа обично ќе видиш од прва (визуелна појава или такозвани физички изглед).Освен ако не си Саша Матиќ/ч.А за памет малку покасно, шо би рекле во некој си виц - не се забележува од прва :) И во момент кога ќе скопчаш дека ова второво е во минус = ситуација 92 минута во фудбал и секунди пред судиска реакција.
Не е Х особа секси поради интелектуална состојба, туку поради физичка појава.После ако е паметна е голем плус.Како беше она сапиосексуалност...
4 комбинации би излегле :Секси и паметна , секси и глупа , несекси и паметна, несекси и глупа :cautious:

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.285
Поени од реакции
563
Затоа што т.н. глупавите се облекуваат ептен провокативно т.е. не му ја мислат многу дали е облечена како slut или не ... секси се на прв поглед, ама никој не би ја задржал за подолго време ...

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
:(

Глупавоста ти е релативна ствар. Она може да е доста високо рангирана личност во општеството due to интелигентноста, завршени 2 факултети, all that, ама може оти не ги врзува врзонките на патиките панделка, туку ги стега еднаш и ги става внатре -- за тебе да биде глупа. И vice versa, можеби ти ја рачунаш паметна само оти знае да реши со една непозната побргу од тебе, ама еве за мене е глупа оти незнам, еве да речеме, оди со тебе. Ме следиш? Само поради некои индивидуални критериуми не треба воопшто да ти биде срам ако ти е жена/женска. Дури и навистина ако те срами. Оти тоа е љубовта. Оти е твоето дрво. :(

Исто површен муабет за тие за по една вечер. Невозможно е да процениш некоја како глупа која си ја запознал пред саат време, уз алкохол, музика или еве да речеме трема, дека промискуетноста не налага надпросечна убавина, а на сите ни се ебе, па можеби се топи при флертување, се буни, трема. Многу луѓе позираат како некои квази психолози со муабетот "2 реда муабет и знам дека е глупа".

А околу темава, малце ретардирано прашање, дека јас не сум налетал на вакво нешто. Секси или не се класифицира при првата нејзина визуелизација пред мене. Иако еве да бидам that guy, и сексипилноста е релативна. Оти кај мене пример облека знае да ми подигне оцената кај некоја, рецимо.
Па добро и тоа да, во нашето општество може да се сретне се и сешто. Познавам личности со факултетско образование а немаат ич општа култура, незнаат еден муабет да направат на било која тема. Иначе за тоа дека е глупа затоа што оди со тебе, со мене или со незнам кој друг тоа мене не ми е индикатор/мерило за глупавост. Може меѓу двајца си постои привлечност и без разлика дали се паметни или глупави мене тоа не ми претставува никаков проблем.

Брат, да не се лажеме, и двајцата сме од Струмица се знаеме добро а ги познаваме и другите низ градов. Ги знаеме тука кои се таквите ( да не речам глупавите ) и се познаваат од километар.

Инаку се согласувам со тебе скоро околу се.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060
"There is nothing more erotic than a good conversation."

Fuck logic? :cautious:

N

Nicky Santoro

Гостин
Глупавата ги привлекува машките со изгледот т.е си се носи по курвински затоа што неможе да ги привлечи со муабет/карактерно.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.206
Мислам дека не се фокусирате на коренот на проблемот него на ефектите. Како сега да кажеме дека Џорџ Клуни ебе многу ради возраста и сивата коса. Ене ги у Џубокс секоја вечер ги има на тон такви очајници со 50 нијански на сиво коси па пак се со таквото во рака. Џорџ Клуни ебе ради тоа што е популарен и е тежок многу милиони. Чак и дедовци со мешлаци како Бријаторе имаат подобар сексуален живот него ли млади и атлетски градени деца во рани дваести што одат во петок да пијат.
Конкретнава проблематика еднаш ја чепнав тука
http://forum.kajgana.com/threads/Мажите-преферираат-глупави-жени.60909/page-22#post-5146165
Главниот проблем не е глупавоста туку женственоста. Сум забележал многу чудна корелација на образовани жени и неженственост и обратно. Кај многу голем дел, да не речам вечином од паметните и образовани девојки се појавува синдром на маскулинизација. Почнуваат да стануваат горди, препотентни, агресивни. Им ги знам ставовите. Јас сум сама, независна, образована, имам некоја си позициичка во демек реномирано некое си фирмиќе, мене не ми треба машко да ме води, јас можам со нив да се рамнам, не сакам да ме гледа во гз или цицки кога не го гледам во очи, јас сум интелект, покажи респект во полн ефект. Можам и јас да бушам бетон и да мењам карики и гуртни, што има сега јас да го шармирам, нека ме прифати каква што сум, јас си се ценам, јас вредам, јас не сум само пар цицки дрн дрн јариња. Сите тие свои замисли ги проектираат и во живо во понашање. Не знае да флертува, не знае да шармира, не знае да снижи малце децибелажа на глас, него се издерава дури и пцуе како машко, кратко се шиша, завзема некои си неофеминистички позиции, љока како стока, крута е, ригидна, тешка за комуникација и за удварање, не сака да биде мила и пријатна оти тоа било само за глупи шмизли а она е магистер мижи Митре паѓаат тулумби. И нормално, не е она крива што е сингл, мажите не сакале паметни и успешни жени, они се плашеле пошто она е многу паметна, вредна и успешна. Манете ги тие причи сапиосексуалност, смарт из д њу секси, шие ми га Џуро. На машко предимстевно пред се и над се, секси му е женско и женственост. Не е до колкаво ти е ај кјуто, дали прслукот ти е А или Д, и во кое средно учиш. Асли женско знае да те штрецне и да ти ја стави чивијата и со диоптерска цвикера, и без минич и со и без сертификат од Менса или со диплома од екстра универзитет Кај Бојо, нарачајте бесплатна достава до вашиот дом на 02/3-202-100. Правите паметни жени кои се реткост, знаат дека кога се излезени со машко, треба да се тргнат сите фрустрации, титули, гордости на страна и да се вози друг филм, не до степен де со тоа да си газат на идентитет или да забегуваат во патетика, него да знаеш како да го нарешаш дечкото, пак да ти се јави и пак и пак, дури и до гуша ако си закопчана. Кога можат тие да имаат и дипломи и плати и дечко, секоја може. Ама не сакаат, летаат на Марс. Многу си паметна, затоа не те сака. А тие демек глупичките, наивните, слатките, нежните си имаат веќе дечко и убаво им е на дун..., овај душичката. И после биле секси оти биле глупи.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Тој што мисли дека глупавата женска е секси (долгорочно), е на исто мерило со состојбата на нејзиниот ментален склоп! (n)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Суси повторно со истиот муабет, Crazy in Love; интервенирај да не го повториме истиот муабет од споменатата тема, не за друго досадно е.

Kajgana Shop

На врв Bottom