Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
10 август 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
1.281
Колку пути да ти се каже, дека неможе некој овде да пишуе што ќе му текне, имаат ПП нека си се караат тамо, неморам ја да читам на Фан Клуб Милан, ( значи да ти зголемим Фан клуб Милан,) пмс постови на Питу Гули, Нино и компанија....

И ако малу ме пратиш на фан клубов ќе сватеше дека тоа го кажав со доза на заебанција, ај сеа одјеби од мене мајке ти ...
Леле ајде батец не се занашај жити мене, со тие изрази мајке ми, ова она.А ти штом си толку паметен, шо не им пиша ПП нив, шо морам јас да ти го читам тоа шо им го кажуваш нив?

И не ме цитирај нареден пат жити се, да им олесниме на другите членови на фан клубов! БлагодарИм :)

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Марли брат, шаливиот тип ме прозва, па му одговорив. А мојот одговор во најголем дел беше мислење првенствено поврзано со тоа што се случува на фан - клубов.
Јас уопште не навредив..Само комплименти му дадов.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.213
Поени од реакции
14.482
:pos:

Демек да се смири работата, а излезе уште една страна со исти муабети.

Ај, од сега без лични прозивки (освен што Димче има моја дозвола да ми плеска стари постови во лице :)) и ќе дискутираме само за Милан. Само проблемот е што кога ќе му кажеш на некого дека одреден играч е добар или лош и влезеш во дискусија со него, тоа се зема премногу лично.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Марли брат, шаливиот тип ме прозва, па му одговорив. А мојот одговор во најголем дел беше мислење првенствено поврзано со тоа што се случува на фан - клубов.
Јас уопште не навредив..Само комплименти му дадов.

Знам брат, само ви пишав да се смирите, и тоа со доза на шала (макрадули - латас), али морав на амебава погоре да и цртам :icon_lol:

P

PewDiePie

Гостин
Пичка ви матер на сите,озбилно. Незнаете да се нашалите ММЕ,фан клубов ко тимот стана,не се знае кој јаде кој пие,кој плаќа. :icon_lol:

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.213
Поени од реакции
14.482
Знае некој статистика колку топки сезонава одземал Ночерино, а колку Амбро?

И не може да се види какви се силите на Милан без Робињо и Монтоливо (да одиграат барем неколку натправри). Робињо иако е доста оспоруван, знае да задржи топка, да даде пас, има искуство и знае да игра фудбал, многу добро игра без топка, вреден е, врши притисок на противничка одбрана и тоа добро го прави, добро чита игра и знае да одземе топка на противничка половина.

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Робињо оспоруван, ваков-таков , ама моментално е најдобриот играч кој го имаме во екипа. Сите знаеме дека клучно за било каков успех е сите да се здрави што е можно појше. Тоа е битно и за конкуренција и за квалитет. Го видовме Емануелсон на последнава утакмица. Се трудеше и беше солиден поради тоа што изјавуваше дека сака да се докажува и да заработи место во екипа.
Милан е подобар од ова што го гледавме досега. Има многу појше потенцијал и материјал за подобра игра од оваа која ја покажа досега. Најбитно е сите да се здрави и да се врати самодовербата.

Кажав неколкупати и ќе повторам. Јас многу поголем проблем гледам во негативната енергија која се створи околу Милан со продавањето и недовербата отколку во тоа дека имаме некадерен играчки ростер за Скудетото.
Последниве години воглавно имаме слаб старт во Серие А, ама оваа година се гледа како многу поголем проблем баш поради таа негативна енергија која се создаде.

CurvaSud со денешните изјави ни дава лекции на нас навивачите, каков однос треба да имаме кон тимот. Во моменталнава ситуација воопшто не е паметна промена на тренерот затоа што така само дополнително ќе се раздрма цел тим и ќе се уништи и оној каков-таков концепт створен досега.

Не се паметни ниту протести, туку само поддршка на тимот, затоа што според мене проблемот на Милан е многу појше психолошки отколку квалитативен.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Преку таквото веќе од ова повредиве...Нели Робињо и Монтоливо ќе беа спремни за Аталанта ? Сега ги нема ни за утакмицата со Андерлехт.Нели кога се повреди Пато требаше да се врати за 3-4 недели ? До сега поминаа 5 недели и него уште го нема ни на тренинг со екипата,а да не правам муабет за стартни 11 или да биде на клупа.

Почнувам веќе да се сомневам дека не е до играчите...освен за случајот на Пато кој што е од мочка направен.Да се работи за различни повреди па да речеме дека играчите се од стакло ама кога сите страдаат од мускулот тогаш вината треба да се бара на друго место.Дали лекарскиот тим е за никаде или па Алегри им дава лоши тренинг вежби требаше уште летоска да се дознае и проблемите од лани со повредени играчи да станат минато но како да заборавиле на оние 10-15 играчи од лани што ги мачеше иста повреда цела сезона.

За утакмицата со Андерлехт најдобро ќе биде да се излезе со следниот состав:
Абијати​
Абате Запата Мексес Антонини​
Ночерино Де Јонг Емануелсон​
Боатенг​
Пацини Шарави​
Секое глупирање од Алегри и играње со 2 копачи во средина ќе го сметам за срамно за еден тим каков што е Милан,а капак на се ќе биде ако на Сан Сиро не ги земеме првите 3 бода оваа сезона.​

Член од
17 јануари 2011
Мислења
242
Поени од реакции
131
многу се тапа сезонава, отиде цела сезона у к.рац, против андерлехт ке изгубат или нерешено, нема трофеј годинава, галијани треба да јаде отказ или берлускони ако не планира да инвестира да го продаде клубот

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
многу се тапа сезонава, отиде цела сезона у к.рац, против андерлехт ке изгубат или нерешено, нема трофеј годинава, галијани треба да јаде отказ или берлускони ако не планира да инвестира да го продаде клубот
Не бидите смешни. Додека е Берлускони тука, тука е и Галијани.. На крај краева и не е крив Галијани колку што е Берлускони. Уствари и двајцата се лакоми газој, ништо не ги наситвит, така да јас мислам дека ќе го чепниме првин дното, па после ќе се опаметат, и ќе треба баги време за на старите патеки.
Во секој случајм сезонава покрај ваков Наполи тешко пред нив да завршиме. Јуве си се фаворити, а од сенка напаѓаат Фиорентина и Интер. За Рома незнам шо да речеам, ги редам на исто рамниште со нас, за да се бориме за 4-5 место. За 3то треба ептем да не посреќит, ама за жал не почна така среќно сезонава. Како со повредите така и со поразите на домашен терен. Моралот ни е преслап, психички играчите се уништени, се надевам утре на победа, мора да се разработа Боатенг, а Алегри мора да престане со глупостите и да почвит со 2 копачи. Една добра победа од 2/3-0 и те како ќе ни годи, како на нас, така и на психата на играчите и целиот клуб.

Член од
17 јануари 2011
Мислења
242
Поени од реакции
131
се слагам ама беа на дното до пред некое време кога просечна старост во тимот беше 40 год. па им текна да купуваат. Сега ги продадоа 2 најдобри играчи кој несакаа да си одат од милан, цел живот сум за милан ама ме нервира што не градат постојано тим него стално ги продаваат најдобрите играчи а не купуваат квалитетни замени, едино се слагам со продажбата на кака кој беше доста повреден и се знаеше дека не се вракја во старата форма. оваа сезона ако се избори за квалификации ке биде добро

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Трето коло а се откажавте више, браво!
Тогаш може слободно да не гледате Милан до следна сезона... Отишла сезоната у курац, бре...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Трето коло а се откажавте више, браво!
Тогаш може слободно да не гледате Милан до следна сезона... Отишла сезоната у курац, бре...
Гледаме само како стојт работава до сеа и коментираме. Фаворити не сме, то е факт, исто колку што е дека Јуве и Наполи се посилни од нас. И Интер се посилни. Ако ништо друго, барем за на секоја позиција имаат по еден асолен за во Сериа А.
Ние немаме лев бек, стопер, или со други зборој одбраната туршија, секоја една екипа од Сериа А мојт да не реметит као против Барса да играме, немаме креативец, и немаме напаѓач освен Пацини.
Абијати и тој се дупит, не сакам ич да го кривам, пошто другите не се ништо подобри од него, но никако не смееше да реагира така споро при шутот на Цигарини. Топката одеше по земја без некоја посебна брзина.
Боатенг очаен, чоеков фати топка плсни ја во публика.

И пак имам каква таква надеж, сметам дека ако победиме утре, и те како ќе ни годи на сите, и може ќе влезиме во некаква форма. После мислам дека гостуваме кај Удинезе, ќе бидит многу заебано. Тешки времина за Милан, најтешко му е на Алегри, под голем притисок е како изджвит незнам. Ама ако нека му, ко е смотан ко магаре и си ја мават глата од ѕит со два копачи.. Среќа што Бомел не напушти, иначе Алегри ќе форсираше среден ред со Аброзини Бомел Де Јонг.

Kajgana Shop

На врв Bottom