Со албанската химна започна академската година во ДУТ

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Јас лично не го подржувам оваа што го направија, но истовремено се чудам кога вие како македонци реагирате како да е крај на светот, кога го видов насловот со големи букци помислив да не почна крај на светот, барем вие велите дека сте цивизирани, зошто веднаш паѓате под вакви игри, се гледа дека е политичка игра, ова нема врска со чување на албанските интереси, ова е за добивање гласови.......
So vakov cinizam, samo ni pomagas, znaes kako? Tie moroni sto mislat deka se interesiras za "ekonomijata vo drzavata" i za sozivot, ke im gi otvoris ocite i ke gi doneses poblisku do vistinata..
Fala ti za ova.

Sme reagirale kako kraj na svetot da e.. eee, sto docekavme, na makedonski forum da si igraat kurtasak:) c c c..
Stvarno otkaceni sme :)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.577
Поени од реакции
5.168
Море мрш,ти не разбираш ништо!
Како не тие срам да кажеш дека оваа држава не ве почитува како припадници на друга националност.
Бакзузи едни,јас после овие инциденти би ви ги скратила сите права и факултети и се што ви дадовме,па да видиш која држава нема да ја почитуваш!

кој си ти за да ми даваш нешто???? мој господар?????????????
Што си ми давал???? твои пари нешто?????????
--- надополнето: 17 септември 2012 во 20:31 ---
Епа виде у Швајцарија кога сакаа муслиманите да градат џамии, па правеа протести па све и како ги вратија свите дома у експресно време... ама тоа е силна држава!
Иди ти у швајцарија и пушти албанска или која било странска химна у било која институција ќе видиш како ќе ти го стават одма печатот на пасош :)
Да ти кажам право и јас бев против минариња, и немаше албанец кој протестирал за минариња.....

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
A зошто србите, турците, ромите, власите и другите немакедонци ја пеат македонската химна, и се колнат пред македонската држава, а не на нивните матици?
<3 :D :D :D za boldiranovo be :D, lele ejj... kaj gi najde bash oni koi ubivaat za nivna drzhava :D srbite i turcite vo Makedonija si ja stavat makedonija pred nivnite matichni drzhavi? Shto piesh ti be dete? <3 A znam ne si dete... :D

Za romite i vlasite, odgovorot ti e u samite iminja... Romite vo Albanija se Albanci, vo Nigerija Nigerci, itn... a vlasite, vlasite asimilirani se, i oni vo bilo koja drzava da se taka i se narekuvaat... ama turcite be i srbite... shto piesh ke te prasham pak? :D <3

Член од
25 март 2012
Мислења
8.577
Поени од реакции
5.168
Да зборуваш на немакедонски јазик, да учиш на мајчин јазик. Нешто што малцинствата во Албанија го немаат
Колку што знам во Албанија има училишта на македонски јазик.....или грешам???

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
кој си ти за да ми даваш нешто???? мој господар?????????????
Што си ми давал???? твои пари нешто?????????
--- надополнето: 17 септември 2012 во 20:31 ---

.
Па мои пари секако ,за да се вработувате рамковно и да добивате плата,а да не доаѓате на работа,да не ги почитувате институциите и државата,и притоа да плачете овде дека државата не ве почитува вас!

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Јас лично не го подржувам оваа што го направија, но истовремено се чудам кога вие како македонци реагирате како да е крај на светот, кога го видов насловот со големи букци помислив да не почна крај на светот, барем вие велите дека сте цивизирани, зошто веднаш паѓате под вакви игри, се гледа дека е политичка игра, ова нема врска со чување на албанските интереси, ова е за добивање гласови.........
Какви игри? Кои игри?......прст во око, ПАК!

Ова и тоа како има врска со Ш интересите....и не збори за глад жити све, не збори за немање пари, секоја влада од прва до последна 99,9% од времето се ебава со ваши химни, дрндања по споменици на ваши квази-јунаци, па ви текнало сте рокнале некоја бомба, сте убиле некои недолжни деца.....дај бе остајте ја држаава да живееме, до К од вас....

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Па тоа и јас велам, во средена земја на кој му е гајле дали е кренато знаме на туќа земја или било какво кревање на знаме, таму обичниот граѓанин не и е грижа за тоа, таму работат институциите, работа има пари има, се друго е на втор ред, и партиите таму добиваат подршка со економски резултати...
А кај нас партиите добиваат подршка со вакви подли игри..............
Јас лично не го подржувам оваа што го направија, но истовремено се чудам кога вие како македонци реагирате како да е крај на светот, кога го видов насловот со големи букци помислив да не почна крај на светот, барем вие велите дека сте цивизирани, зошто веднаш паѓате под вакви игри, се гледа дека е политичка игра, ова нема врска со чување на албанските интереси, ова е за добивање гласови.........гладта на народот не се отстранува со химна, ниту со знаме..............
Оваа е банана република затоа што е дупка во економски план, без економија се појавуваат овие случувања, сите го знаето ова или само јас???????????
Јас немам ништо против албанската химна.Дома и на собир на ДУИ/ДПА и на ваши албански празници пуштајте ја колку што ви е ќеиф,но во државни институции нема место за нејзе,ниту за која било друга химна освен Денес над Македонија.
Не е работата само во економијата и во добивање ефтини политички поени со овие работи.Вакви слични чинови на непочитување се случуваат десетици секоја години низ Македонија и сум бил сведок на слични настани.Во официјална иснтитуција на РМ се пушта химна од друга држава.Не е ова од денес измислено пуштањево химна,тоа се случува цело време и се руга на државата.
Исто и со знамињата.......класични чинови на непочитување на државата се тоа.Оваа држава ви го почитува правото да бидете албанци,да веете и ваши знамиња во општини каде што имате значаен процент,ви го почитува правото да се образувате на мјачин јазик од забавиште па до постдипломски студии и ви ги признава тие дипломи.Оваа држава ви обезбедува работни места во институциите само поради вашата националност,има двојазичност во многу места во државава каде што ве има во поглем процент....Државата ви ги почитува,дава и гарантира сите права што ги имате,а за возврат бар малку да покажевте почит кон симболите на оваа држава не ви текнува,така ?Сакаш да зимаш,но не и да дадеш.....е нема никаде така.
Во средена земја на секого му е гајле чиво знаме се крива и чија химна се пушта,сам што во средена земја за ваква работа некој одговара. Во средена земја,да ќе си добиеш права,али нема никогаш да ти се дозволат вакви чинови.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Осеќам , побетер ќе биде од косовска митровица , која нема да им оди во прилог на соседните држави и мир и стабилноста на балканот !

Член од
25 март 2012
Мислења
8.577
Поени од реакции
5.168
So vakov cinizam, samo ni pomagas, znaes kako? Tie moroni sto mislat deka se interesiras za "ekonomijata vo drzavata" i za sozivot, ke im gi otvoris ocite i ke gi doneses poblisku do vistinata..
Fala ti za ova.

Sme reagirale kako kraj na svetot da e.. eee, sto docekavme, na makedonski forum da si igraat kurtasak:) c c c..
Stvarno otkaceni sme :)
Ме откри!!!!!!!!! Бравооооо!!!!!!!па ти си бил генијалец, роден детектив
навистина, маска мие тоа што се интересирам за економијата на државата и за соживотот, само не кажувај никому............;)
Па јас сум председател на организацијата WADSCWFEDCADWDAD (што значи пуши колку сакаш марухуана), а се залагаме да има мир во светот, УПС - војна во светот
--- надополнето: 17 септември 2012 во 20:42 ---
Има државен универзитет?
После колку студенти да се пријавуваат ????????? четворица????????

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Има државен универзитет?
Реално како можеш да дадеш универзитет на 5-6 000 луѓе ?
Иначе за школите не сум сигурен дека има настава по македонски,ако памтам проблеми им правеа нешто.

I

Immigration man

Гостин
вака стојат работите:
на секој кој не му се бендисува да живее во македонија слободно нека ја напушти и нека оди кај сака вит нека фати нека не не малтретира нас граѓаните на рм со химни имиња од овај онај нека си оди албанија косово кај сака швајцарија авганистан се разбираме.тој што ќе остани овде во МАКЕДОНИЈА има да го почитува уставот и законите на РМ толку е лесно.

Kajgana Shop

На врв Bottom