Заработка на интернет (официјална тема)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Некој пробал на анкети да заработува? Претежно се за УСА, но со добар прокси се решава дека си од УСА. 4$ даваат за анкета.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.604
Поени од реакции
2.224
Некој пробал на анкети да заработува? Претежно се за УСА, но со добар прокси се решава дека си од УСА. 4$ даваат за анкета.
Која компанија дава 4тири? Обично 1 долар даваат.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
А кои даваат по 1$ де дај ми линк, ама да можеш парите да ги префлаш на Paypal :)
Направив една за 4, се претставив од Калифорнија со адреса и со ИП калифорниска, им иштракав тие глупите прашања и на крај ми вика дали сакате повторно да ви се јавиме немаме други анкети за вас а тие 4$ не ми ги дадоа мамата.... Пред почетокот на анкетата поплнив за пејпал исплата.

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
Сакам да ве прашам околу овие ВС домените односно заработката која ја нудат преку интернет,додека наидов на оваа видео подолу објавено.

Потоа гледајќи на вработување.ком.мк наидов и на овој оглас каде што човекот нуди заработка без никакво вложување на пари.

стапив во контакт со истиот и ги добив следните одговори:

Потоа во следните 2 пораки го претстави некој си големиот админ кој работел во америка и студирал и сакал да им помогне на лугето, бара да си направиш сметка на пауза.ком и да почнес со работа и дека за неколку месеци ќе почнеш да заработуваш пари и преку твојата трансакциска сметка ќе бидаш исплатен.​
Прашањето ми е дали има нешто точно во тоа и дали е возможно и сигурно сето тоа, и дали може да се заработува на овој лесен начин како што гарантираат?​

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Сакам да ве прашам околу овие ВС домените односно заработката која ја нудат преку интернет,додека наидов на оваа видео подолу објавено.
Веќе има тема за интернет заработка. Ти ја споив твојата со веќепостоечката.
Почекај за одговор тука и разгледај ги останатите 108 страници... :)

Член од
26 август 2012
Мислења
37
Поени од реакции
8
1. Дали може да се работи на Fiverr без PayPal акаунт?

2. Дали може да се работи на Fiverr со неверифициран PayPal акаунт и кои се негативностите од тоа?

3. Дали можам да го менувам PayPal акаунт зависно од потребите? Пр. 2-3 месеци да користам еден акаунт за повлекување пари од Fiverr на PayPal, потоа да сменам/користам друг PayPal акаунт и тн.

4. Дали има ограничување од PayPal за тоа колку пари може да примам на неверифициран акаунтот?

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Ај би ве замолил за една услуга, значи ми требаат 3ца, кои што имаат акаунт на amazon.com и кои што нарачале барем еден продукт од амазон, треба да напишете еден коментар за еден seller. Пишете ми пп, фала.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
1. Дали може да се работи на Fiverr без PayPal акаунт?

2. Дали може да се работи на Fiverr со неверифициран PayPal акаунт и кои се негативностите од тоа?

3. Дали можам да го менувам PayPal акаунт зависно од потребите? Пр. 2-3 месеци да користам еден акаунт за повлекување пари од Fiverr на PayPal, потоа да сменам/користам друг PayPal акаунт и тн.

4. Дали има ограничување од PayPal за тоа колку пари може да примам на неверифициран акаунтот?
1)Да, може.
2) Да можно е.
3) Има повеќе ограничувања но ке треба да побараш на гугл за нив. Мене ме мрзи да ги барам и пишам во темава.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Случајно налетав на еден нов сајт за micro jobs. Даваат Sign Up Bonus од 2 долари ама нив неможете да ги повлечете на сметка, може само да ги искористите за да креирате и вие микро работа ако сакате да бидете вработувач. Има разни микро работи кои лесно и брзо се извршуваат а има и некои покомплицирани. Она што е интересно е што самите креатори на сајтот понекогаш објавуваат некоја работа и доколку ја извршите за истата ви плаќаат 5 долари. Они нудат најголема заработка од другите вработувачи кои плаќаат од 0.10 долари до 1 долар по работа, а има и такви кои нудат повеќе од 1 долар. Јас за 3-4 дена успеав да соберам околу 8 долари.

Сајтот се вика microfella.com

Attachments

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Случајно налетав на еден нов сајт за micro jobs. Даваат Sign Up Bonus од 2 долари ама нив неможете да ги повлечете на сметка, може само да ги искористите за да креирате и вие микро работа ако сакате да бидете вработувач. Има разни микро работи кои лесно и брзо се извршуваат а има и некои покомплицирани. Она што е интересно е што самите креатори на сајтот понекогаш објавуваат некоја работа и доколку ја извршите за истата ви плаќаат 5 долари. Они нудат најголема заработка од другите вработувачи кои плаќаат од 0.10 долари до 1 долар по работа, а има и такви кои нудат повеќе од 1 долар. Јас за 3-4 дена успеав да соберам околу 8 долари.

Сајтот се вика microfella.com
Ова обавезно со новоотворена e-mail адреса и во виртуелна машина. Иначе компјутерот родена мајка нема да го препознае :icon_lol:

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Има некој од тука што вложил 100$ на Forex, да каже дали е скам или ?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Има некој од тука што вложил 100$ на Forex, да каже дали е скам или ?
Попрво би скинал 100$ од ќеиф, него ли таму да вложам.
--- надополнето: 19 септември 2012 во 22:50 ---
Знае ли некој дали е дозволено да отворам повеќе акаунти на fiverr а со ист пејпал акаунт за исплата? Не можам да го најдам ова правило кај нив.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Попрво би скинал 100$ од ќеиф, него ли таму да вложам.
--- надополнето: 19 септември 2012 во 22:50 ---
Знае ли некој дали е дозволено да отворам повеќе акаунти на fiverr а со ист пејпал акаунт за исплата? Не можам да го најдам ова правило кај нив.
Јас мислам дека можеш, нив повеќе им користело да има повеќе профили оти они зимаат 1$ од секоја нарачка, така да колку повеќе профили толку повеќе пари за нив, пиши на гугл таму сигурно има за ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom