Во што веруваат атеистите?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Gurdjieff, и јас би сакал да знам за што се ти сметаш... или за што сакааш да те сметаат луѓето (и овде а и во животот што го живееш меѓу луѓето физички)
Ученик,шарлатан... прав учител на некоја вистина која сметаш дека е апсолутна вистина...

И што е со текстов твој претходно, јас не читам добро или измешани се родови,прироци,подмети, множини еднини?
Хаос е.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Правиот учител нема никаква намера да го „ земе во раце животот на ученикот“, напротив, му дава алатки од духовен карактер...како да стане протагонист на својот живот.
Го учи дека постои „скриено значење во срцата на нештата“ и дека за да го открие тоа значење требе да се сврти кон самиот себе, Пат кој е трнлив, долг и исцрпувачки. Кога ученикот ќе тргне по тој Пат, кога ќе го свати значењето на истиот, ќе биде способен да ја свати и смислата на трудот што го уложува, и добива нова вредност во животот. Кога тоа ќе се случи,ќе надмине многу пречки што го очекуваат по Патот.
Гурџи целта на учителот е само да го предаде целото свое знаење на ученикот сто побрзо за да ученикот еден ден го надмине скалилото на кое се наогал учителот иначе се би почнувало од почеток и би немало напредок.
Има една поговорка у овој поглед: Знаењето се добива со учење, а мудроста со живеење.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Gurdjieff, и јас би сакал да знам за што се ти сметаш... или за што сакааш да те сметаат луѓето (и овде а и во животот што го живееш меѓу луѓето физички)
Ученик,шарлатан... прав учител на некоја вистина која сметаш дека е апсолутна вистина...

И што е со текстов твој претходно, јас не читам добро или измешани се родови,прироци,подмети, множини еднини?
Хаос е.
Ти го разбра Тесла која религија е?
Одговори ми на прашањето и ќе добиеш одговор...вака џабе се трудиш.
Ве глодка а? Трн во око...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Алооо... не забегувај. Ме боли знаеш што која религија е било кој, па дури и ти :)
Знам христијани што вреди да ги распнеш, а има и такви што вредат за 1000 луѓе... Знам муслимани што треба да ги убиваш и воскреснуваш барем 1000 пати заради нивните гревови, но има и такви кои вредат премногу...
Религијата не ми е мерка со која одредувам кој колку вреди! Мисли...

Те прашувам ти кај си, што сакаш луѓето да мислат за тебе? Што ти мислиш за себе си?
Мајстор? Ученик? Учител? Што си ти?
За мене ете се знае кој сум и што сум...
ТИ кој си?

Ќе ми филозофираш и ќе измрдаш од прашањето како и обично? Ќе ми поставиш прашање бидејќи немаш одговор?
КОЈ СИ ТИ и ШТО СИ? :vozbud:
А потоа можеби, ама само можеби ќе те прашам: Зошто мислиш така... но можеби...

Повели момче, 15 години просветлување покажи ги во 15 реда. Не е тешко ;)
Да видиме конечно кој е Гурџиев... ученичето, учителчето... за што ли се смета овој човек овде на форумов...

п.с. Поштеди ме од „просветлувачки беседи“. Прост македонски јазик, ако може (y)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Алооо... не забегувај. Ме боли знаеш што која религија е било кој, па дури и ти :)
Знам христијани што вреди да ги распнеш, а има и такви што вредат за 1000 луѓе... Знам муслимани што треба да ги убиваш и воскреснуваш барем 1000 пати заради нивните гревови, но има и такви кои вредат премногу...
Религијата не ми е мерка со која одредувам кој колку вреди! Мисли...

Те прашувам ти кај си, што сакаш луѓето да мислат за тебе? Што ти мислиш за себе си?
Мајстор? Ученик? Учител? Што си ти?
За мене ете се знае кој сум и што сум...
ТИ кој си?

Ќе ми филозофираш и ќе измрдаш од прашањето како и обично? Ќе ми поставиш прашање бидејќи немаш одговор?
КОЈ СИ ТИ и ШТО СИ? :vozbud:
А потоа можеби, ама само можеби ќе те прашам: Зошто мислиш така... но можеби...

Повели момче, 15 години просветлување покажи ги во 15 реда. Не е тешко ;)
Да видиме конечно кој е Гурџиев... ученичето, учителчето... за што ли се смета овој човек овде на форумов...
Ти кажав кој е условот...
еве повторно
.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
еве повторно
едитирано од модератор.

Кукаш наоколу како другите не одговараат,а еве доказ... ти бегаш како куче претепано од одговорот!
Браво!

Одговори ти на прашањата секако, само изгледа не капираш уште.
Живеј :vozbud:

П.С. Тесла си умре како „секташ“, еден од иницираните. Ако не си знаел... (y) Далеку од религии беше тој. Беше над сето тоа. Религиите се за... широките народни маси и такви што не можат да се снајдат низ животот.

П.П.С. Го разбираш ти Тесла како научник и како дошол до неговите пронајдоци? Се разбираш во електро-магнетизам и слични сродни теми? Не го валкај името на Тесла во твоите квази-научно бедни изјави што ги користиш таму на темата за Тесла во мистерии (чиј наслов вреска)!

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Кукавица... ц ц ц
Треба да се срамиш од самиот себе...

Кукаш наоколу како другите не одговараат,а еве доказ... ти бегаш како куче претепано од одговорот!
Браво!

Одговори ти на прашањата секако, само изгледа не капираш уште.
Живеј :vozbud:
.
Мислиш дека со провокации ќе изнудиш одговор?
Хахахаха...порасни брат

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Мислиш дека со провокации ќе изнудиш одговор?
Хахахаха...порасни брат
Со деца мора детски... извини но за мене си дете читајќи ги твоите расправии по форумов и ставови.
Зошто не одговараш не знам...
Се плашиш да дадеш одговор? Што е маката?
Дали ти се гледаш себе си како мајстор, ученик...?
Што е толку тешко не те разбирам...

Секогаш ќе ти го поставувам ова прашање... додека не собериш храброст и да одговориш.
Да видиме каков ученик си ти и низ кои секташки калемени школи си го вежбал духот.
Да видиме од што си ми ти направен ;) Која ли ми те тоа религија вака искова. Бомбона...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Со деца мора детски... извини но за мене си дете читајќи ги твоите расправии по форумов и ставови.
Зошто не одговараш не знам...
Се плашиш да дадеш одговор? Што е маката?
Дали ти се гледаш себе си како мајстор, ученик...?
Што е толку тешко не те разбирам...

Секогаш ќе ти го поставувам ова прашање... додека не собериш храброст и да одговориш.
Да видиме каков ученик си ти и низ кои секташки калемени школи си го вежбал духот.
Да видиме од што си ми ти направен ;) Која ли ми те тоа религија вака искова. Бомбона...
Она што јас го барам е, по лудо, поголемо и невозможно. Тоа е: Што да се направи за да во вселената секој човек се роди како Хрисос, Буда и Заратустра.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Она што јас го барам е, по лудо, поголемо и невозможно. Тоа е: Што да се направи за да во вселената секој човек се роди како Хрисос, Буда и Заратустра.
Значи ти бараш... значи ти си ученик. Невозможно? Дефинитивно значи си ученик и си го бараш мајсторот...
Не му се сеќирај, кога увото ќе ти биде спремно, ќе се појави мајсторот.
Но, барај... Големото дело е едно. Само волја :love:
Благодарам за одговорот.
Зарем толку беше тешко и требаше да се допишуваме како првачиња?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Значи ти бараш... значи ти си ученик. Невозможно? Дефинитивно значи си ученик и си го бараш мајсторот...
Не му се сеќирај, кога увото ќе ти биде спремно, ќе се појави мајсторот.
Но, барај... Големото дело е едно. Само волја :love:
Благодарам за одговорот.
Зарем толку беше тешко и требаше да се допишуваме како првачиња?
Пошто ја свати мојата религија...:pos:... ајде сега кажи дали го свати Тесла....
ПС Одговорот беше од него...:cool:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Пошто ја свати мојата религија...:pos:... ајде сега кажи дали го свати Тесла....
ПС Одговорот беше од него...:cool:
А како знаеш дека е од него кога не си прочитал ниедна книга од Тесла?
Луд се правиш насила или што?
Ти, размилсуваш пред да пишуваш, си проверуваш размислите? Забораваш што зборуваш по форумов на другите теми?
Што е маката со тебе?
Кажи ако може да помогнам...

Те прашав јас за твојата религија или те прашав што си ти: учител, ученик, мајстор (да не дадат Боговите)!!!

Бааги ти вака... не ме разбираш а?
Ај, доста ми е... си ја зедов нормата од безвеза муабети... најдов и јас да те прашам нешто... ти не може да одговориш на едно прашање нормално, не пак нешто посложено... Ај уживај :cautious:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
:pos:......помогни си на самоит себе...ти си заглавил во некоја секта....:P
Не сум во секта. Твојот ум (а и на неколкумина слични на тебе) сака да мисли дека Хептаграм е преставник на секта, но за чудо тој е преставник на иницијаторски Ред, а тебе тоа те вади од колосек бидејќи постои реален човек кој што е иницијант и тој овде пишува и многумина го разбираат, за разлика од твоите зборувања округло па во ќош.

Помогни си на самиот себе си, не му ја мисли за Хептаграм.

Kajgana Shop

На врв Bottom