Crazy in Love
Here's looking at you kid.
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.859
- Поени од реакции
- 25.413
Иначе, јас највеќе сакам да слушам балади. Дали тоа ме прави баладер?
Има балади во секој видана жанр. Од поп па до металИначе, јас највеќе сакам да слушам балади. Дали тоа ме прави баладер?
Аха тоа е друго, не го прочитав делот, еден стил во претходниот пост, мислев дека зборуваш општо дека луѓето кои имаат одредени критериуми и не слушаат секаква музика се ограничени.
Иначе и тоа до негде не држи, ако некој израснал со одреден стил на музика, и таа најмногу му прија нема причина да се критикува неговиот вкус и евентуалната "ограниченост" никој неможе да знае дали таа иста личност нема позитивно да реагира на стилската промена нели...но пак ќе кажам, тоа не значи дека е ограничен него само преферира одреден стил, е сега ако истиот тој одлучно одбива да проба да слуша нешто друго, тоа е веќе случајот на кој ти целиш.
Не, јас слушам многу разни стилови на музика, но претпочитам уникатна, револуционерна и пред се музика која има силна порака - емотивен мотив, и се разбира длабоки текстови, тоа го преферирам.
Не сум фан на копи пејст стилот кој се почесто се практикува.
Значи за одреден човек да не е ограничен треба да слуша буквално секаква музика?Ме разбра добро
Моја дефиниција за неограничен, open-minded човек би било оној кој ќе и даде шанса на музиката, без разлика на жанрот и потоа ќе одлучи дали му се допаѓа.Значи за одреден човек да не е ограничен треба да слуша буквално секаква музика?
Едно е да дадеш шанса, а друго да го слушам цел "албум" на Гулабица за да не бидам "ограничен" за мене тоа давање шанса, е да можеш да "издржиш" да речеме да бидеш во присуство на твои другари, или блиски личности, а во позадина да иде некоја шабанерија и да не ти пречи, т.е. да го почитуваш нивниот избор, или да присуствуваш на одредена дешавка поради x причини, музиката да не ти биде по вкус, а да не си заминеш. За такви ситуации се прави исклучок, се разбира.Моја дефиниција за неограничен, open-minded човек би било оној кој ќе и даде шанса на музиката, без разлика на жанрот и потоа ќе одлучи дали му се допаѓа.
(пардон на убутување)
Погрешно си сфатил некои работи.Едно е да дадеш шанса, а друго да го слушам цел "албум" на Гулабица за да не бидам "ограничен" за мене тоа давање шанса, е да можеш да "издржиш" да речеме да бидеш во присуство на твои другари, или блиски личности, а во позадина да иде некоја шабанерија и да не ти пречи, т.е. да го почитуваш нивниот избор, или да присуствуваш на одредена дешаква поради x причини и музиката да не ти биде по вкус, а да не си заминеш. За такви ситуации се прави исклучок, се разбира.
Исто така и слушањето на нешто ново, кое има потенцијал, и знаеш одприлика дека би можел да го свариш би бил ок метод, но секако дека ако не ми се допадне, истата музика нема да биде дел од моите плејлисти во иднина....
Стереотипите се спасувачи на време.Моја дефиниција за неограничен, open-minded човек би било оној кој ќе и даде шанса на музиката, без разлика на жанрот и потоа ќе одлучи дали му се допаѓа.
(пардон на убутување)
beneamata види што зборат за тебе по форум...Најјаки ми се оние кои ми лајкаат безвеза некоја песна од Редиохед на фејсбук, а у живот не се слушнале за нив (камо ли па да слушнале некоја песна од нив).
Мизерии..
* Јас сум рокер = Јас сум рапер, металец,панкер, турбофолкер... Ок?
Едно е да дадеш шанса, а друго да го слушам цел "албум" на Гулабица за да не бидам "ограничен" за мене тоа давање шанса, е да можеш да "издржиш" да речеме да бидеш во присуство на твои другари, или блиски личности, а во позадина да иде некоја шабанерија и да не ти пречи, т.е. да го почитуваш нивниот избор, или да присуствуваш на одредена дешавка поради x причини, музиката да не ти биде по вкус, а да не си заминеш. За такви ситуации се прави исклучок, се разбира.
Исто така и слушањето на нешто ново, кое има потенцијал, и знаеш одприлика дека би можел да го свариш би бил ок метод, но секако дека ако не ми се допадне, истата музика нема да биде дел од моите плејлисти во иднина....
На двајцата ќе ви одговорам.Стереотипите се спасувачи на време.
Шансата да ми се допадне новото Це Де од Шако Полумента е иста како ти да појдеш во Сауди Арабија, да викнеш на плоштад Арам Алах и да се вратиш жив.