Поранешен војник на УЧК раскажува за вадењето органи во Косово

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.261
Misirkov извини за офтопиков ама Пуно ја наполни темата со офтопици за своите права и омразата на "славомакедонците" кон нив па мислам дека должам објаснување на неколку информации.
Не е вистина дека албанците имаат иредентички идеа, туку соседите сакаат таква етикета да ни лепат....
Не е вистина дека ние не сакаме да се здружиме, на пример јас на факс повеќе се дружам со македонци.........
кога не би живеел од мал во северниот дел од Скопје можда и би ти поверувал. Од толкава дружељубивост затоа средните школи босанците, ромите, некаде и турците учат и се дружат со македонците, а албанците се на друга страна. Вчера баш проаѓав поред нив у едно школо па кога слушнаа зборам македонски ме буљеа како да сум им пцуел све најмило. А во години сум на нивните родители. Затоа и мојот помал син не сакаше да учи во овој дел од Скопје.
Да, и јас се дружам на работа со еден двајца албанци ама тоа се ни 5% од сите колеги.
Кога институцииете ќе ме признаат мене како рамноправен граѓанин, а не како останат отпад кој треба да се отстрани за да се постигне чиста македонија, а не како граѓани во втор ред..... Нам ни фали тоа што ти треба да разбираш дека колку што ти заслужуваш да бидеш граѓанин во оваа држава и да живееш во неа истото го заслужувам и јас без разлика што зборувам и верувам различно............ тогаш јас ќе ги почитувам симболите и институциите.... Доказ се албанците кои живеат во запад, сите тие имаат знаме на земјите каде живеат, и ги политуваат законите............ Вие сте загубени во прерасуди...............
Кои институции конкретно тебе не те признаваат?
Што имам ја предност на пазар, у продавница, во болница, на работа од мојот колега албанец? Тој е тој што има предност, добар дел запослени беа со средно па доучуваа на штул мул. Плата како мојата. Што ти/тој сте толку намачени од институциите? Свака част на дел од нив што си ја знаат работата ама дел. Другите... Македонците што сега се отселуваат од Северно Скопје не се отселуваат од кејф, се знае зашто бегаат. Така почна да се празни и Косово. Тепања, силувања...сум го минал и тој период, дел и таму сум живеел.
Вакви невистини се во најмала рака неумесни, ниски и може да поминат само кај некого кој нема везе со животот меѓу албанци. Вакви офтопици полни со невистини само водат кон други офтопици па успеа да го пренасочиш цел муабет од темата за злосторствата на ненормалните во косовските конфликти кон правата кои наводно ти ги немаш. Како да се поистоветуваш со човекот кој го сечел затвореникот на живо и одобруваш тој тоа што го правел.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
Misirkov извини за офтопиков ама Пуно ја наполни темата со офтопици за своите права и омразата на "славомакедонците" кон нив па мислам дека должам објаснување на неколку информации.
кога не би живеел од мал во северниот дел од Скопје можда и би ти поверувал. Од толкава дружељубивост затоа средните школи босанците, ромите, некаде и турците учат и се дружат со македонците, а албанците се на друга страна. Вчера баш проаѓав поред нив у едно школо па кога слушнаа зборам македонски ме буљеа како да сум им пцуел све најмило. А во години сум на нивните родители. Затоа и мојот помал син не сакаше да учи во овој дел од Скопје.
Да, и јас се дружам на работа со еден двајца албанци ама тоа се ни 5% од сите колеги.
Кои институции конкретно тебе не те признаваат.
Што имам ја предност на работа од мојот колега албанец? Тој е тој што има предност, запослен со средно му давам работа да ми помогне да научи за утре и тој сам да функционира, не знае да стави бројки од 1-н и да ги нареди по растечки ред документите. Плата како мојата. Што ти/тој сте толку намачени од институциите? Свака част на дел од нив што си ја знаат работата ама дел. Јас да не знам одма ќе ме казнат со 20% три месеци од плата. Вакви невистини се во најмала рака неумесни, ниски и може да помине само кај некого кој нема везе со животот меѓу албанци. Вакви офтопици полни со невистини само водат кон други офтопици па успеа да го пренасочиш цел муабет од темата за злосторствата на ненормалните во косовските конфликти кон правата кои наводно ти ги немаш. Како да се поистоветуваш со човекот кој го сечел затвореникот на живо и одобруваш тој тоа што го правел.

како прво јас не почнав да пишувам офтопици, но жал ми е што сум напишал......
Но едноставно неможев да игнорирам одредени постови, како твојот на пример....
И на еден пост погоре напишав дека е интересно како вие ја напуштавте темата и продолживте да буквално плукате врз албанците, сакате да ја храните омразата, сакате на секаков начин да ја одржите во живот, ви велам дека не е добро, ни за здравјето ни за животот воопшто....
Целосно сум уверен дека сте длабоко пропаднати во предрасуди, во последно време се убедив дека дефинитивно ви треба многу време за да ги гледате албанците како можни пријатели а не како непријатели..........
Морам да признаам дека и од албанска страна имаме предрасуди, не ми се допаѓаат, јас лично сум успеал да ги збришам.......
Кажи ти дали си препознал барем една предрасуда или стереотип на твојот народ кон албанците, или веруваш во нив како да се вистина????????????/
Јас еднаш чекајќи на автобуска станица, ненамерно слушнав две старци македонци како зборуваат: сите албанци се вработија а македонците останаа на улица...........и старите се полни со стереотипи..

Еве јас ќе ти кажам еден стеротип кој ни го кажуваат постарите: Shkavit nuk i zihet bes ( на немуслиманот не може да и се верува)......

Уверен сум во тоа што има албанци вработени со средно, можеби и не се со Хај Кју, но и ти со сигурност не можеш да кажеш дека сите македонци вработени се генијалци.......
Кога велам не ме признаваат велам општо како албанец, а не мене како индивидуалец, затоа што јас лично можеби живеам подобро од мнозинството жители на РМ.....
Факт е дека сте поприфаќани од институциите, а овие вработувања на албанци што се случуваат и сам рече дека се неадекватни и не профитабилни, јас како албанец ништо не добивам ако се вработува лице несоодветно иако е албанец, мене ми треба лице кое ќе ја сруши дискриминацијата, а тоа може албанец способен......

Ако во некој дел на Скопје не функционира правото и ако во тој дел живеат албанци, тогаш што добиваат граѓаните албанци, што добивка имаат, мислиш дека родителот албанец ужива кога го праќа своето дете низ излетани куршуми, мислиш дека граѓанинот албанец не сака да функционира правдата и законот, Треба да се прашуваат институциите што добивка имаат ако тој дел на Скопје е нестабилен кој има профит.....обичниот граѓанин албанец сигурно нема воопшто.......
Институциите дискриминираат и не ја завршуваат работата таму каде живеат албанци..................
Кажи какви невистини реков????????
Сигурно твоите предрасуди не можат да бида вистина............

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.261
Институциите дискриминираат и не ја завршуваат работата таму каде живеат албанци..................
Кажи какви невистини реков????????
Кажи де, што дискриминираат? Ете ти дадов пример со колегите на работа каде мнозинството се неалбанци. Велиш каде што живеат албанци. Купуваме на пазар и од албанци и од македонци, која дискриминација гледаш? На местото кај што ги убија децата накај последна осмица има една населба со албанци дојденци од Урошевац. До нив има населба со македонци. Албанците од општината добија пат, струја, све што следи за нормално живеење. Македонците сеуште немаат ни асален пат. Бутел 2 чија е палата каде што е сместено Алди, чија е зградата каде што е сместен Техномаркет, на албанци. Чии се плацевите со коли од странство за продажба на узурпирани површини и тротоари и на улица? Се е тоа на албанците и ти ме убедуваш дека немате права.

Уверен сум во тоа што има албанци вработени со средно, можеби и не се со Хај Кју, но и ти со сигурност не можеш да кажеш дека сите македонци вработени се генијалци.......
никој не кажа дека се генијалци. Условот во државна е најмалку факултет и знаење јазик и компјутери. Не знаеја ни јазик, ни имаа факултет. По чему јас морав да учам јазици, да учам школо?
Ако во некој дел на Скопје не функционира правото и ако во тој дел живеат албанци, тогаш што добиваат граѓаните албанци, што добивка имаат, мислиш дека родителот албанец ужива кога го праќа своето дете низ излетани куршуми, мислиш дека граѓанинот албанец не сака да функционира правдата и законот, Треба да се прашуваат институциите што добивка имаат ако тој дел на Скопје е нестабилен кој има профит.....обичниот граѓанин албанец сигурно нема воопшто.......
ужива или така е научен, не навлегувам. Ни се имаат заканувано со пиштол и со узи на нашите деца, за една топка у двор...нешто кое од ниедна националност го немам дотогаш доживеано. Јас сум таму староседелец, тие се дојденци и пак успеаја со хаосот кој го направија да ги истераат македонците.
не е точно. Ти имаш предрасуди дека никој не те сака. Зашто босанецот тоа не го каже, зашто нема предрасуди кон него или кон турчинот? Јас немам предрасуди, јас од дете живеам со многу националности. нас не бркаа уште во 70-тите од Качаник, не е предрасуда да те бркаат од куќа. Со турци сум играл, албанците се сепарираа. Нема предрасуди во тие друштва кон друг освен кон албанците? Чудно, нели.

M

Muranyi

Гостин
Koга викаше Љубчо во 2001 да се отарасаме од нив да ги дадеме Тетово Гостивар и Дебар нееее "патриотите" му пееа Тетово е Македонски град епа сега пушете го имавме шанса сега ќе си трпиме дур не завршиме бетер од Србите
Дечко,а ти да живееше во Тетово и да требаше да се отселиш од твојот дом?Не е така едноставно,размисли малку порационално.
Кај маме ни еб.а низ историјата и едвај се дочепативме до ова парченце земја,па уште и да ја раздаваме.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.261
како прво јас не почнав да пишувам офтопици, но жал ми е што сум напишал......
Но едноставно неможев да игнорирам одредени постови, како твојот на пример....
Заради тоа што темата е за вадење и продавање органи на Косово, а последните постови немаа баш допирна точка со неа, а пошто имаме и прилично спротивни ставови за нештата и ќе одиме во недоглед со нешто што не треба, би те замолил само за еден одговор
Дали го поддржуваш тој чин, тоа оперирање на жив човек односно негово убивање со цел продажба на органи

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.780
Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
Заради тоа што темата е за вадење и продавање органи на Косово, а последните постови немаа баш допирна точка со неа, а пошто имаме и прилично спротивни ставови за нештата и ќе одиме во недоглед со нешто што не треба, би те замолил само за еден одговор
Дали го поддржуваш тој чин, тоа оперирање на жив човек односно негово убивање со цел продажба на органи

па секако дека не би подржал, ако би можел самиот би ги осудил на смрт, тоа е нечовечност.....
Нема да најдеш ниту еден албанец кој ќе каже дека подржува вакво нешто, но сигурно ќе најдеш албанци кои ќе го негираат ова, и јас сум дел од нив, како прво нема докази, само приказни за плашење деца...... никој во светот не верува дека во Косово имало трговија со органи, само албанофобите мислат така.............
И јас тебе да те прашувам нешто:
Ако некој македонец со скриен идентитет раскажува на емисија во алсат на пример како ваделе органи на албанци со голи раце, дали ти би верувал веднаш????????????

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.780
Ако некој македонец со скриен идентитет раскажува на емисија во алсат на пример како ваделе органи на албанци со голи раце, дали ти би верувал веднаш????????????
А ако еден куп меѓународни пратеници, како србо-мразителката Карла Дел Понте тоа го тврдат?

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Не би поверувал затоа што тоа ќе биде првиот човек што ќе го каже тоа. А за вадење на органи од страна на Албанци се збори на велико, ако ме разумеш шта хоћу да кажем :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.261
па секако дека не би подржал, ако би можел самиот би ги осудил на смрт, тоа е нечовечност.....
Нема да најдеш ниту еден албанец кој ќе каже дека подржува вакво нешто, но сигурно ќе најдеш албанци кои ќе го негираат ова, и јас сум дел од нив, како прво нема докази, само приказни за плашење деца...... никој во светот не верува дека во Косово имало трговија со органи, само албанофобите мислат така.............
И јас тебе да те прашувам нешто:
Постојат сведоштва, истраги (нецелосни заради големите вмешани во овој пазар), постојат извештаи. Ако се спроведе истрага и се утврди дека македонци продавале органи, да ќе поверувам. Ама такво нешто нема.
Во извештајот на Марти јасно е подвлечено дека продажба на органи постои и дека најбитно одредени светски лидери и структури (споменати се Клинтон, Блер...) им помагаат на косовските криминалци, а (меѓу другите се споменува и албанските власти) ја попречуваат истрага. Секако албанофобите владеат со светот па така и Гардијан и Советот на Европа и Пол Луис се заболени од албанофобија. Глобал секјурити њуз ги мразат албанците на Косово и им префрлаат за организиран криминал, хероин и трговија со органи.

In an article published in The Guardian (British newspaper) on Dec 14th, 2010, the writer Paul Lewis states that “Kosovo’s prime minister is the head of a “mafia-likeAlbanian group responsible for smuggling weapons, drugs and human organs through Eastern Europe, according to a Council of Europe inquiry report on organised crime.”
“The report of the two-year inquiry, which cites FBI and other intelligence sources, has been obtained by the Guardian. It names Thaçi as having over the last decade exerted “violent control” over the heroin trade. Figures from Thaçi’s inner circle are also accused of taking captives across the border into Albania after the war, where a number of Serbs are said to have been murdered for their kidneys, which were sold on the black market.”
The report is clearly damning and this applies to not only the PM of Kosovo, Hashim Thaci, but to all nations who have recognized Kosovo. This applies to breaking international law and making clear fabrications about the nature of the Kosovo Liberation Army (KLA) and the reality of what was happening on the ground.
The article by Paul Lewis continues by stating that “The report paints a picture in which ex-KLA commanders have played a crucial role in the region’s criminal activity. It says: “In confidential reports spanning more than a decade, agencies dedicated to combating drug smuggling in at least five countries have named Hashim Thaçi and other members of his Drenica group as having exerted violent control over the trade in heroin and other narcotics.”
Marty says: “Thaçi and these other Drenica group members are consistently named as ‘key players’ in intelligence reports on Kosovo’s mafia-like structures of organised crime. I have examined these diverse, voluminous reports with consternation and a sense of moral outrage.”
Therefore, if we look at the role of ex-President of America, Bill Clinton, it is apparent that not only did he give the green light for thousands of Islamists to slit the throats of Orthodox Christians in Bosnia; but he also supported the terrorist and criminal KLA in Kosovo who have been involved in organ trafficking and heroin. Tony Blair, the ex-Prime Minister of the United Kingdom, also played his role in Kosovo by openly manipulating the facts and countless other political leaders also sold their souls.

Committee on Legal Affairs and Human Rights
Inhuman treatment of people and illicit trafficking in human
organs in Kosovo*1
Report
Rapporteur: Mr Dick Marty, Switzerland, Alliance of Liberals and Democrats for Europe
A. Draft resolution
1. The Parliamentary Assembly was extremely concerned to learn of the revelations of the former Prosecutor at the International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia (ICTY), who alleged that serious crimes had been committed during the conflict in Kosovo, including trafficking in human organs, crimes which had gone unpunished hitherto and had not been the subject of any serious investigation.
2. In addition, according to the former Prosecutor, these acts had been committed by members of the "Kosovo Liberation Army" (KLA) militia against Serbian nationals who had remained in Kosovo at the end of the armed conflict and been taken prisoner.
3. According to the information gathered by the Assembly and to the criminal investigations now under way, numerous concrete and convergent indications confirm that some Serbians and some Albanian Kosovars were held prisoner in secret places of detention under KLA control in northern Albania and were subjected to inhuman and degrading treatment, before ultimately disappearing.
4. Numerous indications seem to confirm that, during the period immediately after the end of the armed conflict, before international forces had really been able to take control of the region and re-establish a semblance of law and order, organs were removed from some prisoners at a clinic in Albanian territory, near Fushë-Krujë, to be taken abroad for transplantation.
5. This criminal activity, which developed with the benefit of the chaos prevailing in the region, at the initiative of certain KLA militia leaders linked to organised crime, has continued, albeit in other forms, until today, as demonstrated by an investigation being carried out by the European Union Rule of Law Mission in Kosovo (EULEX) relating to the Medicus clinic in Pristina.
6. Although some concrete evidence of such trafficking already existed at the beginning of the decade, the international authorities in charge of the region did not consider it necessary to conduct a detailed examination of these circumstances, or did so incompletely and superficially.
75. In understanding how these crimes descended into a further form of inhumanity, namely the forcible extraction of human organs for the purposes of trafficking, we have identified another KLA personality who apparently belongs to the leading co-conspirators: Shaip Muja.
76. Up to a point, Shaip Muja’s personal biography in the liberation struggle of the Kosovar Albanians resembles those of other “Drenica Group” members, including Hashim Thaqi himself: from student activist in the early 1990s32; to one of an elite group of KLA “Co-ordinators”, based in Albania33; to Cabinet member of the Provisional Government of Kosovo, and leading commander in the post-war Kosovo Protection Corps (KPC)34; reinvented as a civilian politician in the Democratic Party of Kosovo (PDK); and, finally, becoming an influential office-holder in the current Kosovo authorities35.
77. The common thread running through all of Muja’s roles is his involvement in the medical sector. We do not take it lightly that this individual presents himself, and is accepted in many quarters, as “Dr. Shaip Muja”: purportedly not only a medical doctor and general surgeon, but also a humanitarian and progressive practitioner36.

Дали и овој новинар е албанофоб? Зошто Марти го одложува сведочењето, да не се случајно закани? Зошто Лимај е ослободен од обвиненијата за трговија со органи од страна на приштинскиот суд, а врз основа на сведочења од Агим Зогај бивш затворски чувар во Клечка кој се "самоубил" во Германија пред да почне судењето? Зошто е убиен Али Ука во Албанија, ...има многу нешта зошто, но најбитно е дека сите овие се албанофоби?

Балканскиот Франкештајн И терорист од Тирана убиец и киднапер на деца - на оригинален, германски
Балканскиот Франкештајн И терорист од Тирана убиец и киднапер на деца - на гоогле англиски

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.261
Да видиме каква е "албанофобијата" од разни континенти
.
Карла Дел Понте во својата книга. Инаку Дел Понте е познат албанофоб и поддржувач на српските политичари...жената која покрај другите српски злосторници, го доведе Милошевиќ во Хаг.
It is worth remembering she got the information they provided through UN officials and "trusted journalists" not from the sources themselves.  Here it is uncut for you to judge.
In a chapter entitled: Kosovo 1999-2007, she writes:​
 The prosecutors office received information which UNMIK officials had received from a team of trustworthy journalists that during the summer months of 1999 Kosovan Albanians had transported 300 kidnapped people from Kosovo to Albania.​
 These prisoners were initially held in sheds and other structures in Kukes and Tropoje [Harry's note - north-eastern Albania]. According to the journalists' sources, who were only identified as Kosovo Albanians, some of the younger and fitter prisoners were visited by doctors and were never hit.​
 They were transferred to other detention camps in Burrel and the neighbouring area, one of which was a barracks behind a yellow house 20 km behind the town.​
 One room inside this yellow house, the journalists said, was kitted out as a makeshift operating theatre, and it was here that surgeons transplanted the organs of prisoners. These organs, according to the sources, were then sent to Rinas airport, Tirana, to be sent to surgical clinics abroad to be transplanted to paying patients.​
 One of the informers had personally carried out a shipment to the airport.​
 The victims, deprived of a kidney, were then locked up again, inside the barracks, until the moment they were killed for other vital organs. In this way, the other prisoners in the barracks were aware of the fate that awaited them, and according to the source, pleaded, terrified to be killed immediately.​
 Among the prisoners who were taken to these barracks were women from Kosovo, Albania, Russia and other Slavic countries. Two of the source said that they helped to bury the corpses of the dead around the yellow house and in a neighbouring cemetery.​
 According to the sources, the organ smuggling was carried out with the knowledge and active involvement of middle and high ranking involvement from the KLA.​
 The tribunal investigators discovered that even if the information for the journalists was tear-jerking, the details were coherent within themselves and confirmed information directly gathered by the tribunal.​
 'The material within [from the office of the court] does not contain specific material from Albania; but a low number of witness statements and other material we have confirms and to a certain extent amplifies the stated information,' I noted in a memo on this activity.​
 'All the individuals whom the sources cite as present in the Albanian camps in the summer of 1999 were declared to be lost in the summer of 1999 and had never been seen since then.'​
 The implications were obvious; 'Given the extremely grave nature of the these cases, the fact that practically none of the bodies of the victims of the KLA were found in the exhumations in Kosovo and the fact that these atrocities would have been committed under the supervision or command of the leadership of the KLA at the medium or high level, they should be investigated in the most thorough way possible by professional investigators and experts.'​
 The victims of these cases were probably seized after the end of the NATO air campaign in a period in which Kosovo was overrun with foreign peacekeepers and legions of investigators and representatives from Human Right operations. It was not clear whether crimes committed in this arc of time fell under the mandate of the tribunal.​
 The prosecutors office should have asked for the names of the sources from the journalists and UNMIK as well as any other information they had on this case.​
In a second passage Ms del Ponte goes on to relate a visit to the alleged organ surgery in Burrel, Albania "a few months" after October 2002, presumably in early 2003.
She writes:
A few months after [October 2002] the investigators of the tribunal and UNMIK reached central Albania and the yellow house which the journalists sources had revealed as the place where the prisoners were killed to transplant their organs. The journalists and the Albanian prosecutor accompanied the investigators on to the site.
 The house was now white. The owner denied it had ever been repainted even though investigators found traces of yellow along the base of its walls.
Inside the investigators found pieces of gauze, a used syringe and two plastic IV bags encrusted with mud and empty bottles of medicine, some of which was of a muscle relaxant often used in surgical operations.
 The application of a chemical substance revealed to the scientific team traces of blood on the walls and on the floor of a room inside the house, except for in a clean area of the floor sized 180x60cm.
 The owner offered a variety of explanations for the bloodstains over the course of the two days the investigators spent in the village.
 Initially he said that many years ago his wife had given birth in that room then when his wife said she had her children elsewhere he asserted that  the family had used the building to butcher animals for a Muslim festival.
 It is tempting to draw conclusions from these investigations, combined with the fragmentary testimony from the journalists. Stories of prisoners killed by organ traffickers circulate in many conflict areas, but rarely is it possible to find concrete proof which would separate these tales from urban legend.
 The syringes, the iv solution bags, the gauze are clearly material which confirms the tales, but as proof they are unfortunately insufficient. The investigators were not able to determine whether the traces they found were of human blood. The sources did not indicated the position of the grave of the presumed victims and so we did not find the bodies.

Изјава на канадскиот генерал во УН Мекензи - ја бомбардиравме погрешната страна
Изјави на официјални лица за убиства и врз албанци кои не ја поддржувале независноста на Косово како и врз неалбанци, за фингираниот број на убиени 100.000 лица и уште многу нешта...
http://www.youtube.com/watch?v=Z-muEj_E0PY
NATO spokesman Jamie Shea said there were 100,000 Kosovo Albanian Muslims unaccounted for.
Problem is, none of it happened.
NATO's original estimate of 100,000 ethnic Albanians slaughtered, later revised downward to 10,000, turns out to be considerably exaggerated.
Dr. Peter Markesteyn, a Winnipeg forensic pathologist, was among the first war crimes investigators to arrive in Kosovo after NATO ended its bombing campaign.
"We were told there were 100,000 bodies everywhere," said Dr. Markesteyn. "We performed 1,800 autopsies -- that's it."
Fewer than 2,000 corpses. None found in the Trepca mines. No remains in the vats of sulphuric acid. Most found in isolated graves -- not in the mass graves NATO warned about. And no clue as to whether the bodies were those of KLA terrorists, civilians, even whether they were Serbs or ethnic Albanians.
No wonder then that of all the incidents on which Slobodan Milosevic has been indicted for war crimes, the total body count is not 100,000, not 10,000, not even 1,800 -- but 391!

Толку имам на темава. Секој што се убедува себеси и другите дека не постоеле ѕверства или што ги оправдува истите не сака заеднички живот. Да се оправдуваат ѕверства како она од Вејце е нонсенс. Ѕверско касапење на луѓе кои го бранеа Уставот и целовитоста на Македонија. Нека ги погледне и измачените мавровски работници, ...или вработените разнесени во мотелот Бриони...За никакви хладњачи, никакви масовни гробници, за ништо. Што тие сториле?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
Не би поверувал затоа што тоа ќе биде првиот човек што ќе го каже тоа. А за вадење на органи од страна на Албанци се збори на велико, ако ме разумеш шта хоћу да кажем :)

Се збори дека на ВЕЛИКО се вадело органи??????????
пошто јас не гледам дека велико се збори дека албанци ваделе органи, каде???? на РТС ли????

Да ти кажам право, таа вечер случајно на алсат м слушав вести и научив дека Косово добива целосна независност, веднаш се обидов да го најдам РТС, првично помилслив дека ќе направат емисија каде ќе повикаат аналитичари и политичари каде дебатираат на тема зошто го изгубивме Косово??, но кога видов човек со скриен идентитет и кој зборува на албански со тежок гегски диалект знаев дека нешто матно се прави, знаев дека србите се мајстори за манипулирање, ама дека својот народ ќе го манипулираат, тоа не знаев......
Со оваа јасно се гледа дека србите се предадоа за Косово, ја прифатија независноста, со оваа сакаат да ја дефокусираат српската јавност, со оваа автоматкси се поставија во одбрана.....
Во приказнава јасно се гледа како очајнички се обидуваат да го прикажат албанецот и несмасен и злобен, зарем не можеа да најдат доктор албанец??????? демек странци го учеа да вади срце комплетен несоодветен човек како да се делови на кола, мислам, кого сакаат да лажат???????? се гледа дека оваа е наменето за албанофобите (тие веднаш би верувале, затоа што за тоа се зборувало на ВЕЛИКО)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Се збори дека на ВЕЛИКО се вадело органи??????????
пошто јас не гледам дека велико се збори дека албанци ваделе органи, каде???? на РТС ли????

Да ти кажам право, таа вечер случајно на алсат м слушав вести и научив дека Косово добива целосна независност, веднаш се обидов да го најдам РТС, првично помилслив дека ќе направат емисија каде ќе повикаат аналитичари и политичари каде дебатираат на тема зошто го изгубивме Косово??, но кога видов човек со скриен идентитет и кој зборува на албански со тежок гегски диалект знаев дека нешто матно се прави, знаев дека србите се мајстори за манипулирање, ама дека својот народ ќе го манипулираат, тоа не знаев......
Со оваа јасно се гледа дека србите се предадоа за Косово, ја прифатија независноста, со оваа сакаат да ја дефокусираат српската јавност, со оваа автоматкси се поставија во одбрана.....
Во приказнава јасно се гледа како очајнички се обидуваат да го прикажат албанецот и несмасен и злобен, зарем не можеа да најдат доктор албанец??????? демек странци го учеа да вади срце комплетен несоодветен човек како да се делови на кола, мислам, кого сакаат да лажат???????? се гледа дека оваа е наменето за албанофобите (тие веднаш би верувале, затоа што за тоа се зборувало на ВЕЛИКО)

Неколку форумџии ти поставија статии на странци за трговијата со органи, зошто не им одговориш?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
Постојат сведоштва, истраги (нецелосни заради големите вмешани во овој пазар), постојат извештаи. Ако се спроведе истрага и се утврди дека македонци продавале органи, да ќе поверувам. Ама такво нешто нема.
Во извештајот на Марти јасно е подвлечено дека продажба на органи постои и дека најбитно одредени светски лидери и структури (споменати се Клинтон, Блер...) им помагаат на косовските криминалци, а (меѓу другите се споменува и албанските власти) ја попречуваат истрага. Секако албанофобите владеат со светот па така и Гардијан и Советот на Европа и Пол Луис се заболени од албанофобија. Глобал секјурити њуз ги мразат албанците на Косово и им префрлаат за организиран криминал, хероин и трговија со органи.

In an article published in The Guardian (British newspaper) on Dec 14th, 2010, the writer Paul Lewis states that “Kosovo’s prime minister is the head of a “mafia-likeAlbanian group responsible for smuggling weapons, drugs and human organs through Eastern Europe, according to a Council of Europe inquiry report on organised crime.”
“The report of the two-year inquiry, which cites FBI and other intelligence sources, has been obtained by the Guardian. It names Thaçi as having over the last decade exerted “violent control” over the heroin trade. Figures from Thaçi’s inner circle are also accused of taking captives across the border into Albania after the war, where a number of Serbs are said to have been murdered for their kidneys, which were sold on the black market.”
The report is clearly damning and this applies to not only the PM of Kosovo, Hashim Thaci, but to all nations who have recognized Kosovo. This applies to breaking international law and making clear fabrications about the nature of the Kosovo Liberation Army (KLA) and the reality of what was happening on the ground.
The article by Paul Lewis continues by stating that “The report paints a picture in which ex-KLA commanders have played a crucial role in the region’s criminal activity. It says: “In confidential reports spanning more than a decade, agencies dedicated to combating drug smuggling in at least five countries have named Hashim Thaçi and other members of his Drenica group as having exerted violent control over the trade in heroin and other narcotics.”
Marty says: “Thaçi and these other Drenica group members are consistently named as ‘key players’ in intelligence reports on Kosovo’s mafia-like structures of organised crime. I have examined these diverse, voluminous reports with consternation and a sense of moral outrage.”
Therefore, if we look at the role of ex-President of America, Bill Clinton, it is apparent that not only did he give the green light for thousands of Islamists to slit the throats of Orthodox Christians in Bosnia; but he also supported the terrorist and criminal KLA in Kosovo who have been involved in organ trafficking and heroin. Tony Blair, the ex-Prime Minister of the United Kingdom, also played his role in Kosovo by openly manipulating the facts and countless other political leaders also sold their souls.

Committee on Legal Affairs and Human Rights
Inhuman treatment of people and illicit trafficking in human
organs in Kosovo*1
Report
Rapporteur: Mr Dick Marty, Switzerland, Alliance of Liberals and Democrats for Europe
A. Draft resolution
1. The Parliamentary Assembly was extremely concerned to learn of the revelations of the former Prosecutor at the International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia (ICTY), who alleged that serious crimes had been committed during the conflict in Kosovo, including trafficking in human organs, crimes which had gone unpunished hitherto and had not been the subject of any serious investigation.
2. In addition, according to the former Prosecutor, these acts had been committed by members of the "Kosovo Liberation Army" (KLA) militia against Serbian nationals who had remained in Kosovo at the end of the armed conflict and been taken prisoner.
3. According to the information gathered by the Assembly and to the criminal investigations now under way, numerous concrete and convergent indications confirm that some Serbians and some Albanian Kosovars were held prisoner in secret places of detention under KLA control in northern Albania and were subjected to inhuman and degrading treatment, before ultimately disappearing.
4. Numerous indications seem to confirm that, during the period immediately after the end of the armed conflict, before international forces had really been able to take control of the region and re-establish a semblance of law and order, organs were removed from some prisoners at a clinic in Albanian territory, near Fushë-Krujë, to be taken abroad for transplantation.
5. This criminal activity, which developed with the benefit of the chaos prevailing in the region, at the initiative of certain KLA militia leaders linked to organised crime, has continued, albeit in other forms, until today, as demonstrated by an investigation being carried out by the European Union Rule of Law Mission in Kosovo (EULEX) relating to the Medicus clinic in Pristina.
6. Although some concrete evidence of such trafficking already existed at the beginning of the decade, the international authorities in charge of the region did not consider it necessary to conduct a detailed examination of these circumstances, or did so incompletely and superficially.
75. In understanding how these crimes descended into a further form of inhumanity, namely the forcible extraction of human organs for the purposes of trafficking, we have identified another KLA personality who apparently belongs to the leading co-conspirators: Shaip Muja.
76. Up to a point, Shaip Muja’s personal biography in the liberation struggle of the Kosovar Albanians resembles those of other “Drenica Group” members, including Hashim Thaqi himself: from student activist in the early 1990s32; to one of an elite group of KLA “Co-ordinators”, based in Albania33; to Cabinet member of the Provisional Government of Kosovo, and leading commander in the post-war Kosovo Protection Corps (KPC)34; reinvented as a civilian politician in the Democratic Party of Kosovo (PDK); and, finally, becoming an influential office-holder in the current Kosovo authorities35.
77. The common thread running through all of Muja’s roles is his involvement in the medical sector. We do not take it lightly that this individual presents himself, and is accepted in many quarters, as “Dr. Shaip Muja”: purportedly not only a medical doctor and general surgeon, but also a humanitarian and progressive practitioner36.

Дали и овој новинар е албанофоб? Зошто Марти го одложува сведочењето, да не се случајно закани? Зошто Лимај е ослободен од обвиненијата за трговија со органи од страна на приштинскиот суд, а врз основа на сведочења од Агим Зогај бивш затворски чувар во Клечка кој се "самоубил" во Германија пред да почне судењето? Зошто е убиен Али Ука во Албанија, ...има многу нешта зошто, но најбитно е дека сите овие се албанофоби?

Балканскиот Франкештајн И терорист од Тирана убиец и киднапер на деца - на оригинален, германски
Балканскиот Франкештајн И терорист од Тирана убиец и киднапер на деца - на гоогле англиски

Дали воопшто си нормален?????????????????
Дека србите со повеќе од 100000 војници во Косово биле жртви????????????
Дека албанците со герилска војска со најмногу 5000 војници вршеа злосторства???????????
Дека повеќе од 500000 албанци беа избркани од своите домови за кеиф????? секоја буквално секоја албанска куќа во Македонија имаше минимум по едно семејство од косово, знам информации од прва рака.........
јас би сакал да се само 391 мртви во Косово, но за жал само исчезнати се 1800 албанци...............................
Масовни гробници во Албанија ли се наоѓаат????????????????
Според тебе ни холокаустот не постои..................................
Кога ќе оди оваа на суд, кога ќе бидат побарани доказите, што ќе велат,????????? НЕКОИ ЖУРНАЛИСТИ ГО КАЖАА ТОА??????????????????????????
Кои журналисти бре човеку, мислиш дека некој би можел да го сокрие ова и само мали инсерти да објави=приказни ............ГЛУПОСТИ...............
НЕМА ДОКАЗИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ако нема докази е само приказна...........
И какви линкови имаш???????????????? БАЛКАНБЛОГ, навистина дали си сериозен???????????/

кој ги правеше овие масакри????
http://www.youtube.com/watch?v=2gTWPvV8OZU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=EHiobt0afwM
http://www.youtube.com/watch?v=wzThjT1_6PY&feature=fvwrel
http://www.youtube.com/watch?v=dft2xAARmOk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=VuVJ7UrLyGU&feature=related

Карла дел Понте и сите интервистирани во емисијава и воопшто во истрагава велат дека би можело да има трговија со оружје, има индиции, тие индиции можат да бидат сешто, единствените *докази * се приказни на НЕКОИ ЖУРНАЛИСТИ......

Никој не ги оправдува ѕверствата, но кога спомнуваш ѕверства не ги спомнувај само ѕверствата што тебе ти доаѓаат...........
Во Вејце загинаа војници, тие се пријавени да загинаат за својата држава, болно е, но тоа е тоа......дали некој албанец се лути што се убиени припадници на она во текот на војната и дури после негово завршување, повеќе се убиени после завршување на конфликтот отколку низ конфликтот.................
А мавровските работници и вработените во мотелот бриони, за нив е друга работа, јас лично ги осудувам, требаше да се најдат сторителите и да се казнат соодветно, а не со низа убиства, и можеби се убиени сторителите и пак се рачунати како неразјаснети случаеви..........
И во луботен се убиени цивили, а за осудениот се пеат патриотски песни.....
--- надополнето: 16 септември 2012 во 11:52 ---
и медикус не бил присутен само во Косово, туку во шест земји меѓу кои и Србија...............

Ф

ФилипМакедон

Гостин
се гледа дека оваа е наменето за албанофобите (тие веднаш би верувале, затоа што за тоа се зборувало на ВЕЛИКО)
Со ваквите ваши потези не не правите албанофоби,туку мизоалбани...моли бога да опстои западната хегемонија на балканот,оти четири народи си качивте на врат...

Kajgana Shop

На врв Bottom