- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.786
- Поени од реакции
- 12.261
Misirkov извини за офтопиков ама Пуно ја наполни темата со офтопици за своите права и омразата на "славомакедонците" кон нив па мислам дека должам објаснување на неколку информации.
Да, и јас се дружам на работа со еден двајца албанци ама тоа се ни 5% од сите колеги.
Што имам ја предност на пазар, у продавница, во болница, на работа од мојот колега албанец? Тој е тој што има предност, добар дел запослени беа со средно па доучуваа на штул мул. Плата како мојата. Што ти/тој сте толку намачени од институциите? Свака част на дел од нив што си ја знаат работата ама дел. Другите... Македонците што сега се отселуваат од Северно Скопје не се отселуваат од кејф, се знае зашто бегаат. Така почна да се празни и Косово. Тепања, силувања...сум го минал и тој период, дел и таму сум живеел.
Вакви невистини се во најмала рака неумесни, ниски и може да поминат само кај некого кој нема везе со животот меѓу албанци. Вакви офтопици полни со невистини само водат кон други офтопици па успеа да го пренасочиш цел муабет од темата за злосторствата на ненормалните во косовските конфликти кон правата кои наводно ти ги немаш. Како да се поистоветуваш со човекот кој го сечел затвореникот на живо и одобруваш тој тоа што го правел.
кога не би живеел од мал во северниот дел од Скопје можда и би ти поверувал. Од толкава дружељубивост затоа средните школи босанците, ромите, некаде и турците учат и се дружат со македонците, а албанците се на друга страна. Вчера баш проаѓав поред нив у едно школо па кога слушнаа зборам македонски ме буљеа како да сум им пцуел све најмило. А во години сум на нивните родители. Затоа и мојот помал син не сакаше да учи во овој дел од Скопје.Не е вистина дека албанците имаат иредентички идеа, туку соседите сакаат таква етикета да ни лепат....
Не е вистина дека ние не сакаме да се здружиме, на пример јас на факс повеќе се дружам со македонци.........
Да, и јас се дружам на работа со еден двајца албанци ама тоа се ни 5% од сите колеги.
Кои институции конкретно тебе не те признаваат?Кога институцииете ќе ме признаат мене како рамноправен граѓанин, а не како останат отпад кој треба да се отстрани за да се постигне чиста македонија, а не како граѓани во втор ред..... Нам ни фали тоа што ти треба да разбираш дека колку што ти заслужуваш да бидеш граѓанин во оваа држава и да живееш во неа истото го заслужувам и јас без разлика што зборувам и верувам различно............ тогаш јас ќе ги почитувам симболите и институциите.... Доказ се албанците кои живеат во запад, сите тие имаат знаме на земјите каде живеат, и ги политуваат законите............ Вие сте загубени во прерасуди...............
Што имам ја предност на пазар, у продавница, во болница, на работа од мојот колега албанец? Тој е тој што има предност, добар дел запослени беа со средно па доучуваа на штул мул. Плата како мојата. Што ти/тој сте толку намачени од институциите? Свака част на дел од нив што си ја знаат работата ама дел. Другите... Македонците што сега се отселуваат од Северно Скопје не се отселуваат од кејф, се знае зашто бегаат. Така почна да се празни и Косово. Тепања, силувања...сум го минал и тој период, дел и таму сум живеел.
Вакви невистини се во најмала рака неумесни, ниски и може да поминат само кај некого кој нема везе со животот меѓу албанци. Вакви офтопици полни со невистини само водат кон други офтопици па успеа да го пренасочиш цел муабет од темата за злосторствата на ненормалните во косовските конфликти кон правата кои наводно ти ги немаш. Како да се поистоветуваш со човекот кој го сечел затвореникот на живо и одобруваш тој тоа што го правел.