A
AnFem
Гостин
Мајка ми ја нема на скајп, а итно ми треба некој да ми каже: Како да затворам тегла со мармалад, да го извадам воздуот од неа? Треба да ја вријам како теглите со компот, или?
Не треба да ги вриеш теглите.Мајка ми ја нема на скајп, а итно ми треба некој да ми каже: Како да затворам тегла со мармалад, да го извадам воздуот од неа? Треба да ја вријам како теглите со компот, или?
Остави го нека динста некое време во вода со вино пред да го пржиш. Потоа испржи го во презла, исто така е убав кога ќе го издинсташ да го испечеш во кеса со зачини слично како пиле. Така е малку посув ама е вкусен.Немам големо искуство со месото, па да прашам како да испржам пилешки стек, ама да не биде онаков сув, туку сочен и вкусен Нешто се мислам да го извалкам во јајце, можеби презла и дефинитивно во сусам
Тhis is your lucky dayСамо јас ли прашувам тука? Сакам да направам пита со праз (домашна, без готови кори). И која е разликата помеѓу сув и пресен квасец?
Сакам од онаа бабинскана пита, онаа суканата, олд скул до коска! Али фала, секој рецепт е добредојденТhis is your lucky day
Состоjки:
- 4 jаjца, 1-2 струка праз
- 200 гр. рендано сирење
- 1 филџан зеjтин
- 1 филџан млеко
- 1 пециво
- 300-350 гр. брашно
Jаjцата се матат со миксер па потоа се става празот коj е ситно сецкан, па сирењето, зеjтинот, брашното со пецивото и на краj млекото. Така соединета, смесата се натапкува во тава и се пече.
Маjка ми изоставила да напише на колку степени и колку време ама вероjатно стандард, 250 степени околу 15-20 мин. Ќе си пазиш да не изгори.
Таа е ептен лесна. Се меша се по список, ама јас не ја мешам со миксер, туку со дрвена лажица со дупка.Тhis is your lucky day
Состоjки:
- 4 jаjца, 1-2 струка праз
- 200 гр. рендано сирење
- 1 филџан зеjтин
- 1 филџан млеко
- 1 пециво
- 300-350 гр. брашно
Jаjцата се матат со миксер па потоа се става празот коj е ситно сецкан, па сирењето, зеjтинот, брашното со пецивото и на краj млекото. Така соединета, смесата се натапкува во тава и се пече.
Маjка ми изоставила да напише на колку степени и колку време ама вероjатно стандард, 250 степени околу 15-20 мин. Ќе си пазиш да не изгори.
па пишува млеко, незнам дали е кисело или обично наjвероjатно е обичноТаа е ептен лесна. Се меша се по список, ама јас не ја мешам со миксер, туку со дрвена лажица со дупка.
Болд: нели е кисело млеко?
Жолтото го изоставила и мајка ми и до денес не ми се погодува како нејзината, а никако да се сетам да ја прашам. Важно е и кој број е тепсијата.
Прашај, оти кај мене во рецептата е кисело млеко.па пишува млеко, незнам дали е кисело или обично наjвероjатно е обично
Еве ти рецепта за бабешка пита, со слики е, не може да утнешСамо јас ли прашувам тука? Сакам да направам пита со праз (домашна, без готови кори). И која е разликата помеѓу сув и пресен квасец?
Фала златна. Ќе си ја зачувам за друг пат. Што сум направила пита, на газ да паднеш!Еве ти рецепта за бабешка пита, со слики е, не може да утнеш
Јас знам една рецепта ама незнам дали е таа што ја барашВо сендвичарата „Нино“, во Скопје, имаше една макробитичка салата од моркови и сусам. Да не знае некој случајно рецепт?