Biljbilj08
1987
ке ми каже бе некој

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ке ми каже бе некој![]()
Здраво, веќе подолгу време си готвам шпагети но без никаков сос или зачини, само кечап ставам одзгора.
Па сакав да прашам како да си направам сос (од домати или било каков) и + мелено месо да зготвам со шпагетите. Ајде некој што има правено ваков рецепт нека ме упати.
Епа ако сакаш со мелено месо, земи прво една главица кромид исецкај ја ситно и стави ја да се пржи во тава на умерена температура, потоа додај еден морков ситно сецкан, пиперка една ако ти се најде, сецкан магдонос и све тоа пржи го неколку минути, а потоа додај едно 300 грама мелено месо (најубаво ти е чисто телешко во месарница да ти смелат...) и убаво мешај го месото со смесата во тавата да нема грутчиња големи и пржи го едно 10-тина мин. Потоа земи доматен сос од тетрапак една голема чаша стави внатре и плус ако имаш еден свеж домат сецкан на парчиња, а ако не не мора домат, доволно ти е само сосот измешај со месото и зеленчукот, поклопи ја тавата со капак, намали ја температурата на ринглата и остај да се динста едно 20 мин дури не се згусне убаво...Повремено промешувај и додади сол, вегета, бибер, сецкан магдонос по желба, босилек...
И однапред шпагетите свари си ги и прелиј ги со соост и на крај пармезан малку...Мњаамммм......![]()
прв пат слушам желатин да се приготвува исклучиво за јадењене пишува на кесичката? знам само дека треба да се размеша со 2-3 капки вода и после да се стави во вода што вари на шпорет. и мислам дека ептен малку треба да се вари. шеќер по вкус и оставаш да се олади
веројатно...?
о, изгледа не сум напишал убаво. текстот е како да го подготвиш желатинот за понатамошна доработка, со вишни врз чиз кејк, како заштита на овошјето во овошните торти итн... не за јадење...прв пат слушам желатин да се приготвува исклучиво за јадење
разбирам да се додаде во нешто ( колачи, торти, вишњи......)- нооооооооооо да се размати со вода и шеќер и да се јаде како такво?!!!!!!!!!!
Рецептов не сум го пробала, ама може ќе ти помогне.Сакам да направам чипс од тиквички (и пиво) Знам дека треба да се тенко исечени и дека се пржат во загреано масло, но дали да ги валкам во брашно или не.
Сакам да направам чипс од тиквички (и пиво) Знам дека треба да се тенко исечени и дека се пржат во загреано масло, но дали да ги валкам во брашно или не.