Знае некој кај има во Скопје некоја продавница за поправка на слушни апарати?? Бев денес на едно место ама се отселиле од таму а низ нетов некако не се снаоѓам? Ај ако има некој што би сакал да помогне нека пише...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Widex. Ама мислам дека во Скопје немаат претставништво, па барам било каков сервис ваљда можат ситна поправка е, во друг случај ќе мора до Белград да иде, пошо дедо ми паметниот од таму го купил. Кажи ми адреса во секој случај на сервисот во Лептокарија.а која марка е апаратчето?
има една продавница/Сервис во лептокарија дедо ми им е редовен муштерија таму![]()
Фала многунајверојатно ова е нивната страна па провери![]()
Брат, мало е и се пика у увоЈас користам слушен апарат уште од кога имав 9 години ми ослабе слухот поради висока температура и сипаница,како и да е многу добро се разбирам за слушни(задушни) апарати постојот различни типови и модели некои се аналогни, некои се дигитални слушни апарати
Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD
Тоа е дигитабимилна односно дигитална е, такви апарати се најдобри е Siemens ама изгор скап е,инаку јас го користам средна големина Semens Triano и Siemens infiniti pro,а за Widex е дански производ одамна веќе не го користам таков модел и тие се добри и ефтини се, за сервисирање за таков модел порано беше и не знам дали се уште се таму на водно кај главна МВР помини малку најгоре ќе свртиш надесно се наоѓа аудиолошки центар и е претставник за Widex слушен апарат но не знам дали се уште работат? Во Македонија најактуелна е Phonax и SiemensБрат, мало е и се пика у увоВаљда е аналоген, кај го поправаш коа ќе ти се расипе? И дали знаеш дали во Скопје има делови за Widex слушни апарати?
У Siemens му рекле, за тие пари и кај нас си можел да купиш, а подобри сеТоа е дигитабимилна односно дигитална е, такви апарати се најдобри е Siemens ама изгор скап е,инаку јас го користам средна големина Semens Triano и Siemens infiniti pro,а за Widex е дански производ одамна веќе не го користам таков модел и тие се добри и ефтини се, за сервисирање за таков модел порано беше и не знам дали се уште се таму на водно кај главна МВР помини малку најгоре ќе свртиш надесно се наоѓа аудиолошки центар и е претставник за Widex слушен апарат но не знам дали се уште работат? Во Македонија најактуелна е Phonax и Siemens
Патем заборавам да кажам делови за било кој модел слушни апарати се нарачува во странство додека во Македонија никаде го нема.
извини што те прашувам за кого е апартчето? И да ви кажам од искуство таков модел апарат малечко како што кажа,тешко се поправат сепак се порпава ама цената за поправка ќе ви чинат околу две третини од новиот апарат за таков модел,инаку мојот Сиеменс за поправка ме чинеше 9300 денари но тоа е друга приказна.Така да имајќи предвид за цената за поправка повеќе ќе ви се исплати нов апарат и ќе тера околу 5-6 години,а за после поправка ќе тера да работи околу 1-2 години.У Siemens му рекле, за тие пари и кај нас си можел да купиш, а подобри сеАј ќе проверам кај МВР... Фала
![]()
За дедо ми е паратчето. И не му е нешо многу расипано, него ваљда треба неш ода се прочисти пак слабо слуша и со него... А не знам колку е паметно нов апарат пошто вика дека овој го платил 700 евра...извини што те прашувам за кого е апартчето? И да ви кажам од искуство таков модел апарат малечко како што кажа,тешко се поправат сепак се порпава ама цената за поправка ќе ви чинат околу две третини од новиот апарат за таков модел,инаку мојот Сиеменс за поправка ме чинеше 9300 денари но тоа е друга приказна.Така да имајќи предвид за цената за поправка повеќе ќе ви се исплати нов апарат и ќе тера околу 5-6 години,а за после поправка ќе тера да работи околу 1-2 години.