Слушни помагала/апарати

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Знае некој кај има во Скопје некоја продавница за поправка на слушни апарати?? Бев денес на едно место ама се отселиле од таму а низ нетов некако не се снаоѓам? Ај ако има некој што би сакал да помогне нека пише...

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
За 500 ден имаш на ибеј ново. Незнам какви се цените во Скопје ама претпоставувам се изгор. Не се исплати да се поправа.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
а која марка е апаратчето?
има една продавница/Сервис во лептокарија дедо ми им е редовен муштерија таму :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
а која марка е апаратчето?
има една продавница/Сервис во лептокарија дедо ми им е редовен муштерија таму :)
Widex. Ама мислам дека во Скопје немаат претставништво, па барам било каков сервис ваљда можат ситна поправка е, во друг случај ќе мора до Белград да иде, пошо дедо ми паметниот од таму го купил. Кажи ми адреса во секој случај на сервисот во Лептокарија.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
мој совет доколку го користи апаратот повеќе од 5 години може слободно да поднесе барање за да му издадат ново од фонд за здравство :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
Јас користам слушен апарат уште од кога имав 9 години ми ослабе слухот поради висока температура и сипаница,како и да е многу добро се разбирам за слушни(задушни) апарати постојот различни типови и модели некои се аналогни, некои се дигитални слушни апарати;)

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Јас користам слушен апарат уште од кога имав 9 години ми ослабе слухот поради висока температура и сипаница,како и да е многу добро се разбирам за слушни(задушни) апарати постојот различни типови и модели некои се аналогни, некои се дигитални слушни апарати;)

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD
Брат, мало е и се пика у уво :D Ваљда е аналоген, кај го поправаш коа ќе ти се расипе? И дали знаеш дали во Скопје има делови за Widex слушни апарати?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
Брат, мало е и се пика у уво :D Ваљда е аналоген, кај го поправаш коа ќе ти се расипе? И дали знаеш дали во Скопје има делови за Widex слушни апарати?
Тоа е дигитабимилна односно дигитална е, такви апарати се најдобри е Siemens ама изгор скап е,инаку јас го користам средна големина Semens Triano и Siemens infiniti pro,а за Widex е дански производ одамна веќе не го користам таков модел и тие се добри и ефтини се, за сервисирање за таков модел порано беше и не знам дали се уште се таму на водно кај главна МВР помини малку најгоре ќе свртиш надесно се наоѓа аудиолошки центар и е претставник за Widex слушен апарат но не знам дали се уште работат? Во Македонија најактуелна е Phonax и Siemens:)

Патем заборавам да кажам делови за било кој модел слушни апарати се нарачува во странство додека во Македонија никаде го нема.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Тоа е дигитабимилна односно дигитална е, такви апарати се најдобри е Siemens ама изгор скап е,инаку јас го користам средна големина Semens Triano и Siemens infiniti pro,а за Widex е дански производ одамна веќе не го користам таков модел и тие се добри и ефтини се, за сервисирање за таков модел порано беше и не знам дали се уште се таму на водно кај главна МВР помини малку најгоре ќе свртиш надесно се наоѓа аудиолошки центар и е претставник за Widex слушен апарат но не знам дали се уште работат? Во Македонија најактуелна е Phonax и Siemens:)

Патем заборавам да кажам делови за било кој модел слушни апарати се нарачува во странство додека во Македонија никаде го нема.
У Siemens му рекле, за тие пари и кај нас си можел да купиш, а подобри се :cautious: Ај ќе проверам кај МВР... Фала :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
У Siemens му рекле, за тие пари и кај нас си можел да купиш, а подобри се :cautious: Ај ќе проверам кај МВР... Фала :)
извини што те прашувам за кого е апартчето? И да ви кажам од искуство таков модел апарат малечко како што кажа,тешко се поправат сепак се порпава ама цената за поправка ќе ви чинат околу две третини од новиот апарат за таков модел,инаку мојот Сиеменс за поправка ме чинеше 9300 денари но тоа е друга приказна.Така да имајќи предвид за цената за поправка повеќе ќе ви се исплати нов апарат и ќе тера околу 5-6 години,а за после поправка ќе тера да работи околу 1-2 години.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
извини што те прашувам за кого е апартчето? И да ви кажам од искуство таков модел апарат малечко како што кажа,тешко се поправат сепак се порпава ама цената за поправка ќе ви чинат околу две третини од новиот апарат за таков модел,инаку мојот Сиеменс за поправка ме чинеше 9300 денари но тоа е друга приказна.Така да имајќи предвид за цената за поправка повеќе ќе ви се исплати нов апарат и ќе тера околу 5-6 години,а за после поправка ќе тера да работи околу 1-2 години.
За дедо ми е паратчето. И не му е нешо многу расипано, него ваљда треба неш ода се прочисти пак слабо слуша и со него... А не знам колку е паметно нов апарат пошто вика дека овој го платил 700 евра...

Член од
11 септември 2012
Мислења
69
Поени од реакции
38
Слабо слушам со левото уво и сакам да прашам дали апаратчињата самостојно се купуваат или ако препише доктор.

Kajgana Shop

На врв Bottom