Да направам една моја анализа околу играта на играчите на Јунајтед денеска
Lindegaard - Немаше премногу работа а таа што ја имаше ја изработи без паника (која е присутна кај Де геа во последно време)
Rafael - Изигра добро, намести некои добри долги пасови, добро центрираше и не беше лош во одбраната.
Ferdinand - Не беше лош во одбраната ама не е ни тој Фердинанд што го знам
Vidic - Исто како и за Фердинанд, не беше лош ама и не е оној Видич вистиснкиот
Buttner - Нема тука што да се зборува, 1 асистенција и гол на првиот меч. Едноставно сите ги изненади а најмногу Евра кој сигурен сум дека понатаму наместо 40 ќе дава 100 проценти од своите можности за да игра во првиот состав.
Carrick - Според мене лошо изигра, имаше некои добри потези ама повеќето му беа лоши, мислам дека САФ треба да внесе некој друг на негово место во следниот натпревар.
Nani - Од поодамна го немам видено така да игра...како што тој знае т.е одвреме навреме да си поиграва со противниците (успешно) со неговите атракции. Исто така беше најзаслужен при првиот гол така да мислам дека тој изигра одлично
Scholes - Секогаш знае да се најде на вистинското место. Добро ја диктираше играта и изигра како што тој секогаш умее да го направи тоа.
Giggs - Добар беше и Гигс, имаше некои добри продори ама тие центрирањата од корнер му беа тапа
Welbeck - Иако сите го критикувате јас не мислам така. Според мене супер изигра, одлично дрибла на мал простор, брзо се враќа, направи добри акции ама ова со нуркањето во трева не ми се допадна баш. Ако несакајќи падна добро, ама ако тоа го направи со намера е тогаш срам да му е, па ние не сме Фагселона.
Chicharito - Не ми се допаѓа неговата игра со топка, незнае да се снајде кога е во неговите нозе. 70% од головите во Манчестер ги има постигнато на среќа и слично беше и денес. Треба да се потруди малку повеќе. Ми се допадна тоа што го промаши пеналот, барем правдата беше задоволена
Powell - Фантастично изигра во тие неколку минути. Во многу нешта ми наличува на Сколс а најмногу во одличниот шут од далечина. Има само 18 години така да може да стане вистинска легенда на манчестер ако не го продадат на Реал
V.Persie - Не покажа многу со оглед на тоа дека толку му дозволи времето. Додека да се разигра веќе поминале деведесет минути.
Evans - Добро се бранеше Јунајтед по неговото влегување, мислам дека ќе биде добро тој да го смени Фердинанд во следните натпреварување